1 Οκτ 2009

Αναπτυξιακός πυλώνας στο Δήμο Λαγκαδά

«Χαιρετίζω την πρωτοβουλία των δήμων Λαγκαδά και Μυγδονίας, για τη δημιουργία ενός αναπτυξιακού πυλώνα στην επαρχία Λαγκαδά. Θα βρίσκομαι στο πλευρό και αυτής της προσπάθειας ανάδειξης μιας περιοχής εκτός των τειχών της Θεσσαλονίκης. Νομίζω ότι μπορούμε να διερευνήσουμε με θετικό μάτι την πρόταση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την εγκατάσταση πανεπιστημιακών σχολών και πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Είμαι υπέρμαχος των...
υπερτοπικών δράσεων, που δίνουν άλλη αναπτυξιακή πνοή στο νομό μας, ώστε εκτός από τη νέα Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στα δυτικά για την οποία αγωνίστηκα, η πρόταση αύτη στα βορειοδυτικά και η άμεση αξιοποίηση της Ζώνης Καινοτομίας στα ανατολικά, μπορούν να αποτελέσουν τους νέους κόμβους ανάπτυξης περιμετρικά του πολεοδομικού συγκροτήματος».
Ο υπoψήφιος βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης με αφορμή την πρόταση αξιοποίησης έκτασης 800 στρεμμάτων, (η οποία είχε προταθεί για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ), στα όρια των δήμων Λαγκαδά και Μυγδονίας, ως χώρο πανεπιστημιακού campus, προχώρησε στην δήλωση, που μόλις διαβάσατε.
Το δια ταύτα: Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αποφάσισε, η ΔΕΘ θα πάει στη Σίνδο, όπου δήμαρχος ήταν ο Γιώργος Αρβανιτίδης (ΠΑΣΟΚ) πριν θέσει υποψηφιότητα ως βουλευτής. Η άλλη πρόταση ήταν να πάει στο Λαγκαδά, όπου δήμαρχος είναι ο κ.Καραγιάννης (ΝΔ).
Και αναρωτιόμασταν: μα "έριξε" η Ν.Δ. τον Λαγκαδά; Και άντε, τον Νεοδημοκράτη δήμαρχο, τον "έριξε¨, τους δύο γίγαντες της διαπλοκής, που αγόρασαν τεράστιες εκτάσεις εκεί;
Και νατο, το "παραμύθι" !!! Η έκθεση θα πάει μεν στη Σίνδο, αλλά οι "γίγαντες", δεν θα βγουν χαμένοι! Θα πάει το πανεπιστήμιο και πανεπιστημιακό νοσοκομείο στη γειτονιά τους.
Και ικανοποιούνται και οι κάτοικοι, που πικράθηκαν επειδή επελέγη η Σίνδος, αντί του "Μερά".
Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη