25 Οκτ 2009

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ -ΑΡΣΑΚΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;


Πολλά παράπονα μας μεταφέρονται απο γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στα Αρσάκεια σχολεία για τις αδικαιολόγητες -όπως υποστηρίζουν- αυξήσεις των διδάκτρων. Χαρακτηριστικά, πριν απο πέντε χρόνια τα δίδακτρα μαθητή του δημοτικού σχολείου ήταν τα ΜΙΣΑ απο τα υπόλοιπα αντίστοιχα ιδιωτικά σχολεία. Σήμερα τα δίδακτρα έχουν σχεδόν εξισωθεί με τα άλλα σχολεία και έρχονται νέες αυξήσεις όπως έχει ανακοινωθεί απο τη διεύθυνση.
Όπως είναι γνωστό, τα Αρσάκεια σχολεία ανήκουν σε ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ίδρυμα το οποίο χρηματοδοτείται κατά 50 έως 60 τοις εκατό απο τον κρατικό προυπολογισμό. Επίσης...

έχει σημαντικά έσοδα απο κληροδοτήματα και απο την εκμετάλλευση σημαντικών ακινήτων στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.
Οι αυξήσεις αυτές, δεν ακολουθήθηκαν απο ανάλογη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, ενώ και ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα παραμένει απαράδεκτα υψηλός (32, 33 μαθητές μέσος όρος!!)
Επίσης κινήσεις της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας με χαρακτήρα εθνικό -όπως πχ ανέγερση του Αρσακείου Τιράνων- είχαν τη δεδομένη κάλυψη του δημοσίου, αλλά και την έκτακτη ενίσχυση απο 100 ευρώ απο κάθε μαθητή.
Παραδοσικά τα Αρσάκεια σχολεία, στηρίζονται στη μεσαία τάξη της πατρίδας μας, υψηλού μορφωτικού επιπέδου.
Τα Αρσάκεια σχολεία, θεωρούνται πρότυπο χρηστής διαχείρισης και διαφάνειας.
Είναι η πρώτη φορά που διατυπώνονται τόσο μαζικές διαμαρτυρίες σχετικά με το ύψος των αυξήσεων των διδάκτρων.
Το ζήτημα είναι σημαντικό και αφορά τουλάχιστον 7.000 οικογένειες, όσοι περίπου είναι και οι μαθητές που φοιτούν στα Αρσάκεια σχολεία.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη