18 Οκτ 2009

Οι εσωκομματικές «μεταγραφές» της Ν.Δ στη Θεσσαλονίκη, ενόψει συνεδρίου και εκλογής νέου προέδρου

Ποιός είπε ότι ακόμα και η «ιδεολογία» δεν είναι κάτι που μπορεί να υπόκειται στους νόμους των μεταγραφών, όπως υπάρχουν στον αθλητισμό;

Στα σύγχρονα μάλιστα κόμματα οι μεταγραφές κοντεύουν να γίνουν συνώνυμες με τις «λυκοφιλίες» που παραδοσιακά επικρατούσαν στο συγκεκριμένο χώρο. Στη Θεσσαλονίκη, όπου το «Καραμανλικό» στρατόπεδο μετρούσε πάντα τη μεγαλύτερη δύναμη του, φαίνεται ότι πολλοί είναι αυτοί που όχι μόνο εγκατέλειψαν τον Κ.Καραμανλή, αλλά προσχώρησαν άρδην στο «στρατόπεδο» της Ντόρας Μπακογιάννη. Εκτός λοιπόν από το Γ.Τουσιάκη, πληροφορίες θέλουν και τον πρώην πολιτευτή και αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης Β.Δημητρίου να στηρίζει πλέον ανοιχτά την υποψηφιότητα της πρώην ΥΠΕΞ.
Αν μάλιστα η υποστήριξη Τουσιάκη χαρακτηρίστηκε έκπληξη, η συγκεκριμένη κίνηση του Β.Δημητρίου έχει πολλές αναγνώσεις. Αυτό γιατί ο Β.Δημητρίου ήταν ο «άνθρωπος» του Μιλτ. Έβερτ στη Θεσσαλονίκη, παντοδύναμος Διευθυντής τότε των κομματικών γραφείων.
Άλλαξε στρατόπεδο μετά την εκλογή του Κ.Καραμανλή στην ηγεσία του κόμματος, για να...

αλλάξει και πάλι τώρα και να προσχωρήσει στη Ντόρα Μπακογιάννη. Ο ίδιος το τελευταίο διάστημα εμφανιζόταν απογοητευμένος, αλλά οι «κακές γλώσσες» αναφέρουν ότι
η απογοήτευση είχε να κάνει κυρίως με τη μη ικανοποίηση προσωπικών του αιτημάτων. Άλλη μεγάλη έκπληξη θα είναι η προσχώρηση του βουλευτή Θ.Καράογλου στους «φίλους» της Ντόρας Μπακογιάννη, όπως φημολογείται, παρά το γεγονός ότι ο βουλευτής διακίνησε το τελευταίο διάστημα επιστολή «ουδετερότητας».
Ο Θ.Καράογλου ανήκε στην «ομάδα» του Γ.Βουλγαράκη, και υπήρξε αποκλειστικός συνομιλητής του από τη Θεσσαλονίκη για μακρό χρονικό διάστημα, ειδικά την περίοδο που ο πρώην υπουργός ήταν στο υπουργείο Δημόσια Τάξης. Σήμερα, αναζητώντας προφανώς νέες συμμαχίες στράφηκε στη Ντόρα Μπακογιάννη.
Άλλες εκπλήξεις είναι αυτές του Μάκη Τικφέση, ο οποίος προέρχεται από την ΟΝΝΕΔ και επί χρόνια ανήκε στο στενό Καραμανλικό στρατόπεδο, τουλάχιστον μέχρι να φύγει για τις Βρυξέλλες, αλλά παρόλα αυτά τώρα φαίνεται ότι προσχώρησε και αυτός στο στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη. Στο ίδιο στρατόπεδο και ο Γιάννης Πάϊδας, φίλος του Παναγιώτη Ψωμιάδη επί σειρά ετών.
Πιο αποδυναμωμένη ομάδα στην παρούσα φάση στη Θεσσαλονίκη είναι αυτή του Δ.Αβραμόπουλου, ενώ εάν εξαιρεθούν μερικά στελέχη από το Οργανωτικό της Β.Ελλάδας, αδύναμος εμφανίζεται και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει δεσμούς με τον κομματικό μηχανισμό.
Δύο είναι τα κλειδιά για τη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας παράμερα τον απρόβλεπτο παράγοντα που ακούει στο όνομα Παναγιώτης Ψωμιάδης και ειδικά τώρα που η διαδικασία περιλαμβάνει όλη τη βάση των μελών της Ν.Δ.
Ο ένας παράγοντας είναι ο Β.Μεϊμαράκης, ο οποίος έχει καταφέρει να αποκτήσει δεσμούς με αρκετούς από τα κομματικά στελέχη της Ν.Δ στη Θεσσαλονίκη από την εποχή που είχε αναλάβει τις κινητοποιήσεις για την πρώτη εκλογή Παπαγεωργόπουλου στις δημοτικές εκλογές το 1998.
Ο δεύτερος είναι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος έχει πολλαπλάσιους πολιτικούς φίλους στη συμπρωτεύουσα και ειδικά από αυτούς που έχουν υψηλές θέσεις στην κομματική ιεραρχία, όπως ο Μηνάς Σαμαντζίδης, πρόεδρος της Ν.Ε του Κεντρικού Τομέα της Θεσσαλονίκης, αλλά και παλαιών στελεχών της ΟΝΝΕΔ, όπως του Ν.Λιακόπουλου.


(http://www.newsblog.gr/)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη