8 Οκτ 2009

Νέο πορτρέτο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Ισραήλ!


Ένα άνευ προηγουμένου πορτρέτο-μικρογραφία ενός νεαρού, αποφασιστικού, σέξυ Μεγάλου Αλεξάνδρου προέκυψε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ένας αρχαιολόγος που μετείχε στις έρευνες αυτή την εβδομάδα. Χαραγμένο σε έναν έξοχο κόκκινο πολύτιμο λίθο, το πλούσιο σε λεπτομέρειες πορτραίτο είναι 2.300 χρόνων και πιθανότατα χρονολογείται μετά το θάνατο του Μακεδόνα Βασιλιά το 323 π. Χ.

Μικρότερος από μισή ίντσα, ο πολύτιμος λίθος βρέθηκε από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στα ερείπια ενός μεγάλου δημόσιου κτιρίου από την ελληνιστική περίοδο στο TelDor, έναν αρχαιολογικό χώρο που κάποτε ήταν ένα σημαντικό λιμάνι στις μεσογειακές ακτές του Ισραήλ.
Περίπου 30 χιλιόμετρα (18,6 μίλια) νότια της Χάιφα, το χωριό ήταν γνωστό πράγματι από τον Μέγα Αλέξανδρο, ο οποίος πέρασε από εκεί το 332 π.Χ. καθ 'οδόν προς την Αίγυπτο. Οι κάτοικοι του χωριού υποτάχθηκαν στον Μ. Αλέξανδρο χωρίς αντίσταση και έτσι το μέρος αυτό παρέμεινε κέντρο του ελληνικού πολιτισμού στο Ισραήλ για δύο περίπου αιώνες , έως ότου κατακτήθηκε από τον Alexander Jannaeus, βασιλιά της Ιουδαίας, το 100 π.Χ.
Με αδιάσειστα στοιχεία εξαιρετικής ελληνιστικής τέχνης ήσσονος σημασίας, το πορτραίτο δείχνει το κεφάλι του Μ. Αλεξάνδρου σε αριστερό προφίλ , με μάλλον σέξυ χαρακτηριστικά: κυματιστές μπούκλες στα μαλλιά, έντονο βλέμμα, καλοσχηματισμένα φρύδια και ψηλό λαιμό.

parapolitika.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη