13 Οκτ 2009

Κανένα πρόβλημα στο νερού της Σίνδου

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΧΕΔΩΡΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ Α-ΤΕΙΘ - ΑΠΘ

O Δήμος Εχεδώρου δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την ποιότητα του πόσιμου νερού. Τα 3 από τα 4 τοπικά διαμερίσματα (Σίνδος, Ν. Μαγνησία και Διαβατά) υδροδοτούνται από το δίκτυο της ΕΥΑΘ το οποίο είναι απόλυτα ελεγμένο από το οποίο...

υδροδοτείται άλλωστε και όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Καλοχωρίου η υδροδότηση προέρχεται από γεωτρήσεις απόλυτα ελεγμένες από τις Υπηρεσίες του Δήμου Εχεδώρου.

Ο Δήμος Εχεδώρου διαθέτει εξοπλισμένο Τμήμα Περιβάλλοντος και στελεχωμένο με ειδικούς επιστήμονες το οποίο σε συνεργασία με το Εργαστήριο Υγιεινής Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ πραγματοποιεί τακτικότατους ελέγχους και αναλύσεις στο πόσιμο νερό, σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Όλες οι τιμές του νερού είναι κάτω από τα νόμιμα όρια που προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Συγκεκριμένα οι τιμές των στοιχείων αρσενικό, μαγγάνιο και νιτρικά ιόντα βρίσκονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και δεν μπορούν καν να ανιχνευθούν.

Εξάλλου στην προδημοσίευση της έρευνας αναφέρεται: «σύμφωνα με τα αποτελέσματα παρουσιάζονται αυξημένες συγκεντρώσεις As σε δείγματα πόσιμου νερού της περιοχής Χαλάστρας» γεγονός που σημαίνει ότι στη Σίνδο (Δήμος Εχεδώρου) δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα.

Ο Δήμος Εχεδώρου ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν στην υγιεινή και στην ασφαλή διαβίωση των πολιτών του, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί όλους τους απαραιτήτους ελέγχους, τα στοιχεία των οποίων είναι στη διαθεσή σας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη