12 Νοε 2009

Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ»


«Κάλεσα τους Προέδρους των επιμελητηρίων και των επαγγελματικών φορέων της πόλης για να επισημάνω ένα σοβαρό θέμα λειτουργίας της Νομαρχίας. Όπως ξέρετε, έκλεισα δύο φορές τη Νομαρχία επί κυβέρνησης Καραμανλή, διεκδικώντας δίκαια αιτήματα του λαού της Θεσσαλονίκης. Σήμερα....
δηλώνω επίσημα ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει η Νομαρχία. Αν μη τι άλλο, μέχρι να τακτοποιηθεί το θέμα των stage και των συμβασιούχων, ζητάμε παράταση όλων αυτών των συμβάσεων των παιδιών που εργάζονται στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης».

Αυτά τόνισε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης μετά τη σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα, στις 11 το πρωί, στο γραφείο του στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, με προσκεκλημένους τους Προέδρους των επαγγελματικών φορέων της πόλης και μοναδικό θέμα συζήτησης το ζήτημα που έχει ανακύψει με τους συμβασιούχους έργου και τους εργαζομένους στα προγράμματα stage.

Ο Νομάρχης επισήμανε την ανάγκη της υπηρεσίας για την παράταση των συμβάσεων προκειμένου να καλυφθούν επαρκώς οι ανάγκες της, ενώ κάλεσε τους προέδρους των επιμελητηρίων να ενημερώσουν τα μέλη τους για το ζήτημα.

«Δυστυχώς, από δω και πέρα, η Νομαρχία θα υπολειτουργεί. Και θα πρέπει η ίδια η Πολιτεία, η ίδια η κυβέρνηση, να βρει τρόπο λειτουργίας όχι μόνο της δικής μας Νομαρχίας, αλλά και πολλών άλλων υπηρεσιών όλης της χώρας» τόνισε θυμίζοντας ότι οι συμβασιούχοι έργου και οι εργαζόμενοι στα προγράμματα stage απέχουν από την εργασία τους από την περασμένη Τετάρτη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΕΒΕΘ Δημήτρης Μπακατσέλος, ο Πρόεδρος του Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Βασίλης Θωμαΐδης, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Σωτήρης Μαγόπουλος, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Ζορπίδης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ-Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας Αναστάσιος Κονακλίδης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κώστας Χαντζαρίδης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη