15 Οκτ 2009

Κοινή γραμμή όλων των Ελλήνων για την ΠΓΔΜ

Αυστηρό μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έστειλε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας.


“Είναι σαφές ότι η ΠΓΔΜ δεν πρόκειται να λάβει ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων εάν δεν επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας. Αποκλειστική αρμοδιότητα για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις όλων των χωρών, άρα και..
. ...της χώρας αυτής, έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι χώρες-μέλη, και, συνεπώς, και η Ελλάδα. Η εθνική κόκκινη γραμμή είναι γνωστή και ξεκάθαρη», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.


Στο ίδιο μήκος κύματος, ήταν και οι δηλώσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, της Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος, με αφορμή το «πράσινο φώς» που άναψε η Κομισιόν για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με το Σκόπια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Πρόκειται για μια δυσάρεστη αλλαγή της Ευρώπης στο θέμα των Σκοπίων που δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Η ελληνική διπλωματία θα πρέπει να αναπτύξει τις αμέσως επόμενες ημέρες έντονη δραστηριότητα, ώστε να ανατρέψει αυτή την τακτική της Κομισιόν. Πρέπει, εξάλλου, να διαμηνύσει σε όλους τους τόνος και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι μπορεί να φθάσει μέχρι και στην άσκηση βέτο στις διεργασίες για την ένταξη του γειτονικού μας κράτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο δρόμος της ένταξης θα ανοίξει εφόσον επιλυθεί το όνομα της ονομασίας».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη