12 Νοε 2009

Αργία ενός μήνα σε Δήμαρχο για ..αναψυκτήριο !

Αργία ενός μήνα από τα καθήκοντά του επιβλήθηκε στο δήμαρχο Κερκίνης Σερρών για την παραχώρηση τμήματος της προστατευόμενης όχθης της λίμνης Κερκίνης σε ιδιώτη, προκειμένου να ανεγείρει διώροφο αναψυκτήριο. Ο δήμαρχος Κερκίνης, Ιάκωβος Ιακωβίδης, αναγκάστηκε να αποχωρήσει για ένα μήνα από τη δημαρχία, καθώς...
απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής της ποινής αργίας που του είχε επιβληθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η ποινή ισχύει από την περασμένη Δευτέρα. Η απομάκρυνση του δημάρχου από τα καθήκοντά του έγινε σχεδόν έναν μήνα μετά την καταδίκη του, για την ίδια υπόθεση, σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης.
Το ιστορικό του αμαρτωλού αναψυκτηρίου Στις αρχές του 2005 το παράνομο αναψυκτήριο ανέγειρε ιδιώτης που πλειοδότησε σε διαγωνισμό του δήμου για την εκμετάλλευση αναψυκτηρίου, στο σημείο που υπήρχε παλιότερη ξύλινη κατασκευή. Η κατασκευή τοποθετήθηκε στο ανάχωμα -λιμενοβραχίονα που είχε κατασκευαστεί παλιότερα για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, στη θέση Λιμανάκια. Ο διαγωνισμός του δήμου έγινε για έκταση που ανήκε στο υπουργείο Οικονομικών και υπόκειται στο καθεστώς προστασίας της Συνθήκης RΑΜSΑR και του Δικτύου NATURA. Έπειτα από ένα χρόνο, η Αστυνομία σφράγισε το κτίσμα. Το 2007 ο Συνήγορος του Πολίτη, στον οποίο προσέφυγαν επαγγελματίες της περιοχής, εξέδωσε πόρισμα-καταπέλτη, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στο δήμου στην ΚΕΔ. Για τέσσερα χρόνια, μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία, το κτίσμα παρέμενε στην προστατευόμενη όχθη της λίμνης Κερκίνης και τελικά κατεδαφίστηκε πριν από λίγους μήνες.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη