15 Σεπ 2009

Χρύσα Αράπογλου: "κομβικός ο ρόλος της Καλαμαριάς"


Συνάντηση με τους φορείς, τους Συλλόγους και Δημοτικούς Συμβούλους της Καλαμαριάς πραγματοποίησε χθες η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Χρύσα Αράπογλου στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα παρουσία του Δημάρχου, πολλών δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων δεκάδων συλλόγων της Καλαμαριάς, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Χριστόδουλος Οικονομίδης προλογίζοντας την Χρύσα Αράπογλου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η Χρύσα Αράπογλου είναι κοντά στο Δήμο Καλαμαριάς. Την ενδιαφέρει το κοινό συμφέρον του Δήμου μας. Τιμάει την εκπροσώπηση που της έδωσε ο λαός αλλά και τον κόσμο που τη στήριξε. Για το λόγο αυτό, οφείλουμε να ανανεώσουμε την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό της. ».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κυρία Αράπογλου η οποία
αφού ευχαρίστησε τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους φορείς για την ανταπόκρισή τους αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που πρέπει να γίνουν στο Δήμο Καλαμαριάς και αφορούν στην αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης, στην αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, στη διάνοιξη της οδού Πόντου και στα έργα του Μετρό. Αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης υλοποίησης της θαλάσσιας συγκοινωνίας και στην απόδοση των καπναποθηκών στο Δήμο Καλαμαριάς για δημοτικές χρήσεις.


Χαρακτηριστικά ανέφερε «Είναι πια επιτακτική η ανάγκη εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης που θα προκύψει από έναν ειλικρινή και δημιουργικό διάλογο όλων των παραγωγικών της δυνάμεων, όλων των πολιτών της.

Κομβικό σημείο αναφοράς αυτού του σχεδίου πρέπει να είναι η Καλαμαριά. Ενταγμένη στη συνολική πολεοδομική ανασυγκρότηση της Θεσσαλονίκης, μπορεί και πρέπει να γίνει ο υπερτοπικής σημασίας χώρος πρασίνου και πολιτισμού, εκμεταλλευόμενη κυρίως το πλεονέκτημα των 6,5 χιλιομέτρων της παραλιακής της ζώνης, των 400 στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, των μικρότερων άλλων ελεύθερων χώρων. Αξιοποιώντας την τοποθεσία της ως κομβικό σημείο συγκοινωνιών, με την κατάληξη του μετρό στην περιοχή και την πρόταση του Δήμου Καλαμαριάς για προαστιακή θαλάσσια συγκοινωνία. Αξιοποιώντας τη γειτνίαση με τον πόλο των εμπορικών δραστηριοτήτων και τη Ζώνη Καινοτομίας».

Η κυρία Αράπογλου στο τέλος της εκδήλωσης παρέδωσε στους παρευρισκόμενους πλήρη φάκελο με τις δεκάδες ερωτήσεις και απαντήσεις που κατέθεσε στην Βουλή για τα θέματα της Καλαμαριάς.


Σήμερα το πρωί συναντήθηκε με εκπαιδευτικούς του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ελευθερίου Κορδελιού και εργαζόμενους στον Δήμο με τους οποίους και συζήτησε τα μεγάλα περιβαλλοντικά ζητήματα της δυτικής πλευράς της πόλης. Το μεσημέρι συναντήθηκε με την διοίκηση και εργαζόμενους στα Ελληνικά Πετρέλαια.


Το αυριανό πρόγραμμα της κυρίας Αράπογλου περιλαμβάνει :

Το πρωί επίσκεψη στο δημαρχείο Συκεών και στα ΚΑΠΗ της περιοχής

Στις 7 το απόγευμα ανοιχτή ομιλία στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Συκεών και αργότερα συνάντηση με γυναίκες.

Φωτο: megapress.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη