15 Οκτ 2009

Σχετικά με τη Π.Δ.Σ-Διόρθωση από Διαμαντοπούλου


Γράφουν οι UNIVERSALREPORTERS
Σχετικά με την λανθασμένη κατάργηση της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης από την Άννα Διαμαντοπούλου, είχαμε γράψει πριν λίγες μέρες εδώ.
Πλέον μετά τις σωστές διαμαρτυρίες από πλήθος προοδευτικών ανθρώπων, η νέα υπουργός Παιδείας, επανέφερε τη Π.Δ.Σ. στα σχολεία και από 19 Οκτωβρίου ξαναξεκινάει. Σε αυτό λοιπόν το θέμα, οφείλουμε πλέον να συγχαρούμε την κυρία Διαμαντοπούλου, που...
αντιλήφθηκε το λάθος γρήγορα και χωρίς εγωισμούς, πήρε πίσω την πρώτη της απόφαση. Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε βέβαια ότι η πρώτη ανακοίνωση του ΥΠ.Παιδείας, έγραφε για "προσωρινή αναστολή", ωστόσο επειδή η σχέση μας με το κράτος έχει κλονιστεί, την αντιμετωπίσαμε με καχυποψία.
Από ότι φαίνεται η νέα κυβέρνηση, είναι μια κυβέρνηση με αξιοπρόσεκτα αντανακλασικά που ΔΟΥΛΕΥΕΙ. Ασυνήθιστο καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια, όλες οι υποθέσεις προχωρούσαν με ρυθμούς ετοιμοθάνατης χελώνας. Μάλιστα μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου, στο Υπουργείο Παιδείας, οφείλουμε να υποψιαστούμε, ότι κάποια σχέση έχει και με την ανάκληση της απόφασης αυτής και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
Τα νέα μέτρα, οι νέες κατευθύνσεις καλύτερα, είναι στο σωστό δρόμο.Περιμένουμε να συνεχίσει το έργο της αυτή η κυβέρνηση με τον ίδιο ζήλο. Μόνο έτσι θα αποκατασταθεί το ρήγμα στις σχέσεις του πολίτη με το κράτος. Μόνο έτσι θα φύγει η καχυποψία από τον πολίτη και θα συνταχθεί ολόψυχα σε ένα σχέδιο. Μόνο αν πιστέψει ότι τελικά το κράτος υπάρχει για να εξασφαλίζει την προσωπική , αλλά κυρίως την κοινωνική αρμονία.
http://universalreporters.blogspot.com/2009/10/blog-post_14.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη