25 Νοε 2009

Η διάσπαση της ΝΔ και άλλα διηγήματα


Πολύ πρόσφατα σύρθηκαν στην επιφάνεια αιχμές – απειλές περί διάσπασης της ΝΔ σε περίπτωση ήτττας της κ. Μητσοτάκη – Κούβελου στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Το είπατε και..

το ξαναείπατε κ. Μητσοτάκη.

Αφ’ ης στιγμής που προβλέπετε, ως άλλος Νέστορας της πολιτικής, την διάσπαση της ΝΔ, ευνόητο είναι ότι προβλέπετε – εν είδη απειλής – την δημιουργία νέου κόμματος. Ναι… αλλά εν τοιαύτη περιπτώσει κάποια πράγματα είναι ευνόητα και κάποιες απορίες είναι εύλογες.

Πολλά μας είπατε αλλά δεν μας είπατε τούτο:

Πότε εσείς στην πολιτική σας διαδρομή, είτε ως Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, είτε ως επίδοξος κληροδότης, έχετε δημιουργήσει κάτι εκ του μη όντος; Πότε δημιουργήσατε κάτι και το παραδώσατε προς όφελος του Ελληνικού λαού; Πότε πρωτοστατήσατε στο χτίσιμο μιας δομής, στο φτιάξιμο μιας ιδέας, ενός φορέα, ενός τέλος πάντων ρεύματος το οποίο θα επέτρεπε την αθρόα και αβίαστη σύνταξη του κόσμου στο πλευρό σας;

Το 1989, με τον Παπανδρέου ετοιμοθάνατο και το μισό ΠΑΣΟΚ στα δικαστήρια, μόλις και μετά βίας κατορθώσατε να συγκροτήσετε μιαν ισχνή κυβέρνηση – και αυτή με την συνδρομή του Φλωράκη. Όταν τότε, με τον Ελληνικό λαό πλήρως αποπροσανατολισμένο και στη συντριπτική του πλειοψηφία ανενημέρωτο και ασφυκτικά καθοδηγούμενο από τις φυλλάδες, όταν τότε ιδρώσατε να πείσετε τον Ελληνικό λαό περί του αγαθού των προθέσεών σας και περί του ενάρετου των πράξεών σας, όταν τότε δεν καταφέρατε να καταστήσετε συμπαθές το πρόσωπό σας στον Ελληνικό λαό, ευελπιστείτε να το καταφέρετε τώρα με έναν Ελληνικό λαό ο οποίος είναι μορφωμένος και ενημερωμένος σε αφύσικα μεγάλο βαθμό;

Εμπρός λοιπόν!

Ιδού, πεδίο δόξης λαμπρό. Ορίστε κυρία Μητσοτάκη – Κούβελου. Δημιουργήστε το δικό σας κόμμα και ζητήστε την ψήφο των Ελλήνων. Επενδύστε στην προσωπικότητά σας. Αποκτήστε αυτό που νομίζετε και πιστεύετε ότι αξίζετε και δικαιούστε.

Φερθείτε ως ΛΕΩΝ ο οποίος πάντα αποκτά το μερίδιο που του αναλογεί ή νομίζει ότι του αναλογεί ή επιβάλλεται να του αναλογεί. Έτσι φέρονται οι λέοντες.

Διότι όταν περιφέρονται στα τραπέζια επιζητώντας το κόκκαλο – παϊδάκι ή εξουσία δεν έχει σημασία – τότε δεν λέγονται λέοντες αλλά σκύλοι.

Τότε δυστυχώς αυτά λέγονται κοπρόσκυλα…

http://kommatoskylo.blogspot.com/2009/11/blog-post_25.html

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη