13 Οκτ 2009

Πάλι hoax για εξαφάνιση παιδιού (ΝΑΝΤΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ Μ....)


Η εξαφάνιση ενός ανήλικου, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, για να την αναμεταδίδουν άκριτα οι bloggers. Δεν είναι παιχνίδι, ούτε δικαιολογείται από τις ευαισθησίες των bloggers. Σε κάθε περίπτωση, εξαφάνιση, νοείται η δήλωση στις αστυνομικές αρχές σχετικού συμβάντος. Οποιαδήποτε άλλη μέθοδος καθιστά άκυρη οποιαδήποτε τέτοια δήλωση. Από χθες πήραμε καμιά 20αριά φορές ένα μήνυμα, που λέει, ότι "ΝΑΝΤΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ Μ..... ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ 4 ΕΤΩΝ ΑΡΠΑΧΘΗΚΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΣΤΙΣ 14-09. ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ....κλπ".

Μπήκαμε στο AMBERT ALERT, που είναι το μόνο υπέθυνο για εξαφανίσεις και δεν υπάρχει τίποτε. Τηλεφωνήσαμε στο "Χαμόγελο του Παιδιού" και οι άνθρωποι δεν γνωριζουν τίποτε!

Τελικά, διαπιστώσαμε ότι το μήνυμα ξεκίνησε από μια δημοσίευση στο
...FACEBOOK, και συνεπώς στερείται σοβαρότητας. Πρόκειται προφανώς για ενδοοικογενειακή διαφορά σχετικά με την επιμέλεια ενός παιδιού, όπου υπάρχει συνέργεια ενός εκ των δύο γονέων. Αυτές οι διαφορές όμως, δεν είναι αντικείμενο δημοσιοποίησης. Όσα ζευγάρια έχουν τέτοια προβλήματα, δέον να καταφεύγουν στην αστυνομία, όχι στο FACEBOOK.

Ο χώρος των νέων μέσων δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για τέτοιες φάρσες και η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να δώσει ισχυρό και αποτελεσματικό χτύπημα στους ανεγκέφαλους.

Δεν παίζουμε με τη σωματική και ψυχική υγεία ενός παιδιού, δεν παίρνουμε το μέρος κάποιου γονέα ! Το παιδί σε τέτοιες περιπτώσεις βρίσκεται, αλλά τα μηνύματα συνεχίζουν να διακινούνται και να το εκθέτουν.

Καλούμε τους bloggers, να μην αναρτούν ανεξέλεγκτα τέτοια μηνύματα (αν δεν μπαίνουν στο επίσημο σύστημα AMBER ALERT) και το νομοθέτη να κάνει το αδίκημα ιδιώνυμο και να μπαίνουν στη φυλακή οσοι αβασάνιστα, διακινούν μηνύματα όπως αυτό, που περιέχουν αυστηρά προσωπικά δεδομένα ανηλίκου ή το πασίγνωστο πλέον μήνυμα "Βαγγέλης Μερισιώτης".
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΩΤΕΡΟ: http://taxalia.blogspot.com/2009/10/blog-post_8151.html

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη