1 Οκτ 2009

Δυσαρέσκεια και από το Πεκίνο

Μετά τη Ρωσία, που αντέδρασε για τη στάση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και τη Γερμανία για την πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επαναδιαπραγματευτεί την πώληση του ΟΤΕ, τώρα είναι η σειρά των Κινέζων να εκφράσουν την έντονη ανησυχία τους για την τύχη της συμφωνίας όσον αφορά το λιμάνι του Πειραιά, την οποία αμφισβητεί το ΠΑΣΟΚ. Ενδεικτικό του προβληματισμού των Κινέζων είναι το σχετικό τηλεγράφημα με την ένδειξη «Επείγον – Εμπιστευτικό» του Έλληνα πρέσβη στο Πεκίνο προς την Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, όπου αναφέρεται,...
μεταξύ άλλων, η βούληση της ασιατικής χώρας «να εφαρμοστεί η συμφωνία ως έχει».
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας το θέμα, χαρακτήρισε «πολιτικό κόλαφο» για την εκτός ορίου ανευθυνολογία του ΠΑΣΟΚ την αντίδραση του Πεκίνου. «Τι θα πουν τώρα; Θα κρυφτούν και για την ανεύθυνη στάση τους για το λιμάνι του Πειραιά; Θα κρυφτούν πάλι; Θα κρυφτούν όπως και στην περίπτωση του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, που η ακατανόητη θέση τους περί επαναδιαπραγμάτευσης προκάλεσε ήδη αντιδράσεις σε ολόκληρη τη Θράκη και τη Μακεδονία; Αλλά και στη Μόσχα και τη Σόφια; Τι θα κάνουν ακριβώς με τον ΟΤΕ; Μαθαίνουν για τις συνέπειες των λεγομένων τους;», διερωτήθηκε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε:
«Όλες αυτές οι μείζονος σημασίας μεταρρυθμίσεις που υπηρετούν το εθνικό συμφέρον και ενισχύουν τη διεθνή θέση και την οικονομία της χώρας, μπαίνουν σε μεγάλες περιπέτειες από την ανευθυνότητα του ΠΑΣΟΚ και του κρυπτόμενου κ. Παπανδρέου. Η πολιτική τους είναι μηδενιστική, είναι ρεβανσιστική. Είναι συνταγή μεγάλης περιπέτειας».
http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=3243
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη