1 Οκτ 2009

Εκτός προεκλογικού διαλόγου τα Εθνικά θέματα

Εξαιρετικό άρθρο από το φίλο Greece-Salonika
Οι πάντες έχουν κλείσει τα στόματά τους για το μέγα σκάνδαλο της «Siemens» και ενώ έχουν γίνει καταγγελίες για χρηματισμό των δύο μεγάλων κομμάτων που διεκδικούν ξανά το δικαίωμα να κυβερνήσουν τη χώρα.
Η αποφυγή συζήτησης των εθνικών θεμάτων πρέπει να προκαλεί ανησυχία. Ενοχλεί ιδιαίτερα η...
απουσία θέσεων για τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη Θράκη ή αν θέλετε η επιμονή να μην παρουσιάζονται οι θέσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ για την επιθετικότητα της Αγκυρας, η οποία εκδηλώνεται διπλωματικά και στρατιωτικά. Δεν πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός πώς θα αντιμετωπιστεί μία νέα κρίση, την οποία πολλοί αναλυτές βλέπουν να «έρχεται» μέχρι το τέλος του χρόνου;
Δεν πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι με ποιο τρόπο θα αντιδράσουν ο νυν πρωθυπουργός και ο αντίπαλός του Γιώργος Παπανδρέου, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις μπορεί από τη Δευτέρα να κατοικοεδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου; Πρέπει...
Οι προκλήσεις της Αγκυρας δεν είναι το μόνο πρόβλημα της Ελλάδας. Ο νέος πρωθυπουργός θα βρεθεί ενώπιον πιέσεων για το Σκοπιανό και θα κληθεί να αποφασίσει επί της νέας πρότασης του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος ανακοίνωσε ότι επανέρχεται δριμύτερος μετά τις εκλογές. Την ίδια στιγμή, οι Αμερικανοί του Μπάρακ Ομπάμα επιθυμούν να διευθετηθεί το θέμα της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, και δεν νομίζω πως έχουν μεγάλη υπομονή.
Στην Κύπρο, ένας μόνος και έρημος Δημήτρης Χριστόφιας, δέχεται μαζικές επιθέσεις από την Τουρκία και το τσιράκι της στα Κατεχόμενα Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, οι οποίοι σιγοντάρονται από το Λονδίνο και άλλες πρωτεύουσες. Στόχος τους είναι να τον σύρουν να υπογράψει συμφωνία χειρότερη από το αντιδημοκρατικό «σχέδιο Ανάν - Τσέινι» και στη συνέχεια να του φορτώσουν την... «προδοσία». Ο ίδιος έδειξε να γνωρίζει τους σχεδιασμούς, που υποστηρίζονται από Ελληνοκύπριους πολιτικούς και δημοσιογράφους.
Ο Κύπριος πρόεδρος δεν έχει δεχθεί καμία βοήθεια από την Αθήνα, η οποία δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον να ενημερώνεται καν για τις διαπραγματεύσεις.
Από την άλλη πλευρά, είναι γεγονός ότι ο «φόβος ενός νέου 'ναι'» που προκάλεσε η στάση του ΠΑΣΟΚ το 2004 δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ την υπόθεση της «Siemens» είναι «στάση έμμεσης παραδοχής ενοχής».
Ως διά μαγείας, ένα σκάνδαλο που συγκλόνισε την Ελλάδα εξαφανίστηκε από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Εγιναν δύο μαραθώνιες τηλεοπτικές μονομαχίες και ουδείς ένιωσε την ανάγκη να θέσει τους ισχυρισμούς για χρηματισμό Ελλήνων πολιτικών και κομμάτων από τη γερμανική εταιρεία.
Είναι η σιωπή αποτέλεσμα συμφωνίας; Ή είναι τέτοια η σήψη στο πολιτικό σύστημα που αναγκάζει τις κομματικές ηγεσίες να υποκύπτουν στις διαθέσεις και τις απειλές του κάθε Χριστοφοράκου;
Θα συμφωνήσω με αυτούς που υποστηρίζουν πως ο τρόπος αντιμετώπισης του συγκεκριμένου σκανδάλου και η απουσία κάθε συζήτησης για τα εθνικά θέματα αποτελούν έλλειμμα εντιμότητας απέναντι στον λαό.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη