2 Σεπ 2009

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών για το διάγγελμα Καρμαναλή

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ηρθε η ώρα για μια νέα αρχή, μια νέα πορεία....H κυβέρνηση κατέρρευσε κάτω από το βάρος των αδιεξόδων τα οποία η ίδια δημιούργησε. Ο ελληνικός λαός έδωσε δύο φορές εντολή εμπιστοσύνης στη σημερινή κυβέρνηση η οποία αυτή την εντολή όχι μόνο δεν την τίμησε, αλλά ακόμα και αυτονόητες αρχές και αξίες δεν τήρησε. Έχει η ίδια αποκλειστικά την ευθύνη για την βαριά κρίση που περνά σήμερα η χώρα. Ο τόπος έχει ανάγκη εθνικής ανάτασης. Τώρα είναι η ώρα να πάμε μπροστά. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
«Αδύναμος ο πρωθυπουργός, στα δύσκολα διάλεξε την απόδραση. Ευτυχώς για την παράταξη και την χώρα υπάρχουν εφεδρείες».
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
«Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες λόγω της οξυμένης οικονομικής κρίσης, είναι... μια καλή ευκαιρία για κάτι καινούργιο, κάτι που δεν έδωσαν οι ευρωεκλογές. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επιδιώκουν μια ισχυρή κυβέρνηση, ικανή να δώσει διέξοδο όχι στο λαό αλλά στην απρόσκοπτη κυριαρχία του κεφαλαίου. Ημόνη ελπίδα που έχει ο λαός είναι να καταδικάσει και να αποδυναμώσει και τους δύο. Βασική προϋπόθεση για να βγεί ο λαός δυνατός, είναι να βγει δυνατό το ΚΚΕ».
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
«Η κυβέρνηση Καραμανλή κατέρρευσε υπό το βάρος της αδιέξοδης πολιτικής της. Η χώρα οδηγείται σε εκλογές υπό τη πίεση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων που θέλουν νωπή λαϊκή εντολή για ένα από τα δύο κόμματα, προκειμένου να εφαρμοστεί ένα ακόμη πιο σκληρό και επώδυνο πρόγραμμα αντιλαϊκών μέτρων. Η κοινωνική συναίνεση σε αυτή την πολιτική έχει προ πολλού τελειώσει. Η κοινωνία ζητάει μια πραγματική αλλαγή και όχι απλώς κυβερνητική εναλλαγή με συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Η απάντηση στην κρίση δεν είναι η πολιτική της ΝΔ που τα έδωσε όλα στους βιομήχανους και στους τραπεζίτες, αφήνοντας τη κοινωνία να βυθίζεται στην εργασιακή ανασφάλεια και στη φτώχεια. Ούτε η πολιτική που εξαγγέλλεται από το ΠΑΣΟΚ που υπόσχεται ότι τα πάντα μπορούν να αλλάξουν χωρίς τομές και ρήξεις με το οικονομικό κατεστημένο. Η μόνη απάντηση στη κρίση, είναι ένα προοδευτικό πρόγραμμα που θα οικοδομήσει μια ασπίδα αλληλεγγύης και κοινωνικής προστασίας».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη