8 Οκτ 2009

Δύο στελέχη της ΕΥΠ εμπλέκονται στην υπόθεση προμήθειας του συστήματος C4-I


Πρόσθετα στοιχεία που αφορούν στην υπόθεση της προμήθειας του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4-I απέστειλε χθες, με διαβιβαστικό της σημείωμα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η ΕΥΠ. Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, τα στοιχεία περιλαμβάνουν υλικό

από το οποίο προκύπτει εμπλοκή δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Υπηρεσίας στην υπόθεση, προκειμένου να αξιοποιηθούν στην περαιτέρω έρευνα του φακέλου.

Ειδικότερα, τα στοιχεία τα οποία συγκεντρώθηκαν από έρευνες της Υπηρεσίας περιλαμβάνουν έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό (έγγραφα, αλλά και απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες, καθώς και ανταλλαγή μηνυμάτων SMS), από τα οποία φέρεται να προκύπτει ότι τα δύο υπ’ όψιν στελέχη της Υπηρεσίας λειτουργούσαν υπέρ συγκεκριμένης εταιρείας, βοηθώντας την να αναλάβει την εκτέλεση του έργου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για δύο πρώην διευθυντικά στελέχη της Υπηρεσίας, τους Γ.Δ. (πρώην επικεφαλής της Δ’ Διεύθυνσης Ανάλυσης) και τον Κ.Γ. (υποδιευθυντή στο στρατιωτικό κλάδο), οι οποίοι φέρονται να «μερολήπτησαν», διατυπώνοντας «θετική γνώμη» υπέρ της υπ΄ όψιν εταιρείας.

Όπως έγινε γνωστό από τις ίδιες πηγές, τα στοιχεία με τα οποία τα δύο παραπάνω στελέχη βαρύνονται είχαν συγκεντρωθεί ύστερα από ενδελεχή έρευνα το προηγούμενο διάστημα, αλλά «κρατήθηκαν» στην Υπηρεσία μέχρι να ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία. Χθες, με εντολή του νέου διοικητή της ΕΥΠ, Δ. Παπαγγελόπουλου, διαβιβάστηκαν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ι. Σακελλάκο για την αξιοποίησή τους.

Σημειώνεται ότι τα δύο στελέχη της ΕΥΠ τα οποία υπηρετούσαν στον επιχειρησιακό κλάδο της Υπηρεσίας έχουν ήδη απομακρυνθεί από τις θέσεις τους, με εντολή του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, πρ. Ιωάννη Κοραντή. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το σύστημα C4I ουδέποτε παραδόθηκε για χρήση, παρά μόνο ορισμένα τμήματά του, χωρίς όμως να επιτευχθεί η λεγόμενη «διαλειτουργικότητα» των επιμέρους συστημάτων, προξενώντας ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο, ύψους 255.000.000 ευρώ.

Ν. ΣΤ.-ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

http://spynews-gr.blogspot.com/2009/10/c4-i.html


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη