7 Σεπ 2009

MKD-GRE. Το μεγάλο ατόπημα της ΕΡΤ και οι άλλοι βασικοί υπεύθυνοι!!!


του Σταύρου Κυριαζή

ΜKD – GRE!!!
"Μετά από μερικά χρόνια δεν θα ασχολείται κανείς με το όνομα"...

Το μεγάλο ατόπημα της ΕΡΤ και οι άλλοι βασικοί υπεύθυνοι!!!

Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του σημερινού αγώνα Ελλάδας-FYROM, οι υπεύθυνοι του Ευρωμπάσκετ χρησιμοποίησαν τα αρχικά MKD για τα Σκόπια, βασιζόμενοι στο ότι τα ίδια αρχικά είχαν χρησιμοποιηθεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Μετά από σωρεία παραπόνων, η δημόσια ελληνική τηλεόραση αποφάσισε να κρύψει αυτά τα αρχικά χρησιμοποιώντας αρχικά μαύρο και στη
συνέχεια άσπρο φόντο που τα υπερκάλυπτε!

Είναι ολοφάνερο, ότι οι περισσότεροι κινούνται πλέον στα πλαίσια της γνωστής άποψης του Μητσοτάκη. Και φυσικά, δεν είναι δυνατόν κανένα από τα κυβερνητικά ...φερέφωνα -όπως η ΕΡΤ- να άδει παράφωνα!!!

Όσο για τη λευκή ετικέτα στα αρχικά ΜKD, απεικονίζει ξεκάθαρα το ηττοπαθές κλίμα και τις ανύπαρκτες προσδοκίες που μας επέβαλαν σχετικά με το ζήτημα του ανύπαρκτου κρατιδίου, αλλά και το ...στρουθοκαμηλισμό των κυβερνώντων, ο οποίος αποτελεί πλέον την κυρίαρχη ιδεολογική τους κατεύθυνση και πρόταση. Και είναι φυσικό να μην μπορεί να ξεφύγει από αυτή τη μιζέρια ούτε η διοίκηση της ΕΡΤ.

Όλη η Ευρώπη βλέπει τις εικόνες με το ΜKD εναντίον GRE, αλλά εμείς εκεί... Το κρύβουμε από τους Έλληνες, για να μην σοκάρονται!!! Και γιατί έχουμε και εκλογές!!!

Αλλά, ας μην επιρρίπτουμε τις ευθύνες, μόνο στην αδαή διοίκηση της ΕΡΤ.

Υπάρχουν και αλλού ευθύνες.

Και εξηγούμαι...


1. Δίπλα στην ενημερωτική ετικέτα με το σκόρ του αγώνα και τα αρκτικόλεξα ΜKD και GRE, υπήρχε φαρδιά-πλατειά το όνομα του φορέα που διοργανώνει το ευρωπαικό πρωτάθλημα.

...FIBA Europe...

Ποιός είναι ο επικεφαλής της FIBA Europe σήμερα;

Μα, ο Ελληνας Βασιλακόπουλος (γνωστός και ως "σωλήνας" από τα χρόνια που έπαιζε μπάσκετ)!!!

Συμπαιγνία;

Απάθεια;

Συντονισμός με την κρατούσα πολιτική άποψη;

Εντολή ανωτέρων;

Δεν ξέρω, αλλά είναι ένας από τους κυριότερους υπεύθυνους!!!

Μια ώρα αργότερα δήλωνε ότι η Πολωνική τηλεόραση του "έστησε παγίδα"...

Και τι μέτρα σκοπεύεις να λάβεις κε Βασιλακόπουλε εναντίον των Πολωνών, που σε ξεφτίλισαν στους συμπατριώτες σου; Υπ’ όψιν ότι αυτοί απλά "φιλοξενούν" τη διοργάνωση της FIBA..., εσύ είσαι το αφεντικό! Και ο υπεύθυνος για όλα!

Δώσ' τους λοιπόν και τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος!

Aφού -εκτός αυτού που έκαναν σήμερα- κατάφεραν και έστειλαν τους μπασκετμπολίστες της Ελλάδας, σε ξενοδοχείο χωρίς παράθυρα στο Πόζναν...

Φοβεροί διοργανωτές!!!


2. Σε αυτό το "ανύπαρκτο" κρατίδιο, -όπως το λέμε σήμερα- ποιοί είναι από τους μεγαλύτερους επενδυτές; Μα φυσικά, οι Έλληνες επιχειρηματίες (ναι, και πολλοί εξ αυτών «πούροι» Μακεδόνες!!!).

Από τη μια λοιπόν λέμε πως αγαπάμε την πατρίδα μας και από την άλλη -μέσα στην απληστία μας- παρατάμε τη Μακεδονία και τη Θράκη μαζί με τους συμπατριώτες μας που εργάζονται στις επιχειρήσεις μας και την κοπανάμε πάμε στο γειτονικό ανύπαρκτο κρατίδιο, για να μαζέψουμε υπερκέρδη...

Η κρίση φταίει!!!

Το υψηλό εργατικό κόστος φταίει!!!

Έ, και αυτοί οι συμπατριώτες μας φταίνε μωρέ, που δεν θέλουν να ζούνε με όσο μεροκάματο ζούνε οι Σκοπιανοί!!!

Αλλά βρέ άπληστοι και κερδοσκόποι, φέρνοντας επενδύσεις στο "ανύπαρκτο" κράτος, δεν το κάνετε έτσι "υπαρκτό";

Τουλάχιστον, μην μας παριστάνετε τους υπερπατριώτες!!!

3. Αυτά τα "λαμόγια" που κάποτε λάδωναν τους φτωχούς κατοίκους ενός "ανύπαρκτου" κράτους, στέλνοντάς τους Αμερικανούς μπασκετμπολίστες να τους βγάζουν διαβατήρια, ώστε να παρακάμπτουν τους κανονισμούς και να έχουν στη σύνθεσή τους παραπάνω Αμερικανούς από όσους επιτρέπονταν, δεν συνέβαλαν άμεσα με τη "λαμογιά" τους αυτή, στην αναγνώριση αυτού του "ανύπαρκτου" κράτους;

Μα φυσικά και το έκανα, αφού είναι γνωστό ότι διαβατήρια βγάζουν μόνο τα υπαρκτά κράτη!!! Και τα Σκοπιανά αυτά διαβατήρια ανέμιζε θριαμβευτικά στον αέρα ο Άρης Θεσσαλονίκης πρίν από χρόνια, όταν πολιτογραφούσε Σκοπιανό τον Τζεραμάια Μάσει.

Έ, σήμερα ο Αμερικανός Μάσει ήταν και ο πρώτος σκόρερ των αντιπάλων μας!!!

Σταύρος Κυριαζής
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη