1 Σεπ 2009

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΔΡΗΝΟ ΛΟΦΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ

σ.σ. taxalia: Μήπως είναι καιρός να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε την ονομασία "Κεδρηνός λόφος", αντί για το κακόηχο "Σέιχ Σου";
Την αυξημένη ετοιμότητα κατά το δεκαήμερο της ΔΕΘ και την ενίσχυση των προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας στο Σέιχ Σου και στα περιαστικά δάση του νομού Θεσσαλονίκης ζήτησε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης από όλους τους αρμόδιους φορείς (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Στρατό, Δασαρχείο, ΠΣΕΑ, Πολιτική Προστασία), στη σύσκεψη για το Σέιχ Σου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 10 το πρωί, στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

«Στη Νομαρχία μας είμαστε σε ετοιμότητα 365 μέρες το χρόνο και έχουμε άψογη συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες. Όμως, εν όψει της ΔΕΘ και της επίσκεψης των πολιτικών αρχηγών στη Θεσσαλονίκη πρέπει να ανεβάσουμε τους ... ρυθμούς και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να αποτρέψουμε κάθε πιθανό κίνδυνο στο Σέιχ Σου. Η ΔΕΘ είναι μια μοναδική ευκαιρία να προβάλλουμε μια καλή εικόνα της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Ελλάδας μας», τόνισε ο Νομάρχης και πρόσθεσε: «Πάνω απ’ όλα βάζουμε την πρόληψη, την καλή συνεργασία και το συντονισμό των φορέων. Λειτουργούμε πολύ καλά. Όμως μπορούμε και καλύτερα».

Ο Νομάρχης ενημέρωσε τους φορείς για τη μόνιμη εγκατάσταση βαρέος μηχανήματος της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης στο Σέιχ Σου για την άμεση αντιμετώπιση ενδεχόμενης πυρκαγιάς, ενώ κάλεσε την τοπική αυτοδιοίκηση και τις εθελοντικές ομάδες να συνδράμουν στο έργο της πυροπροστασίας του περιαστικού δάσους. Ο κ. Ψωμιάδης ζήτησε την επιφυλακή των δυνάμεων της Αστυνομίας, του Στρατού και της Πυροσβεστικής στο Σέιχ Σου όχι μόνο για το προσεχές Σαββατοκύριακο, αλλά και για όλο το δεκαήμερο της διάρκειας της ΔΕΘ, ενώ τόνισε την ανάγκη να υπάρχει διαρκής έλεγχος και ενίσχυση των περιπολιών στις παρυφές των δασών του νομού και στα όρια με τους γειτονικούς νομούς. «Ήδη δύο φορές αυτό το καλοκαίρι απαγορεύσαμε τη διέλευση οχημάτων και πεζών στο Σέιχ Σου λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών. Οι Θεσσαλονικείς δείχνουν καθημερινά την ευαισθησία τους απέναντι στο Σέιχ Σου. Όμως, υπάρχουν κι άλλα δάση που δεν πρέπει να διαφύγουν της προσοχής μας», είπε ο Νομάρχης.

«Στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για δενδροφυτεύσεις, υπό την εποπτεία του Δασαρχείου και σε συνεργασία με τους Δήμους. Στόχος μας είναι κάθε βδομάδα και μια δενδροφύτευση, καθώς και η κινητοποίηση και η συμμετοχή των σχολείων σ’ αυτές τις δραστηριότητες», τόνισε ο Νομάρχης.

Για την αύξηση των μέτρων προστασίας και την ενίσχυση των περιπολιών, με τη συνδρομή δυνάμεων από γειτονικούς νομούς εν όψει ΔΕΘ διαβεβαίωσαν ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος Δημήτρης Φαφούτης και ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Κεσαπίδης, ενώ την ετοιμότητα να συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής όπου και όποτε ζητηθεί τόνισε από την πλευρά του ο Γενικός Επιθωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Στέργιος Αποστολίδης.

Η Διευθύντρια Δασών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αρχοντούλα Τσακιστράκη ζήτησε «να ενεργοποιηθούν οι Δήμοι για την αποκομιδή των σκουπιδιών στις θέσεις αναψυχής του Σέιχ Σου, ώστε να αποφευχθούν πιθανές φωτιές». Η Δασάρχης Θεσσαλονίκης Ελισάβετ Κίκα επισήμανε την αύξηση της επισκεψιμότητας στο Σέιχ Σου και την ανάγκη επιφυλακής, ενώ αναφέρθηκε στις σοβαρές ελλείψεις της Δασικής Υπηρεσίας σε κονδύλια και προσωπικό, που δυσχεραίνουν το έργο του Δασαρχείου.

Παρόντες στη σημερινή σύσκεψη ήταν ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος Δημήτρης Φαφούτης, ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Κεσαπίδης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Στέργιος Αποστολίδης, η Διευθύντρια Δασών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αρχοντούλα Τσακιστράκη, η Δασάρχης Θεσσαλονίκης Ελισάβετ Κίκα, οι προϊστάμενοι των Γραφείων ΠΣΕΑ και Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης Μιχάλης Γρηγοριάδης και Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, καθώς και εκπρόσωπος του Διοικητή του Γ΄Σώματος Στρατού.

Γραφείο Τύπου ΝΑΘ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη