23 Νοε 2009

Τι θα γίνει με τις δημοτικές επιχειρήσεις, που κινδυνεύουν με λουκέτο την 31-12-2009

ΤΟ ΦΛΕΓΟΝ ΘΕΜΑ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.
Με το ν. 3463/2006 (Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων), ορίστηκε ότι οι υφιστάμενες δημοτικές επιχειρήσεις θα πρέπει να μετατραπούν είτε σε ανώνυμες εταιρίες ΟΤΑ, είτε σε δημοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις.
Οι ανωτέρω τροποποιήσεις που πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή αμέσως μετά την 31 Δεκεμβρίου 2009 θέτουν σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας εκατοντάδων δημοσιογράφων, που εργάζονται σε...
δημοτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς διαφόρων δήμων.
Επιπλέον στερούν από τις τοπικές κοινωνίες πηγές ενημέρωσης που δεν είναι εφικτό να αντικατασταθούν από την ιδιωτική πρωτοβουλία ή να υποκατασταθούν από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
To παραπάνω κείμενο είναι και ο περιεχόμενο επερώτησης της 3ης-11-2009, του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νάσου Αλευρά, οποίος κλείνει την ερώτηση του, λέγοντας:
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός:
Εάν προτίθεται να εξαιρέσει τις δημοτικές ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις από την εφαρμογή του ν. 3463/2006;
Το θέμα απασχόλησε σήμερα και το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, στο οποίο όλες οι παρατάξεις τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας των δημοτικών επιχειρήσεων και κυρίως των ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται τα περισσότερα δημοτικά συμβούλια της χώρας και το σύνολο των πολιτικών, ειδικά για τα Μ.Μ.Ε. των Δήμων και φυσικά μια ακόμη τομή στη δημόσια διοίκηση, δεν θα εφαρμοστεί ! Ο λόγος της απροθυμίας να μετατραπούν σε Α.Ε. είναι προφανώς, το γεγονός ότι θα είναι ζημιογόνες και δεν θα μπορούν να επιχορηγηθούν από τον δημοτικό προϋπολογισμό.

Το ζήτημα που μπαίνει είναι για μας απλό:

Θα δοθεί μία ακόμη παράταση, στην εφαρμογή μιας "τομής στη δημόσια διοίκηση", με αποτέλεσμα την ομηρία των σταθμών, στα χνάρια της ομηρείας των εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικών σταθμών (οι οποίοι λειτουργούν χωρίς άδεια εδώ και 21 χρόνια);

Είναι οι παρατάσεις, γνώρισμα ενός σύγχρονου κράτους;

???
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη