1 Σεπ 2009

Ποιός είναι ο Δημήτρης Κρανιάς, που αντικαθιστά το Γιάννη Μανώλη;


Στη θέση του παραιτηθέντως βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Μανώλη, παίρνει ο επιλαχών υπ.βουλευτής Αργολίδας, Δημήτρης Κρανιάς, ο οποίος είναι οδοντίατρος, απόφοιτος της οδοντιατρικής σχολής του Α.Π.Θ.

Να τον γνωρίσουμε, μέσα από το βιογραφικό του:

Γεννήθηκα στο Ναύπλιο στις 10/7/1960. Η ζωή μου από την ημέρα που γεννήθηκα αλλά και τα γυμνασιακά μου χρόνια στην Αργολίδα με έδεσαν με τον τόπο και τους ανθρώπους του. Τελείωσα την Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ και υπηρέτησα τη θητεία μου στον Ελληνικό Στρατό στο Σώμα του Μηχανικού.

Η ενασχόληση μου με την πολιτική ξεκίνησε από τα φοιτητικά χρόνια στη ΔΑΠ ΝΔΦΚ. Ήμουν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ,εκπρόσωπος των φοιτητών στο τομέα της προσθετικής του Οδοντιατρικού τμήματος του ΑΠΘ και εκπρόσωπος των φοιτητών στη Γενική Συνέλευση του Οδοντιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ. Διετέλεσα μέλος της Κεντρικής Γραμματείας Ιδεολογικού και Ενημέρωσης της ΟΝΝΕΔ .

Επί είκοσι χρόνια, από το 1987, ασκώ το λειτούργημα του Οδοντίατρου. Συνεργάσθηκα ως άμισθος βοηθός στις Κλινικές α) Εξακτική και Ακτινοδιαγνωστική της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών β) Γναθοχειρουργική της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών επί τρία έτη (Σεπτέμβριος 1986 – Νοέμβριος 1987 και Σεπτέμβριος 1989 – Μάρτιος 1991). Συμμετείχα σε πολλές ημερίδες και συνέδρια .

Εχω εκλεγεί επί τρείς συνεχόμενες πενταετίες στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής , διατελέσα στη θέση του ειδικού γραμματέα του Δ.Σ. του ΟΣΑ και σήμερα είμαι Γενικός Γραμματέας.

Ορίσθηκα τομεάρχης της Γραμματείας Οργανωτικού στο νομό Αργολίδος μετά το συνέδριο εκλογής αρχηγού της ΝΔ το 1997, όταν ανέλαβε ο σημερινός Πρωθυπουργός την προεδρία του κόμματος της Ν.Δ.. Μετέπειτα, ανέλαβα περιφερειάρχης της Γραμματείας Οργανωτικού της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στη συνέχεια Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού με ευθύνη τη Δυτική Ελλάδα (Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων ). Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των Ευρωεκλογών του 1999 συμμετείχα στην οργάνωση των προεκλογικών συγκεντρώσεων και εκτός της περιοχής ευθύνης μου. Το έτος 2000, μετά την ανάληψη της ευθύνης του γραφείου Τύπου της ΝΔ από τον κ. Ρουσόπουλο , ανέλαβα το τμήμα περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης .

Τον Ιανουάριο του 2003 ήμουν από τους βασικούς διοργανωτές στη συνάντηση των ΟΝΝΕΔιτών στην Ερατεινή .

Στα συνέδρια του 2001, 2004 και στο πρόσφατο του 2007 εξελέγην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.

Από το 2004 έως και σήμερα είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Π.Α.Π και Πρόεδρος της επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης .

Είμαι παντρεμένος με τη νομικό Ρομίνα Αναστασοπούλου από το 1991 και έχω τρία παιδιά την Αγγελική, τον Ηλία και τη Μάρω ηλικίας σήμερα 15,13 και 12 αντίστοιχα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη