5 Οκτ 2009

Την ερχόμενη Δευτέρα τα εγκαίνεια του Δημαρχέιου

Τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (πρ. στρατόπεδο Τσιρογιάννη) θα πραγματοποιηθούν, την ερχόμενη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, στις 19.00, από τον Δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Το νέο Δημαρχείο είναι ένα κτιριακό συγκρότημα τριών κατασκευών με διαφορετικό ύψος. Καταλαμβάνει έκταση 14.512 τ.μ. και περιλαμβάνει τριώροφο υπόγειο, συνολικού εμβαδού 37.000 τ.μ., όπου ήδη έχει δημιουργηθεί ο υπόγειος χώρος στάθμευσης 1000 οχημάτων.
Ο μοντέρνος και λειτουργικός αρχιτεκτονικός του σχεδιασμός, σε συνδυασμό με τις...

καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές, συνηγορούν στη δημιουργία ενός δημαρχείου – «στρατηγείου» που ταυτόχρονα θα είναι πραγματικό στολίδι για την πόλη.
Το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης αναπτύσσεται σε επιμέρους κτιριακές μονάδες με κλιμακούμενο ύψος, ενώ η κεντρική του είσοδος θα είναι από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου. Όσο για το υπόγειο πάρκιγκ θα αναπτυχθεί σε τρία υπόγεια, έκτασης 37.000 τ.μ., ενώ η είσοδος και η έξοδος των οχημάτων θα γίνεται από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου και το στενό που οδηγεί στο Γ΄ Σώμα Στρατού.
► Στο ισόγειο του κτιρίου θα βρίσκονται το Γραφείο Πληροφοριών , το Πρωτόκολλο, το Γραφείο Έκδοσης Πιστοποιητικών, τα Μητρώα Αρρένων, η βιβλιοθήκη, ενώ θα λειτουργεί και εντευκτήριο.
► Στον πρώτο όροφο θα στεγαστούν η αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διαθέτει σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα ψηφοφορίας, ηχογράφησης και βιντεοσκόπησης, καθώς και μεταφραστικές μονάδες. Η αίθουσα είναι αμφιθεατρική, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν οι πολίτες τις συνεδριάσεις. Στην ίδια πτέρυγα θα βρίσκονται τα γραφεία των μελών του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ θα διαμορφωθούν πέντε γραφεία για τις δημοτικές παρατάξεις και τρία για τις συνεδριάσεις των επιτροπών. Παράλληλα, θα λειτουργεί βιβλιοθήκη με βιβλία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ θα μπορεί κανείς να βρει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Στον ίδιο όροφο εξάλλου, θα βρίσκονται τα Δημοτολόγια και το Ληξιαρχείο, που θεωρείται ανεπίτρεπτο να βρίσκονται εκτός δημαρχείου (σήμερα λειτουργούν στην οδό Καραολή & Δημητρίου και στην οδό Ταντάλου αντίστοιχα).
► Στον δεύτερο όροφο θα στεγαστούν τα γραφεία των αντιδημάρχων, καθώς και οικονομικές υπηρεσίες.
► Στον τρίτο όροφο θα βρίσκεται το γραφείο του Δημάρχου, που θα διαθέτει αίθουσα συσκέψεων και χώρους αναμονής, καθώς επίσης τα γραφεία του Γραμματέα και του Διευθυντή του δήμου και η Νομική Υπηρεσία. Στον ίδιο χώρο θα διαμορφωθεί ένα διαμέρισμα με δύο δωμάτια και ένα μικρό σαλόνι, προκειμένου να αναπαύονται οι δημοτικοί σύμβουλοι σε περίπτωση που πρέπει να παραμείνουν στο χώρο καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
► Τέλος, στο ημιυπόγειο θα υπάρχουν κυλικείο, βιβλιοθήκη, γυμναστήριο για τους δημοτικούς υπαλλήλους και φωτοτυπείο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη