15 Οκτ 2009

EINAI O AXMANTINETZANT O ...ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΤΟΥ ΙΡΑΝ;

Ξέροντας ο Γκρουέφσκι την ελληνική καταγωγή του και έχοντας υποστεί τη μετάλλαξη των γυναικών φυρόμιανς που τον ανέθρεψαν, προσπαθεί με την άκρατη και υστερική αντιελληνική του πολιτική, να κρύψει τον ανασφαλή ηγέτη που κατά βάθος κρύβει μέσα του. Είναι εξάλλου γνωστή η ψυχολογία των γενιτσάρων στην Οθωμανική κατοχή.
Με ένα σοκαριστικό άρθρο η προχθεσινή Daily Telegraph, προσπαθεί να μας φανερώσει τη σκοτεινή πλευρά του ...φεγγαριού, που ακούει στο όνομα Mahmoud Ahmadinejad!
Διαβάστε το άρθρο ολόκληρο στα περισσότερα...

TELEGRAPH.CO.UK 03 Οκτωβρίου 2009
Των Damien McElroy και Ahmad Vahdat

Όπως δείχνουν τα στοιχεία που αποκάλυψε η Daily Telegraph, οι βιτριολικές επιθέσεις του Mahmoud Ahmadinejad κατά του Εβραϊκού κόσμου κρύβουν ένα καταπληκτικό μυστικό.
Μια φωτογραφία του Ιρανού Προέδρου που κρατά την ταυτότητά του κατά τη διάρκεια των εκλογών του Μαρτίου του 2008 δείχνει σαφώς τις Εβραϊκές ρίζες της οικογένειάς του.

Ένα κοντινό πλάνο του εγγράφου αποκαλύπτει ότι ήταν παλιότερα γνωστός ως Sabourjian – ένα κοινότυπο Εβραϊκό όνομα που σημαίνει κλωστοϋφαντουργός.

Η σύντομη σημείωση στην ταυτότητα αφήνει να εννοηθεί ότι η οικογένεια άλλαξε το όνομά της σε Ahmadinejad όταν ασπάστηκε τον Ισλαμισμό μετά τη γέννηση του γιου της Mahmoud,.

Οι Sabourjians παραδοσιακά κατάγονται από την Aradan - τη γενέτειρα του κ. Ahmadinejad - και το όνομά τους προέρχεται από το "υφαντής του Sabour", της Περσικής ονομασίας του Εβραϊκού σαλιού Tallit. Το όνομα συμπεριλαμβάνεται, εξάλλου, και στη λίστα διατηρητέων ονομάτων των Ιρανών Εβραίων που συνέταξε το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Ειδικοί άφησαν χθες το βράδυ να εννοηθεί ότι οι γεμάτες μίσος επιθέσεις του Ahmadinejad κατά των Εβραίων ίσως αποτελούν μια προσπάθεια υπεραναπλήρωσης με σκοπό την απόκρυψη του παρελθόντος του.

Ο Ali Nourizadeh του Κέντρου Αραβικών και Ιρανικών Σπουδών δήλωσε: "Αυτή η πλευρά του παρελθόντος του κ. Ahmadinejad εξηγεί πολλά γι’ αυτόν.

"Κάθε οικογένεια που ασπάζεται μια διαφορετική θρησκεία παίρνει μια νέα ταυτότητα καταδικάζοντας την παλιά.

"Με τις αντι-Ισραηλινές δηλώσεις του προσπαθεί απλά να διαλύσει κάθε υποψία για την Εβραϊκή του καταγωγή. Νιώθει ευάλωτος σε μια ριζοσπαστική Σιιτική κοινωνία".

Εμπειρογνώμονας στο θέμα του Ιρανικού Εβραϊσμού τόνισε ότι η κατάληξη "jian" στο όνομά του Προέδρου μαρτυρά ότι η οικογένειά του ήταν θρησκευόμενοι Εβραίοι.

"Άλλαξε το όνομά του για θρησκευτικούς λόγους ή τουλάχιστον αυτό έκαναν οι γονείς του", υποστήριξε ο γεννημένος στο Ιράν Εβραίος που ζει τώρα στο Λονδίνο. "Το Sabourjian είναι ένα πολύ γνωστό Εβραϊκό όνομα στο Ιράν".

Εκπρόσωπος της Ισραηλινής πρεσβείας στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι δεν θα σχολιάσει το παρελθόν του κ. Ahmadinejad. "Δεν είναι κάτι για το οποίο θα μιλούσαμε", δήλωσε ο Ron Gidor.

Ο Ιρανός ηγέτης δεν αρνήθηκε ποτέ ότι άλλαξε το όνομά του όταν η οικογένειά του μετακόμισε στην Τεχεράνη στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Δεν αποκάλυψε όμως ποτέ ποιο ήταν το προηγούμενο όνομα της οικογένειας ούτε μίλησε για τους λόγους αυτής της αλλαγής.

Συγγενείς του είχαν παλιότερα επικαλεστεί ένα μίγμα θρησκευτικών λόγων και οικονομικών πιέσεων που ανάγκασαν το σιδηρουργό πατέρα Ahmad ν’ αλλάξει το όνομά του όταν ο Ahmadinejad ήταν 4 χρονών.

Ο Ιρανός Πρόεδρος έγινε ένας πτυχιούχος μηχανικός με διδακτορικό στη διαχείριση της κυκλοφορίας. Προτού εμπλακεί στη σκληροπυρηνική πολιτική, υπηρέτησε στις πολιτοφυλακές των Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης.

Κατά τη διάρκεια του φετινού προεκλογικού τηλεοπτικού ντιμπέιτ στριμώχθηκε προκειμένου να παραδεχτεί την αλλαγή του ονόματός του αλλά αγνόησε τα υπονοούμενα.

Ωστόσο, το καλοκαίρι συνελήφθη ο Ιρανός μπλόγκερ Mehdi Khazali, ο οποίος είχε ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας για τις ρίζες του κ. Ahmadinejad.

Ο Ahmadinejad έχει πολλές φορές επικρίνει σφοδρά το Ισραήλ, έχει αμφισβητήσει το δικαίωμα ύπαρξής του και έχει αρνηθεί το Ολοκαύτωμα. Βρετανοί διπλωμάτες αποχώρησαν τον περασμένο μήνα από διάσκεψη του ΟΗΕ όταν ο Ιρανός Πρόεδρος κατήγγειλε 'τη γενοκτονία, τη βαρβαρότητα και το ρατσισμό' του Ισραήλ.

Στην ίδια διάσκεψη, ο Benjamin Netanyahu προέβη σε μια φλογερή καταδίκη του Ιρανού Προέδρου. "Χθες, μίλησε από αυτό το βήμα ο άνθρωπος που χαρακτηρίζει ψέμα το Ολοκαύτωμα. Μόνο έξι δεκαετίες μετά το Ολοκαύτωμα, δίνετε νομιμότητα σε κάποιον που αρνείται τη δολοφονία έξι εκατομμυρίων Εβραίων ενώ παράλληλα υπόσχεται να σβήσει από το χάρτη το Κράτος του Ισραήλ, το Κράτος των Εβραίων. Τι κατάντια. Τι παρωδία του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών".

Ο Ahmadinejad έχει εκφράσει απερίφραστα την άποψή του για τη Ναζιστική προσπάθεια εξόντωσης της Εβραϊκής φυλής. "Έχουν δημιουργήσει σήμερα ένα μύθο που τον αποκαλούν η σφαγή των Εβραίων και τον θεωρούν ως μια αρχή ανώτερη από το Θεό, τις θρησκείες και τους προφήτες", είχε διακηρύξει σε συνέδριο για το Ολοκαύτωμα που είχε πραγματοποιηθεί στην Τεχεράνη το 2006.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/iran/6256173/Mahmoud-Ahmadinejad-revealed-to-have-Jewish-past.html



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη