8 Οκτ 2009

Ψωμιάδης: Είμαι υποψήφιος, αλλά θέλω και τον Καραμανλή !

Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ- ΔΗΛΩΝΩ ΠΑΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ»

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία της ΝΔ στο επικείμενο έκτακτο συνέδριο του κόμματος ανακοίνωσε σήμερα ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στις 12.00 το μεσημέρι. «Δηλώνω παρών για μια μεγάλη νικηφόρα κεντροδεξιά παράταξη», δήλωσε ο Νομάρχης, ο οποίος παράλληλα ζήτησε από τον Κώστα Καραμανλή «να ..

παραμείνει στην ηγεσία της παράταξης και ενωμένοι, μαζί με νέους ανθρώπους, παίρνοντας γενναίες αποφάσεις, αλλάζοντας πολλά, μακριά από συναισθηματισμούς και ισορροπίες, να προσπαθήσουμε μαζί».

Ο Νομάρχης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θέτει υποψηφιότητα για την Προεδρία της ΝΔ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον κόσμο της ΝΔ. «Η απόφασή μου να διεκδικήσω την προεδρία υποδηλώνει ότι στέκομαι δίπλα στον προδομένο αλλά υπερήφανο λαό της Νέας Δημοκρατίας και ότι όλοι μαζί με ψυχραιμία και ενότητα μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την παράταξη. Η Νέα Δημοκρατία θα ξαναβρεί το δρόμο της. Πολλά όμως πρέπει να αλλάξουν», είπε ο κ. Ψωμιάδης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης τύπου του Νομάρχη Π. Ψωμιάδη:


«Καταρχήν, να ευχηθώ κάθε επιτυχία στη νέα κυβέρνηση. Βλέπω έξυπνες επιλογές, νέα πρόσωπα, γυναικεία παρουσία. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι και αποτελεσματική, διότι στην πράξη κρίνεται το έργο όλων μας.

Είναι θετική η εγκατάσταση δύο Υφυπουργών στην πόλη μας. Θα στηρίξω ό,τι θετικό προτείνει η κυβέρνηση για την Ελλάδα, για τη Θεσσαλονίκη.

Είναι η κυβέρνηση της Ελλάδας και ο Γιώργος Παπανδρέου είναι πρωθυπουργός όλων μας. Αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι μας, διότι όλοι, όπου και αν ανήκουμε, δεν είναι δυνατόν την επόμενη ημέρα των εκλογών να θέλουμε να ρίξουμε την κυβέρνηση.

Δυστυχώς πολλοί υποτίμησαν το ΠΑΣΟΚ και το Γιώργο Παπανδρέου.

Καταγγέλλω όμως την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Αντί να το αναβαθμίσουν το υποβαθμίζουν, με απρόβλεπτες συνέπειες για τα εθνικά μας θέματα.

Εδώ και δύο χρόνια έστελνα μήνυμα με όλους τους τρόπους στους κυβερνώντες ότι θα πληρώσουμε λάθος νοοτροπίες, αλαζονικές συμπεριφορές, κλειστές πόρτες και κατεβασμένα τηλέφωνα. Ότι θα πληρώσουμε την ανικανότητα και την αδιαφορία αλεξιπτωτιστών, αλιβάνιστων άκαπνων στελεχών, στελεχών του καναπέ και του χαβαλέ.

Πέρα των λανθασμένων επιλογών, σε πολιτικές και πρόσωπα, ο Κώστας Καραμανλής πλήρωσε και τα «όχι» σε ξένους παράγοντες και τους εδώ εκπροσώπους τους.

Η Νέα Δημοκρατία όμως δεν σταματά σε πρόσωπα και ήττες όσο οδυνηρές και αν είναι.

Η απόφασή μου να διεκδικήσω την προεδρία υποδηλώνει ότι στέκομαι δίπλα στον προδομένο αλλά υπερήφανο λαό της Νέας Δημοκρατίας και ότι όλοι μαζί με ψυχραιμία και ενότητα μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την παράταξη. Η Νέα Δημοκρατία θα ξαναβρεί το δρόμο της. Πολλά όμως πρέπει να αλλάξουν.

Φοβάμαι. Φοβάμαι ισχυρούς κραδασμούς. Τα προβλήματα διαφαίνονται μπροστά μας και είναι και πολλά και μεγάλα. Στην κοινή προσπάθεια ανασυγκρότησης του κόμματος, μπαίνω μπροστά μαζί με άλλα ικανά και άξια στελέχη. Δηλώνω παρών για μια μεγάλη νικηφόρα κεντροδεξιά παράταξη. Δεν περισσεύει κανείς. Ξέρω τι θα αντιμετωπίσω. Η απόφαση δεν ήταν εύκολη. Πιστεύω ότι έκανα το σωστό, ασχέτως και αν πάρω και δύο ψήφους. Μιλώ με τη γλώσσα της καρδιάς, με τη γλώσσα της αλήθειας, είμαι ντοπαρισμένος από την αγάπη και τη συμπαράσταση του κόσμου.

Δεν είμαι προπομπός κανενός. Με χαρακτήρισαν λαγό. Αλεπού μπορεί να είμαι, λαγός όχι. Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου, τάραξα τα λιμνάζοντα ύδατα. Δέχομαι καθημερινές πιέσεις για να κάνω πίσω και να στηρίξω κάποιο άλλο πρόσωπο. Δυστυχώς, χτυπούν λάθος πόρτα, διότι η δική μου είναι η πόρτα του απλού, πικραμένου και απογοητευμένου λαού, του λαού που θεωρούν ότι πρέπει να είναι νεροκουβαλητής και χειροκροτητής. Πολλές φορές κινήθηκα αυτόνομα, διότι πιστεύω ότι υπεράνω του κόμματος, προέχει το συμφέρον της αυτοδιοίκησης, της πατρίδας μας, της Ορθοδοξίας, της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας. Αγωνίζομαι και θα αγωνιστώ για να υπάρξει μόνο μία υποψηφιότητα, που να εκφράζει αξιόπιστα και σε βάθος χρόνου την ιδεολογική ταυτότητα και πλατφόρμα της παράταξης. Να εκφράζει τις ιδέες της σύγχρονης εποχής και της νεολαίας. Να εκφράζει αυτά με τα οποία με μπόλιασαν οι γονείς μου και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής. Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια. Τα τελευταία χρόνια δεν έχω καταλάβει αν ανήκω στο μεσαίο, στο κεντρώο, στον κεντροδεξιό χώρο. Αν είμαι φιλελεύθερος ή νεοφιλελεύθερος. Μάλλον πιόνια κάποιων ήμασταν. Θα φτάσω μέχρι το νήμα για να ακουστεί η φωνή της άλλης Ελλάδας. Η Νέα Δημοκρατία δεν ανήκει ούτε στον Καραμανλή ούτε στο Μητσοτάκη. Ανήκει στο λαό της.

Είμαι αηδιασμένος και αν χρειαστεί θα στηρίξω το πρόσωπο που μπορεί αύριο να κερδίσει, να ξαναζωντανέψει την ελπίδα αλλά και να κρατήσει ενωμένο το κόμμα.

Τα τελευταία χρόνια απομακρυνθήκαμε από τις αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τα τελευταία χρόνια το κόμμα είναι αποκομμένο από την κυβέρνηση. Το μήνυμα των ευρωεκλογών δεν το πήραμε. Δεν το πήραμε ούτε στις εθνικές εκλογές. Δεν κάναμε την αυτοκριτική μας, κάνουμε μόνο κριτική ο ένας στον άλλο. Τελικά ποιος φταίει; Ο Χάρι Πότερ ή ο Γιώργος Παπανδρέου που του σερβίραμε στο πιάτο την εξουσία;

Ξέρω ότι θα με πολεμήσουν μηχανισμοί. Θα υπάρξουν σημαδεμένες τράπουλες. Πάντα συμβαίνουν αυτά. Όμως έχω μάθει να αγωνίζομαι, με τη βοήθεια των συνεργατών μου, της οικογένειάς μου και του Θεού.

Πολλές φορές με χαρακτήρισαν γραφικό. Το αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου δικαιώνει εμένα και εκθέτει τους επικριτές μου. Τριάντα χρόνια να πρωτεύεις στην πολιτική και να είσαι γραφικός, δε στέκει. Τελικά, γραφικοί, ανίκανοι και τραγικοί είναι αυτοί που πούλησαν τον Καραμανλή και έφεραν το κόμμα μας σ’ αυτή την εξευτελιστική θέση.

Προσφέραμε μεγάλο και σοβαρό έργο και δεν μπορέσαμε ή δεν ξέραμε να το προβάλουμε. Δεν σταματώ, δεν προσκυνώ και δεν λιβανίζω κανέναν. Δεν έχω δίπλα μου αυλοκόλακες, πρίγκιπες και χανουμάκια. Δίπλα μου έχω τους Έλληνες πολίτες. Κάνω αυτό που λέει η συνείδησή μου.

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους οπαδούς μας και να τους πω ότι η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει σύντομα να επιστρέψει στο λαό.

Κατά καιρούς, δημοσιογράφοι και πολιτικοί, παίρνουν υπογλώσσιο όταν ακούν το όνομα Ψωμιάδης.

Αν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δάκρυσε πριν από λίγα χρόνια για την Μακεδονία, το ίδιο θα έκανε και σήμερα με το θλιβερό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό καλώ και παρακαλώ τον Πρόεδρό μας, τον Κώστα Καραμανλή να παραμείνει στην ηγεσία της παράταξης και ενωμένοι, μαζί με νέους ανθρώπους, παίρνοντας γενναίες αποφάσεις, αλλάζοντας πολλά, μακριά από συναισθηματισμούς και ισορροπίες, να προσπαθήσουμε μαζί. Για το καλό και την ενότητα της παράταξης, δεν δικαιούται να παραιτηθεί. Γιατί ο λαός αγκάλιασε και αγκαλιάζει τον Καραμανλή παρόλο που πολλά στελέχη, κυβερνητικά και άλλα, δεν αγκάλιασαν το λαό.

Στο συνέδριο μπορεί να γίνει η υπέρβαση. Μπορούμε να ξεφύγουμε από γραμμές και χαρακώματα. Επίσημα, λοιπόν, δηλώνω ότι η εκλογή του προέδρου πρέπει να γίνει από το σύνολο των μελών της παράταξης. Είναι αν θέλετε μονόδρομος για την ομαλή πορεία του αύριο. Επιβάλλεται να πάμε σε ένα ανοικτό συνέδριο, ακόμη κι αν χρειαστεί να καθυστερήσουμε, να εκφραστούν όλα τα μέλη του κόμματος, όλοι οι απλοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας για έναν ακόμα λόγο: Δεν είναι δυνατόν να κρίνουν το αύριο της παράταξης στελέχη που με τη συμπεριφορά τους μας έριξαν στα δίχτυα του ΠΑΣΟΚ, στελέχη που κρίθηκαν και απορρίφθηκαν από το λαό. Οι πρίγκιπες και οι μπέηδες κατάφεραν να μας κάνουν μέρος της κρίσης και σήμερα εμείς χωρίς να ευθυνόμαστε, καλούμαστε να διαχειριστούμε την κρίση.

Είμαι θυμωμένος. Πολύ θυμωμένος. Είναι ώρα να πέσουν οι μάσκες. Δεν πρέπει να πάμε σ’ ένα συνέδριο απλής διαδοχής, αλλά να κάνουμε και την κριτική μας. Είμαστε σε κρίση, σε σοβαρή κρίση αλλά όχι σε αδιέξοδο. Ας ανοίξουμε λοιπόν τις πόρτες και τις καρδιές μας στο λαό, για να ακουστεί η φωνή όλης της Ελλάδας, η φωνή της περιφέρειας.

Για εμένα το νόημα της ζωής είναι η τιμή, η αξιοπρέπεια, η συνέπεια και το ήθος. Για το λόγο αυτό και κατεβαίνω. Ανοίγω το δρόμο. Μπορούν ν’ ακολουθήσουν κι άλλοι. Σ’ αυτή τη δημοκρατική διαδικασία δικαίωμα δεν έχουν μόνο οι «κληρονόμοι» του κόμματος ή όσοι είναι στο απυρόβλητο, αλλά και όσοι αγωνιζόμαστε καθημερινά γι’ αυτήν την παράταξη.

Καλώ τους συνέδρους να με στηρίξουν, να στηρίξουν την ενότητα της παράταξης, να στηρίξουν τη δικιά τους φωνή.
Και φυσικά δε σταματάει η παρουσία μου στην υποψηφιότητά μου. Πιθανόν αύριο να υπάρχει και συνέχεια».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει ένα σημείο που λέτε ότι καλείτε τον Καραμανλή να μην παραιτηθεί. Μέχρι στιγμής δηλώνετε ότι είστε υποψήφιος. Ταυτόχρονα διαβάζουμε ότι αν υπάρξει ένας υποψήφιος που θα ενώσει την παράταξη, τότε θα αποχωρήσετε.

ΝΟΜΑΡΧΗΣ: Είναι λογικό. Το έχω πει τις τελευταίες μέρες. Δεν το λέω σήμερα. Μακάρι να υπάρξει μία υποψηφιότητα, να τη στηρίξουμε και να προχωρήσουμε μαζί. Αλλιώς, πιθανόν αύριο να υπάρχουν κραδασμοί. Και μακάρι –και έχει υποχρέωση ο Καραμανλής- να παραμείνει προς χάριν της ενότητας, χάριν αυτού του λαού που τον αγκάλιασε, τον αγάπησε και τον αγαπάει και να προχωρήσουμε. Εξάλλου ο κ. Καραμανλής έχει τονίσει το τελευταίο διάστημα ότι εγώ θα πάω στο συνέδριο και το συνέδριο θα αποφασίσει αν με θέλει.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλαδή νούμερο ένα είναι να μείνει ο Καραμανλής;

ΝΟΜΑΡΧΗΣ: Νούμερο ένα είναι να μείνει ο Καραμανλής και μετά η μία υποψηφιότητα. Μην παίζουμε με τις λέξεις. Γνωρίζω πού πατάω. Εγώ δεν πάω να διεκδικήσω και να μπω στους μηχανισμούς και στις σημαδεμένες τράπουλες. Εγώ πάω να περάσω ένα μήνυμα. Γι’ αυτό σας είπα: Και δύο ψήφους να πάρω, θα είμαι ικανοποιημένος.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε Ψωμιάδη, ζητάτε κάποια πράγματα για το συνέδριο και για τον τρόπο εκλογής νέου προέδρου, τα οποία όμως έχουν απορριφθεί. Ο κ. Καραμανλής πήρε τις αποφάσεις του, τις ανακοίνωσε, ανακοινώθηκε και η επιτροπή. Επομένως, με τον τρόπο που έγινε γνωστό ότι στις 7 Νοεμβρίου θα γίνει το συνέδριο, καλύπτει αυτά που θέλετε εσείς;

ΝΟΜΑΡΧΗΣ: Πιστεύω ότι ακούω καλά. Και ακούω ιδιαίτερα αυτά που λένε οι δημοσιογράφοι. Όμως, το συνέδριο είναι κυρίαρχο όλων. Το συνέδριο μπορεί να αποφασίσει.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος ξένους παράγοντες «πλήρωσε» ο κ. Καραμανλής;

ΝΟΜΑΡΧΗΣ: Ένα που μου έρχεται εύκολα είναι το θέμα της ενέργειας και του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Το θέμα του «όχι» για τα Σκόπια. Πολλές φορές η σθεναρή στάση απέναντι στα θέματα που αφορούν το Αιγαίο και την Τουρκία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε Νομάρχα, ο κ. Καραμανλής θέλει να μείνει στην πολιτική ή σκέφτεται να αποσυρθεί από αυτήν;

ΝΟΜΑΡΧΗΣ: Πρέπει να πάω στο μαντείο των Δελφών να ρωτήσω. Εγώ σας επαναλαμβάνω ότι δεν έχει δικαίωμα να παραιτηθεί. Εξάλλου το δήλωσε ότι «θα πάω στο συνέδριο και το συνέδριο θα αποφασίσει».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτελείο της κ. Μπακογιάννη που φέρεται να είναι υποψήφια στο συνέδριο, έχει αρχίσει κάποιες επαφές με κάποιους ανθρώπους εν όψει της επικείμενης στήριξής της στο συνέδριο. Κάτι ανάλογο ισχύει και με τον κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος και αυτός φέρεται να είναι υποψήφιος. Υπάρχει κάτι ανάλογο από κάποιον παράγοντα αυτών των δύο υποψηφίων ή του κ. Αβραμόπουλου; Σας έχει πλησιάσει κάποιος;

ΝΟΜΑΡΧΗΣ: Επαναλαμβάνω αυτό που είπα πριν από λίγες μέρες. Ότι πριν από περίπου μία εβδομάδα, πριν πέντε μέρες για την ακρίβεια, δέχτηκα δύο τηλεφωνήματα. Από την ώρα όμως που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου, δεν έχω μιλήσει με κανέναν από τα άτομα που έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να είναι υποψήφιοι πρόεδροι.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Επειδή λέτε για χανουμάκια, μπέηδες και άλλους, μήπως μπορούμε να έχουμε ονόματα και διευθύνσεις;

ΝΟΜΑΡΧΗΣ: Μα δεν τα λέω τώρα, τα λέω δύο χρόνια τώρα. Αν ανατρέξετε στις δηλώσεις μου –και δεν αναφέρομαι στα χανουμάκια, τα χανουμάκια είναι γύρω από τους μεγάλους αυλοκόλακες και πρίγκιπες- εγώ για πρώτη φορά πριν μερικούς μήνες αναφέρθηκα ονομαστικά σε συγκεκριμένους υπουργούς. Και ξέρετε ποιους εννοώ. Είναι πέντε για την ακρίβεια.

Και επίσης προεκλογικά, όταν διεκδικούσα και πήρα –κι αυτή είναι επιτυχία της διοίκησης- αυτά που διεκδίκησα στο 12 και 1, δηλαδή λίγο μετά την προκήρυξη των εκλογών, διότι μου τα χρωστούσαν. Όταν σε χρωστάει κάποιος κάτι, πρέπει να σου το δίνει. Κι εγώ το πήρα. Αλλά έπρεπε να ονοματίσω τους υπουργούς και μετά να με πάρουν τηλέφωνο και να μου πουν «θα μας καταστρέψεις». Και μου τα δώσανε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει μια εκρηκτική ατμόσφαιρα από τους υποψηφίους της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης. Δέχεστε βολές ότι στηρίξατε υπερβολικά τον Σάββα Αναστασιάδη. Μάλιστα ο Αδάμ Ρεγκούζας αυτή τη στιγμή δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος κόντρα σε μια υποψηφιότητα δική σας για τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Ένα σχόλιο.

ΝΟΜΑΡΧΗΣ: Το γνωρίζετε ότι όσα χρόνια είμαι στη Νομαρχία, ποτέ δεν σχολίασα δηλώσεις συναδέλφων και μάλιστα φίλων.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε περίπτωση εκλογής σας ως Προέδρου της ΝΔ, τι γίνεται με τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης;

ΝΟΜΑΡΧΗΣ: Παραμένω Νομάρχης. Και θα κατέβω πάλι Νομάρχης. Δεν είναι ασυμβίβαστο. Γιατί λέτε πράγματα απίθανα; Απίθανοι μπορεί να μας κυβέρνησαν, εγώ δεν ζω σε απίθανο κόσμο. Αν δεν μαζέψω ψήφους, θα πει ότι λειτουργούν καλά οι μηχανισμοί. Σας λέω ότι δεν κάνω πίσω. Θα πέσω στο νήμα, αν χρειαστεί. Κι αν πρέπει για την ενότητα να πάω κάπου, θα πάω, δεν υπάρχει περίπτωση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μας θυμίζετε τον Πολύδωρα… Ποιος άλλος πρέπει να παραιτηθεί;

ΝΟΜΑΡΧΗΣ: Δεν είπα τίποτε για παραίτηση. Είπα ότι κάποιοι δεν πρέπει να ομιλούν –και τις τελευταίες μέρες το τόνισα. Να μην ομιλούν αυτοί που κάνουν κριτική στους άλλους, όταν θα έπρεπε να κάνουν αυτοκριτική. Οι οποίοι, πολλοί απ’ αυτούς, μας έφεραν σ’ αυτή τη δυσχερή θέση και σήμερα προσπαθούν να καλυφθούν καταγγέλλοντας τους άλλους. Απαράδεκτο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η ομογένεια έχει ήδη αντιδράσει και μάλιστα με πολύ δυνατό και ηχηρό τρόπο στην κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Και η Παμμακεδονική της Αμερικής και οι Παμμακεδονικές όλου του κόσμου. Αν σας ζητήσουν οι ομογενείς ενεργότερο ρόλο, προτίθεται η Νομαρχία να κάνει κάτι περισσότερο γι’ αυτό το θέμα –για το οποίο όλοι οι Σκοπιανοί πανηγυρίζουν ήδη στις τηλεοράσεις τους και στις εφημερίδες.

ΝΟΜΑΡΧΗΣ: Πρώτον, δεν ζούμε στις αρχές του ’90. Είμαστε στο 2009 και ξέρουμε τι γίνεται γύρω μας. Από την άλλη, ο Καραμανλής έπρεπε να ήταν πιο τολμηρός και να πάει σε ανοιχτό συνέδριο, να ψηφίσουν 250.000-300.000 που είναι τα μέλη της ΝΔ. Τότε θα σας απαντούσα στο ερώτημα που θέσατε προηγουμένως. Θα σας έλεγα τότε ποιος θα διεκδικούσε και πού θα έφτανε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε Νομάρχη, σας ρώτησα αν προτίθεστε να κάνετε κάτι περισσότερο για την κατάργηση του ΥΜΑΘ...

ΝΟΜΑΡΧΗΣ: Έχω δεχτεί πάρα πολλά τηλέφωνα και βγήκα στα ραδιόφωνα της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ και από το Τορόντο και από τις ΗΠΑ και από τη Γερμανία και την Αργεντινή, δέχτηκα πολλά τηλεφωνήματα για το θέμα της κατάργησης. Ό,τι είχα να πω, το είπα προηγουμένως και το είπα και μέσα από τις δηλώσεις μου. Το να αναλάβω δράση ή να κάνω συλλαλητήριο… Είμαι ενάντια στα συλλαλητήρια. Για να κάνεις συλλαλητήρια πρέπει να είναι πολύ καλύτερο απ’ αυτό που έκανες την προηγούμενη φορά. Πράγμα που δεν γίνεται σήμερα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει μία δήλωση του κ. Δούκα, που βάζει στο τραπέζι την υπόθεση του Βατοπεδίου, μιλάει και για άλλο έγγραφο για ανταλλαγές. Θεωρείτε ότι έχει κλείσει αυτή η υπόθεση ή ότι θα έχουμε κι άλλα;

ΝΟΜΑΡΧΗΣ: Θεωρώ ότι θα κλείσει ομαλά. Όπως κλείσανε κι όλα τα άλλα θέματα που επί σειρά μηνών ταλαιπωρούσαν τον ελληνικό λαό μέσω των ΜΜΕ. Και αναφέρομαι στο θέμα του φίλου μου του κ. Ζαχόπουλου. Επτά μήνες ταλαιπωρηθήκαμε και στο τέλος όλοι αθώοι. Η Δικαιοσύνη αποφασίζει για όλους μας. Δεν είναι δυνατόν να αποκλείονται κάποιοι από τους συνδυασμούς, αν δεν έχουν καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη. Εδώ καταδικάζονται από τα ΜΜΕ κάποιοι και πάνε σπίτια τους.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη