25 Σεπ 2009

Χτύπημα στην τρομοκρατία

H NAYTEMΠOΡΙΚΗ
Από ευκατάστατες οικογένειες οι ύποπτοι

Στον εισαγγελέα με την κατηγορία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση οδηγούνται σήμερα το μεσημέρι οι τέσσερις ύποπτοι που συνελήφθησαν χθες μετά από αστυνομική επιχείρηση σε γιάφκα στο Χαλάνδρι.
Το ισόγειο διαμέρισμα-γιάφκα στο Χαλάνδρι ανήκει σε έναν από τους συλληφθέντες.
Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας, οι συλληφθέντες είναι μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» η οποία θεωρείται συνέχεια της Οργάνωσης «Ενέδρα - Ενοπλη Επαναστατική Δράση».
Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι παιδιά ευκατάστατων οικογενειών.
Το ισόγειο διαμέρισμα-γιάφκα στο Χαλάνδρι ανήκει στον έναν από αυτούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, του το είχε παραχωρήσει ο πατέρας του, ο οποίος είναι στέλεχος μεγάλης εταιρείας και διαμένει σε άλλη περιοχή των βορείων προαστίων. Ο νεαρός είναι φοιτητής στο Πολυτεχνείο.
Ο δεύτερος που συνελήφθη στην ίδια διεύθυνση είναι...
ξάδελφος του προηγουμένου και διέμενε στον πάνω όροφο του διώροφου σπιτιού με τη μητέρα του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι σπουδαστής σε σχολή διακόσμησης.
Η 20άχρονη κοπέλα είναι φοιτήτρια στην Αγγλία και έρχεται κατά διαστήματα στην Ελλάδα. Εμενε με τη μητέρα της στο Ψυχικό.
Ο τέταρτος νεαρός που συνελήφθη στο Γαλάτσι δεν ανήκει στην ίδια κοινωνική τάξη με τους προηγούμενους.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρ. Μαρκογιαννάκης, συνεχάρη την αστυνομία τόσο για την προαναφερθείσα υπόθεση όσο και για την εξιχνίαση της απαγωγής και της δολοφονίας του επιχειρηματία Κυπριώτη στην Κρήτη.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας δήλωσε: «Ελπίζουμε ότι οι έρευνες αυτές θα καταλήξουν σε συγκεκριμένα πράγματα".


ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Γνώριζε η κυβέρνηση, αλλά δεν τους έπιανε

Γνώριζαν από τις αρχές Αυγούστου όλες τις λεπτομέρειες για το σπίτι-γιάφκα του Χαλανδρίου, όμως περίμεναν δέκα ημέρες πριν τις εκλογές για να ξεκινήσουν την επιχείρηση εξάρθρωσης των δύο μικρής εμβέλειας τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.
Είναι απίστευτη πρόκληση, να χρησιμοποιείται ακόμη και η Αστυνομία σε προεκλογικά παιχνίδια εντυπώσεων, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να χειραγωγήσει τους συντηρητικούς ψηφοφόρους για να «κλέψει» ψήφους από το κόμμα του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη. Απόλυτα έγκυρη «πηγή», τονίζει στο protothema.gr πως «Κάποιους από τους προσαχθέντες τους παρακολουθούσαν ακόμα και στις καλοκαιρινές τους διακοπές στα νησιά του Αιγαίου. Για ποιο λόγο λοιπόν περίμεναν να φθάσουμε στο παρά πέντε των εκλογών για να τους πιάσουν; Φυσικά με τα μέχρι στιγμής στοιχεία μιλάμε για οργανώσεις μικρού βεληνεκούς όπως είναι η Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς και η Ε.Ν.Ε.Δ.Ρ.Α και όχι για τη Σέχτα Επαναστατών και των Επαναστατικό Αγώνα. Ωστόσο, δεν ξέρουμε αν στη συνέχεια η έρευνα επιβεβαιώσει τη θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων και μας οδηγήσει στη Σέχτα και των Ε.Α».
Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
"Μειράκια της "καλής" κοινωνίας οι 4 τρομοκράτες.
Ηλικίας 20-21 ετών οι στρατευμένοι εμπρηστές εκκλησιών, υπουργείων, τραπεζών, πολιτικών γραφείων κ.λπ.".
REPORTER.GR
Αρνούνται να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα
Έφοδο σε γιάφκα στο Χαλάνδρι πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Συνελήφθησαν πέντε άτομα, εκ των οποίων μία γυναίκα τα οποία προσήχθησαν και εξετάζονται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Αναλυτικά, συνελήφθησαν ο ενοικιαστής, 21 ετών, ο γιος της ιδιοκτήτριας, 20 ετών και μια φίλη του, επίσης 20 ετών, ενώ από το Γαλάτσι προσήχθησαν άλλα δύο άτομα, το ένα από τα οποία επίσης συνελήφθη, ενώ το άλλο αφέθηκε ελεύθερο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του MEGA, οι συλληφθέντες δεν είναι καθόλου συνεργάσιμοι με τις αστυνομικές αρχές, καθώς αρνούνται ακόμη και να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνονται οι έρευνες.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη