30 Σεπ 2009

ΛΗΞΙΑΡΧΟΣ...ΛΟΥΛΟΥΔΙ ! - (Καταγγελία αναγνώστη )

ΑΓΝΟΙΑ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΕ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ !
ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΟΣ 2009 Μ.Χ........ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!
Το προηγούμενο Σάββατο ετελέσθη γάμος σε πολη της Μακεδονίας.Η ιστορία εχει ως εξής :
Μετά τον γάμο όπως οι περισσότεροι θα γνωρίζουν η γυναίκα διατηρεί το επίθετο της βάσει νόμου που ισχύει από το 1983.
Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι η γυναίκα μπορεί να διατηρήσει το επιθετό της , προσθέτοντας πλάι του και το επίθετο του συζύγου της;

Όπως φαίνεται ελάχιστοι , και σίγουρα όχι οι αρμόδιοι κρατικοί υπάλληλοι οι οποίοι δεν γνωρίζουν την δουλειά τους δηλώνοντας ΑΓΝΟΙΑ !
Σε επίσκεψη του ζευγαριού λοιπόν, μετά το μυστήριο, που πήγε να ετοιμάσει τα χαρτιά του θέλοντας να κρατήσει η γυναίκα το πατρικό της και να προσθέσει το επίθετο του συζύγου, έλαβε την απάντηση: <<Δεν το γνωρίζουμε αυτό>> ήταν η απάντηση του ληξίαρχου!
<<Μπορείτε να μας φέρετε μια φωτοτυπία του νόμου που να το γράφει αυτό;>> !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Το ζευγάρι την έφερε την φωτοτυπία που ο <<ληξίαρχος>> ήταν υποχρεωμένος να γνωρίζει....
Έτσι αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως το ελληνικό δημόσιο κάνει <<υπέροχη>> δουλειά.
Για να μην πέσουν λοιπόν κι άλλα ζευγάρια θύματα άσχετων κρατικών υπαλλήλων σας παραθέτω τον νόμο που ισχύει από το 2008.
Οι τελικές ρυθμίσεις του νέου Νόμου 3719/2008 για το Σύμφωνο Συμβίωσης, τη διετία στο διαζύγιο , τα τέκνα χωρίς γάμο των γονέων τους και το δικαίωμα για διπλό επώνυμο για κάθε σύζυγο. Ημερομηνία Αποστολής : 02/12/2008
ημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νέος νόμος 3719/208 του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τον οποίον επιφέρονται οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις για την Οικογένεια το παιδί και την κοινωνία όπως αυτές ψηφίστηκαν - με ορισμένες βελτιώσεις και τροποποιήσεις- από την Ολομέλεια της Βουλής. (ΦΕΚ Α 241 26/11/2008).
Οι βασικότερες διατάξεις του νέου νόμου αφορούν στο Σύμφωνο Συμβίωσης, στη μείωση σε δύο χρόνια του δικαιώματος για έκδοση διαζυγίου για λόγους κλονισμού του γάμου, στις νέες ρυθμίσεις για το καθεστώς της Υιοθεσίας και στην καθιέρωση του δικαιώματος του διπλού επωνύμου για κάθε σύζυγο. Η ισχύς του νόμου αυτού αρχίζει από την δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν στις επιμέρους διατάξεις του ορίζεται διαφορετικά, και περιλαμβάνει ένα σύνολο εκκρεμουσών υποθέσεων για διαζύγια και υιοθεσίες. Σύμφωνα με τις τελικές ρυθμίσεις του νέου νόμου 3719/208: 1. Για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης θεσπίζονται μεταξύ άλλων τα εξής: Άρθρο 1 ....... Σύσταση ....... Άρθρο 2 ....... Άρθρο 7 ....... Διατροφή μετά τη λύση 1. ...... 2. ...... 4. ...... Άρθρο 10 Γονική μέριμνα 1. ...... 2....... Β. ....... Γ. Οι διατάξεις για το δικαίωμα διπλού επωνύμου κάθε συζύγου, ανδρός ή γυναικός, έχει ως εξής: Με συμφωνία των συζύγων ο καθένας από αυτούς μπορεί να προσθέτει στο επώνυμό του το επώνυμο του άλλου. Η προσθήκη γίνεται με κοινή δήλωση ενώπιον του ληξιάρχου και ισχύει μέχρι να ανακληθεί ενώπιον του ληξιάρχου με κοινή δήλωση των συζύγων ή με μονομερή δήλωση οποιουδήποτε των συζύγων, η οποία κοινοποιείται στον άλλο σύζυγο. Αν ο γάμος λυθεί με διαζύγιο, η δήλωση θεωρείται ότι ανακλήθηκε . Αν ο γάμος λυθεί λόγω θανάτου, η προσθήκη εξακολουθεί να ισχύει, εκτός εάν ο επιζών σύζυγος συνάψει νέο γάμο ή προβεί σε ανακλητική δήλωση ενώπιον του ληξιάρχου. ...........Το Σχόλιό μας:
Αγαπητέ κ. Ληξίαρχε, ( ; ) Άγνοια Νόμου δεν επιτρέπεται ούτε στους απλούς πολίτες, πόσο μάλλον σε κάποιον που -από ότι φαίνεται- παριστάνει το Ληξίαρχο ! Γιατί δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι είναι δυνατόν κάποιος που ασχολείται καθημερινά με το αντικείμενο αυτό, δεν γνωρίζει τη ΒΑΣΙΚΗ αυτή ..λεπτομέρεια !!!
Μήπως , αγαπητέ μας κ. ...Ληξίαρχε έχετε ακούσει...τυχαία, ότι ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ, ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΘΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΗΤΕ ;
Εάν όχι, μήπως θα πρέπει να αλλάξετε ...χόμπυ και αντί για "ληξίαρχος" θα έπρεπε να γίνετε αιγοποιμήν (τσοπάνος) ή έστω ...γελαδάρης ;
-Και ποιός σας είπε ότι λόγω της ασχετοσύνης σας είναι υποχρεωμένοι οι πολίτες να ταλαιπωρούνται ;
- Ίσως θα πρέπει να πάτε σε κάποιο επιμορφωτικό σεμινάριο στη ...Γαύδο και όταν μάθετε τους νόμους να επιστρέψετε...δριμύτερος.
-Και ως τότε...γειά σας !!!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη