4 Νοε 2009

Ποιοί είναι οι νέοι Γενικοί Γραμματείς

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ Γ.Γ. ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ:

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗ ΗΛΙΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής και..

Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου και έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (1993-1998) και Γενικός Γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών (2000-2004).

Είναι κάτοχος πτυχίου οικονομικών επιστημών του Πανεπιστημίου Sussex (Μ. Βρετανία), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο Πανεπιστήμιο και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομικής του Πανεπιστημίου Reading (Μ. Βρετανία).

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΠΙΝΕΛΛΗ ΔΙΟΜΗΔΗ

Ο Διομήδης Σπινέλλης είναι καθηγητής Διοίκησης και Τεχνολογίας Ανάπτυξης Λογισμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι κάτοχος διπλώματος στην Τεχνολογία Λογισμικού και διδακτορικού διπλώματος στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Imperial College London. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην τεχνολογία λογισμικού και την ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων. Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει τα βραβευμένα και μεταφρασμένα σε πολλές γλώσσες βιβλία «Ανάγνωση Κώδικα» και «Ποιότητα Κώδικα» καθώς και πάνω από 100 επιστημονικά άρθρα. Λογισμικό που έχει υλοποιήσει, αποτελεί τμήμα πολλών σύγχρονων λειτουργικών συστημάτων.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΟΜΝΗΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1968. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο JFK Government School του Πανεπιστημίου Harvard και το Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Τη δεκαετία του 1990, εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Υπουργείο Ανάπτυξης και τα τελευταία δέκα χρόνια απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα, σε θέσεις ευθύνης μεγάλης αλυσίδας σουπερμάρκετ και εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων και ερευνών. Παράλληλα έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών και μέλος Εμπορικών Συνδέσμων, όπως το ECR.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΠΥΡΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ

Γεννήθηκε το 1961. Είναι δικηγόρος και διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Φραγκφούρτης. Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Εμπορίου, Κώστα Σημίτη σε θέματα προστασίας καταναλωτή (1993-1995). Ως δικηγόρος χειρίστηκε τις υποθέσεις που διαμόρφωσαν τη νομολογία για τους καταχρηστικούς όρους και πρακτικές σε βάρος των καταναλωτών. Συμμετείχε σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, ιδίως σε θέματα προστασίας καταναλωτή. Έχει δημοσιεύσει πλήθος νομικών μελετών. Μιλά γερμανικά και αγγλικά.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΩΣΤΑ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ

Καθηγητής στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. και Διευθυντής του Εργαστηρίου Θερμικών Στροβιλομηχανών. Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Ε.Μ.Π. και Διδάκτωρ του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λουβαίν (Βέλγιο). Η εκπαιδευτική του δραστηριότητα και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη μελέτη λειτουργίας θερμικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΛΤΣΑ ΜΑΡΙΑΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε στις ΗΠΑ. Είναι απόφοιτος του YALE και της πειραματικής σχολής υποτρόφων αρχιτεκτόνων COOPER UNION της Νέας Υόρκης. Έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση της έκθεσης ΙΒΑ στο Βερολίνο, που μετέτρεψε την πόλη σε ανοιχτό μουσείο αρχιτεκτονικής. Με τη στήριξη της Μελίνας Μερκούρη συνδιοργάνωσε το 1983 στην Εθνική Πινακοθήκη τη μεγάλη έκθεση διεθνούς σύγχρονης αρχιτεκτονικής και αργότερα επιμελήθηκε την παρουσίαση της έκθεσης του YΠΠΟ στον ΟΛΠ Αττικό Τοπίο και Περιβάλλον.

Το 1993 συνίδρυσε γραφείο αρχιτεκτονικών μελετών και πραγματοποίησε μελέτες πολλών ιδιωτικών έργων μεσαίας και μεγάλης κλίμακας. Συμμετείχε στη σύμπραξη των γραφείων που κέρδισαν τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό το 1997 και το βραβείο αρχιτεκτονικής το 2005 για το σχεδιασμό του Μεγάλου Πεζόδρομου της Δ. Αρεοπαγίτου - Απ. Παύλου. Στα έργα της περιλαμβάνονται κτίρια γραφείων, μελέτες αναπλάσεων, δεκάδες έργα κατοικιών και είναι γνώστης της δυναμικής της αλληλεπίδρασης δημόσιου/ιδιωτικού τομέα.

Οι ειδικές της γνώσεις αναφέρονται στις αστικές ανανεώσεις και ανακτήσεις σε σχέση με τα νέα κλιματολογικά, περιβαλλοντικά, δημογραφικά κ.ά. δεδομένα. Τα ενδιαφέροντα της εστιάζονται στον προσδιορισμό και προώθηση μιας σύγχρονης “Ελληνικής ταυτότητας” μέσα από τους τομείς πολιτισμού & περιβάλλοντος, χωροταξίας & δόμησης και εναλλακτικών μορφών ανάπτυξης.

Μιλά Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά.

BΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ ΑΝΔΡΕΑ

Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, MSc, Ph.D., Καθηγητής ΕΜΠ, στον Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, Διευθυντής του Εργαστηρίου Υγειονομικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ., Διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων.

Συγγραφέας άνω των 250 επιστημονικών εργασιών σχετικών με τη διαχείριση των υδατικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Υδάτων IWA και Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής της IWA. Εθνικός εκπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή ομάδα Στρατηγικού Συντονισμού για την εφαρμογή της Οδηγίας Πλαίσιο για τα Νερά (2000/60/ΕΕ), εμπειρογνώμων του ΥΠΕΧΩΔΕ σε θέματα υδάτινου περιβάλλοντος και επεξεργασίας λυμάτων, εκπρόσωπος σε Ευρωπαϊκές Επιτροπές κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ (2003) και εμπειρογνώμων της UNEP σε θέματα υδάτινης ρύπανσης και διαχείρισης αποβλήτων.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ

Γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1951. Αρχιτέκτων d.p.l.g. Ανωτάτης Εθνικής Σχολής Καλών Τεχνών Παρισίων (ENSBA, PARIS), Msc. στην Χωροταξία, Πολεοδομία & Οικονομικό Προγραμματισμό, Πανεπιστήμιο Paris IV-Sorbonne, Μsc. Κοινωνικής Ψυχολογίας, Σχολή Ανωτάτων Σπουδών στις Κοινωνικές Επιστήμες (EHESS, Paris). Μόνιμος υπάλληλος ΥΠΕΧΩΔΕ από το 1979 έως 2007 σε επιτελικές θέσεις. Προϊσταμένη Τμήματος Κτιρολογίας και Προτύπων Κατοικίας στη Δ/νση Οικιστικής Πολιτικής & Κατοικίας (1994-2001) με αντικείμενο: Πολιτική εξοικονόμησης ενέργειας στον οικιστικό τομέα. Ακόλουθος Περιβάλλοντος στην ΜΕΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2001 έως το τέλος του 2003. Πρόεδρος Ομάδας "Περιβάλλον" του Συμβουλίου της ΕΕ (Ελληνική Προεδρία-1ο εξάμηνο 2003). Γενική Επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος στην νεοσύστατη Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, ΥΠΕΧΩΔΕ (τέλη 2003) με 5ετή θητεία - διεκόπη τον Ιούλιο του 2005 με απόφαση τ.Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, κ. Σουφλιά. Επιστημονική Σύμβουλος Διεθνούς Προγράμματος Εργασίας για την Αρχιτεκτονική & ΑΠΕ της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA-ARES) από το 2006. Μιλά Γαλλικά και Αγγλικά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη