23 Νοε 2009

"με συγxωρείτε κ.δολοφόνε; Μας επιτρέπετε να σας συλλάβουμε λιγουλάκι, αν έχετε την καλοσύνη;"

Θα καταφέρει άραγε ο GoldenMan τής Προστασίας τού Πολίτη, να ανασυντάξει τήν Ελληνική Αστυνομία;
Τό ευχόμαστε καί τό ελπίζουμε...
κ. Χρυσοχοϊδη, ο Ελληνικός λαός πού θέλει τάξη καί ασφάλεια πρός κάθε κατεύθυνση, ασφαλώς καί είναι μαζί σου...
Το κοινωνικό κόστος πού φαίνεται να επωμίζεται η Ελληνική Αστυνομία κάθε φορά πού μερικοί απαράδεκτοι ένστολοι κάνουνε τους καούμποϊδες σε βάρος του πολίτη είναι οπωσδήποτε μεγάλο...

Εάν, αυτοί οί άνθρωποι γνώριζαν, το πόσο βαθειά τραυματίζουν τον κοινωνικό ιστό αυτές οί συμπεριφορές, είμαστε βέβαιοι πώς ελάχιστα ζιζάνια θα περπατούσαν πάνω στόν ολέθριο αυτό δρόμο…
++++++++++++++++++++++++
Το γιατί κάποιοι αστυνομικοί επιμένουν σ΄ αυτή την τακτική, είναι θέμα ψυχολογίας ενός εκάστου από αυτούς, αλλά και θέμα παιδείας, μόρφωσης, και τραυματικών εμπειριών, πολύ πιθανόν, της παιδικής ηλικίας τους…
Αυτά όμως είναι καί θέματα ψυχολογίας και ψυχολόγων του Αστυνομικού σώματος.

Από την άλλη πλευρά αναγνωρίζουμε ότι όταν έχεις να κάνεις με δεδηλωμένα κακοποιά στοιχεία, με φονιάδες, κλέφτες, μαστρωπούς,αναρχικούς, το «μπαρντόν και το μεσιέ» πάει δικαιολογημένα στην άκρη.

Το «με συγχωρείτε κύριε δολοφόνε, καί κύριε κλέφτη, καθήστε παρακαλώ να σας συλλάβουμε λιγάκι…» μόνο θυμηδία θα προκαλούσε, γέλιο καί χάχανο...

Δεν αρνούμαστε όμως ότι κάθε άνθρωπος έχει τα ατομικά του δικαιώματα και είναι ανθρώπινο πρόσωπο. Βεβαίως και χρήζει ανθρώπινης μεταχείρισης αφαιρουμένης της βίας.

Αλλά επειδή η οριοθετική γραμμή μεταξύ βίας και ειρήνης στις συλλήψεις των ανθρώπων αυτών πολλές φορές καθίσταται δύσκολος και είναι συγκεχυμένη, δημιουργούνται και εδώ, όσο και να θέλεις, υπερβάσεις και παραβάσεις.

Άλλο όμως να συμβαίνει αυτό και σε δεδηλωμένους κακοποιούς και άλλο το κάθε αστυνομικό όργανο να βλέπει όλους τους πολίτες ως «δεδηλωμένους κακοποιούς» και να τους συμπεριφέρεται απαράδεκτα.



η συνέχεια στο http://patrablog.blogspot.com/2009/11/golden-man.html του οποίου είναι το άρθρο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη