16 Οκτ 2009

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας προσφεύγει ο Έντι Ράμα για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας! Θεωρεί τη συμφωνία «απόλυτα λανθασμένη»


Στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας θα προσφύγει το Σοσιαλιστικό Κόμμα της χώρας για τη συμφωνία που η κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα υπέγραψε με την Ελλάδα για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Ιόνιο Πέλαγος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Έντι Ράμα, στον τηλεοπτικό σταθμό Top Channel.Μετά τις αντιδράσεις διαφόρων εθνικιστικών οργανώσεων και ορισμένων βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την υπογραφείσα συμφωνία, ο επικεφαλής της αλβανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου: «η συμφωνία αυτή είναι απολύτως λανθασμένη και ανάξια και γι’ αυτό πρέπει να βρεθούν τρόποι επαναδιαπραγμάτευσής της. Αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας να το κάνουν με αξιοπρέπεια και σεβασμό, στο πλαίσιο της καλής γειτονίας».Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, Ιλίρ Μέτα, απηύθυνε έκκληση στην αντιπολίτευση και τον αρχηγό της, Έντι Ράμα, να αποστασιοποιηθούν από τέτοιες... ενέργειες εθνικιστικών κύκλων, που αποσκοπούν, όπως είπε, να βλάψουν τις άριστες ελληνοαλβανικές σχέσεις. «Η συμφωνία αυτή είναι διαφανής και συνάδει με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας», τόνισε ο κ. Μέτα.Η απόφαση του Σοσιαλιστικού Κόμματος να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο θα «παγώσει» την επικύρωση της συμφωνίας από την αλβανική βουλή, καθώς θα πρέπει πρώτα ν’ αποφανθούν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές.»

Η είδηση δημοσιεύεται στο epirusgate. Να καταγράψουμε και τη δική μας απορία: Τί έγινε και πήρε αυτή την απόφαση ο «φίλος» κατά τα λοιπά της Ελλάδας – όπως ισχυρίζεται – Έντι Ράμα; Στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο, τί «εμπνευσμένο ηγέτη», τί «αναμορφωτή», τί «λαϊκό ηγέτη» τον προσφωνούσαν οι περισσότεροι από τους Έλληνες που μετέφεραν την εικόνα που επικρατούσε στην Αλβανική πολιτική σκηνή. Ο «αναμορφωτής δήμαρχος των Τιράνων», φαίνεται ότι αποφάσισε να … αναμορφώσει και τις ελληνο-αλβανικές σχέσεις και να τις βάλει στην τροχιά που αυτός (;) θέλει. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη συμφωνία προκάλεσε την οργίλη αντίδραση της Τουρκίας, η οποία είδε ότι με αυτόν τον τρόπο ακυρώνονται στην πράξη οι παράλογες αιτιάσεις της στο Αιγαίο. Τώρα, ο Έντι Ράμα βρίσκει τον τρόπο για να έρχει πιο κοντά στις τουρκικές απόψεις….
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη