27 Οκτ 2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

του Αναστάσιου Καζαντζίδη
Σήμερα στο πρωί στις 11:30, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, η βουλευτής της Ν.Δ. και υποψήφια για την αρχηγία του κόμματος κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, έδωσε συνέντευξη σε μπλόγκερ της Θεσσαλονίκης.
Φυσικά δεν μπορούσε να λείπει από εκεί και το πρώτο μπλόγκ της Μακεδονίας.
Ο υπεύθυνος του Dora web team Αχιλλέας Ιωακειμίδης, μας υποδέχτηκε και ήταν άψογος στα καθήκοντά του.
Η κυρία Μπακογιάννη ήταν ευδιάθετη και η συζήτηση ξεκίνησε χαλαρά, με την πρώτη τοποθέτηση του thess.gr για την στήριξη των μπλόγκερ της Θεσσαλονίκης στον Παναγιώτη Ψωμιάδη, με την αιτιολογία ότι αν εκλεγεί πρόεδρος της Ν.Δ. θα ….αναγκαστεί να φύγει από τη Θεσσαλονίκη!
Στη συνέχεια η κυρία Μπακογιάννη μας υπενθύμισε ότι εκείνη ξεκίνησε την....
πρώτη ιστοσελίδα της ως πολιτικός το 1997 με την υπογραφή Θεσσαλονικιού σχεδιαστή web.
Αναφέρθηκε στην περίοδο χάριτος που δίνουν τα ΜΜΕ στον Γιώργο Παπανδρέου και έθεσε ως παράδειγμα το στραπάτσο στην ψηφοφορία για γραμματέα του κόμματος που αποσιωπήθηκε σχεδόν από όλους.
‘’Αν συνέβαινε αυτό στη Ν.Δ. θα το έπαιζαν ως πρώτο θέμα για μέρες και θα μας παρουσίαζαν ότι το κόμμα διαλύεται.’’ Συμπληρώσαμε εμείς…
Μετά η κουβέντα πήγε στην τοπική αυτοδιοίκηση και στο νέο Καποδίστρια που έρχεται.
Τάχθηκε σαφέστατα υπέρ των μεγάλων δήμων και των εκλεγμένων περιφερειαρχών.
‘’Οι μικροί δήμοι δεν είναι πλέον βιώσιμοι’’ είπε χαρακτηριστικά
Σε ερώτηση μπλόγερ για το αν δεσμεύεται υπέρ της υποψηφιότητας εκ νέου του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για το δήμο Θεσσαλονίκης, απάντησε ότι δεν δεσμεύεται για τίποτα και για κανέναν και ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι προετοιμασμένη με θέσεις για να αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Μας είπε ότι πιστεύει στα μεγάλα κόμματα εξουσίας και ότι πιστεύει στην σύνθεση των ιδεών, καθώς και ότι ο εκδημοκρατισμός των κομμάτων πρέπει να περάσει θεσμικά μέσα από την αλλαγή του συντάγματος. Επανέλαβε την πρότασή της για συγκεκριμένη θητεία του προέδρου του κόμματος, για προκριματικές εκλογές των υποψηφίων βουλευτών από τα μέλη του κόμματος, ενώ επανέλαβε και την πρότασή της για προκριματικές εκλογές για υποψηφίους δημάρχους από ολόκληρη την κοινωνία και όχι μόνο από τα κομματικά μέλη.
Μας είπε επίσης για τον Καραμανλή, ότι αν ήθελε να μείνει, εκείνη δεν θα του έλεγε ποτέ φύγε.
Σε ερώτησή μας για την προσπάθεια του πατέρα της με εσωκομματικές εκλογές να αναδειχτούν οι υποψήφιοι βουλευτές στα τέλη της δεκαετίας του 80, απάντησε ότι εκείνη ήταν πρόταση του Παύλου Μπακογιάννη, αλλά δεν ήταν ώριμες οι συνθήκες για να προχωρήσει
Σε κάποια στιγμή όταν το θέμα πήγε στα προβλήματα ης τοπικής αυτοδιοίκησης της …Αθήνας, για να επαναφέρω τη συζήτηση στη Θεσσαλονίκη, έκανα την ερώτηση:
Αν εκλεγείται πρόεδρος της Ν.Δ. ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα;
Και πήρα την απάντηση ότι εκείνη είναι ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, γιατί την έβαλε να ορκιστεί ο άντρας της ο Παύλος Μπακογιάννης, ως βασική προυπόθεση για να παντρευτούν.
Στην ερώτησή μας για το ποια ενέργειά της στη θητεία της στο ΥΠΕΞ αισθάνεται υπερήφανη και για ποια θα έκανε δεύτερες σκέψεις για να τη χειριστεί καλύτερα, ανέφερε το ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ και τον μεγάλο αγώνα που έδωσε για να πάρουν όλοι το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν παίζει με τα εθνικά της θέματα.
‘’Τότε είχαμε και μεγάλη βοήθεια από το φίλο μου τον Νικολά Σαρκοζί’’ μας είπε.
Με τον οποί γνωρίζεται από τότε που ήταν ακόμη δήμαρχος της Αθήνας.
Τόνισε ότι δεύτερες σκέψεις δεν υπάρχουν στο ΥΠΕΞ, γιατί υπάρχει χαραγμένη εξωτερική πολιτική της χώρας με σοβαρότητα και στρατηγικό βάθος.
Σε ερώτηση μπλόγκερ από την Πιερία για το πώς θα αντιμετωπίσει τις ΜΚΟ ως αυριανός αρχηγός της Ν.Δ., ανέφερε ότι πρέπει να προσαρμοστούν τα κόμματα στα κινήματα των πολιτών και στην συμμετοχή τους στην επίλυση των προβλημάτων .
Ανέφερε ως παράδειγμα την σημαντική δουλειά της αδελφής της με την actionaid και την σωτηρία χιλιάδων παιδιών στην Αφρική.
Εδώ βρήκαμε την ευκαιρία και την ρωτήσαμε για τον ρόλο άλλων ΜΚΟ, που χρηματοδοτούνται από ξένες κυβερνήσεις και έχουν ύποπτο ρόλο και μας απάντησε ότι ‘’αυτές τις παρακολουθούσαμε στενά ως ΥΠΕΞ και ότι ξέρουμε ποιες πρέπει να στηρίζουμε’’.
Γενικά ήταν μια ενδιαφέρουσα κουβέντα, που μας έδωσε τη δυνατότητα να αξιολογήσουμε καλύτερα την υποψήφια για την προεδρία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Αναστάσιος Καζαντζίδης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη