30 Οκτ 2009

Κύριε Παπαγεωργόπουλε,

Διαστάσεις επιδημίας έχει πάρει το φαινόμενο των σκοτωμένων αδέσποτων, στη μέση του δρόμου κ.Δήμαρχε.
Οδηγώντας κανείς, πέφτει κάθε 50-100 μέτρα σε ένα διαμελισμένο γατάκι ή σκυλάκι.
Φαινόμενο, που δεν συναντάται σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις και δεν πρέπει να συναντάται, πουθενά.
Αιτία; Η αύξηση του αριθμού των αδέσποτων.
Δυστυχώς, παρά τις εξαγγελίες της πολιτείας, παρά τις κάποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες, η φιλοζωία στην Ελλάδα, αφέθηκε στα χέρια μερικών ευαίσθητων συνανθρώπων μας, χωρίς καμία στήριξη από την πολιτεία.
Γιατί απευθύνομαι σε σας;
Επειδή, εμείς οι φιλόζωοι, που ζούμε το πρόβλημα, που θλιβόμαστε όταν βλέπουμε ένα γατάκι να σπαρταράει στην άσφαλτο, χτυπημένο από κάποιο αυτοκίνητο, ξέρουμε τι πρέπει να γίνει.
Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν υπάρχει άλλη λύση, από τη συστηματική στείρωση. Δεν θα αναφερθώ στη μακροχρόνια συζήτηση που γίνεται για το θέμα αυτό. Το τι πρέπει να γίνει, το ξέρουν οι άνθρωποι που ξοδεύουν τα εισοδήματά τους, το χρόνο τους και τη ζωή τους, για να περιποιηθούν τα αδεσποτάκια.
Από εσάς ζητήσαμε ένα πράγμα. Να βοηθήσετε στη συστηματοποίηση των στειρώσεων στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Συναντηθήκαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ.Καζαντζίδη, αλλά, με λύπη μου, πρέπει να πω, ότι δεν είδαμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δεν θα αναφερθώ στις προσπάθειες διαφόρων κυριών, (Δώδουρα, Χατζημανώλη κ.α.) είναι επίσης μια μεγάλη συζήτηση.
Να μείνουμε στο σημαντικό:
Θέλουμε από εσάς, ένα απλό πράγμα: Να στειρώνουμε με δική μας πρωτοβουλία, σε δύο-τρεις συμβεβλημένους με το Δήμο, κτηνιάτρους κι εσείς να καλύπτετε τα έξοδα, με βεβαίωση από τον κτηνίατρο. Τη διαδικασία και τις ασφαλιστικές δικλείδες, για να μην σπαταλώνται τα χρήματα του Δήμου θα τις βρούμε στη διαδρομή.
Δεν χρειάζονται πολλά λεφτά, αγάπη και δουλειά χρειάζεται.
Γνωρίζουμε ότι είστε ευαίσθητος και περιμένουμε να δείτε το θέμα, πιό ζεστά, από ότι ο κ.Καζαντζίδης.
Με εκτίμηση
Στεφανία Σ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη