10 Νοε 2009

Κατέλαβαν σχολείο, με αίτημα τη δημιουργία ...καπνιστηρίου !

Είδηση από τη μακρινή ...Αθήνα
Υπό κατάληψη βρίσκεται το ** ΕΠΑΛ στην Δυτική Αττική εδω και μια εβδομάδα μετά την εκλογή 15μελλους μαθητικού συμβουλίου. Οι μαθητές έχουν διάφορα αιτήματα που κατέθεσαν στην διεύθυνση της σχολής. Αλλα είναι...

...λογικά και αλλα είναι τελείως παράλογα καθώς και μόνοι σας μπορείτε να διαβάσετε στην συνέχεια. είναι λογικό να υπάρχουν κάποια αιτήματα κανείς δεν είναι τέλειος αλλα μερικές φορές οι καταλήψεις είναι καθαρά υποκινούμενες απο εξωσχολικά στοιχεία και ιδιαίτερα ορισμένα κόμματα που θέλουν να προκαλέσουν αναστάτωση στην μαθητική κοινότητα και στους γονείς που δεν ξέρουν που είναι τα παιδια τους κατά την διάρκεια των μαθημάτων .

Κατόπιν παράκλησης των Διευθυνόντων το ΕΠΑΛ δεν δημοσιεύουμε ποιο ΕΠΑΛ είναι αυτό καθώς και δεν δημοσιοποιούμε και το σύνολο των αιτημάτων αλλα αυτά που μας έκαναν εντύπωση και αξίζει να προσεχθούν λίγο.

μεταξύ άλλων λοιπόν οι μαθητές ζητούν να επισκευαστούν τα σπασμένα τζάμια ( απο την σχολή μας είπαν οτι δεν υπάρχουν σπασμένα τζάμια )

ακόμα ζητούν να ανοίγει η θέρμανση ( απο την σχολή μας είπαν οτι αυτό δεν είναι αναγκαίο καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν το απαιτούν )

επίσης ζητούν την δημιουργία καπνιστηρίου ( αυτό βέβαια δεν είναι δυνατόν να γίνει !! )

ένα άλλο περίεργο αίτημα είναι οτι κάνουν κατάληψη και διακοπή μαθημάτων καθώς δεν θέλουν να κολλήσουν γρίπη !!! ( η σχολή μας είπε οτι για αυτό τον λόγο έχει βάλει επιπλέον θρανία και οι μαθητές κάθονται ανά ένας σε καθε θρανίο ! )

οι μαθητές παραπονούνται οτι το κυλικείο έχει ακριβά μπαγιάτικα και ληγμένα προϊόντα ( η λύση είναι να φέρνει ο καθε μαθητής το φαγητό που επιθυμεί απο το σπίτι του )

ακόμα ζητούν μονιμοποίηση του προγράμματος καθώς δεν έχουν σταθερή ώρα διδασκαλίας για καθε μάθημα ( απο την σχολή μας είπαν οτι ακόμα έρχονται καθηγητές να παρουσιαστούν και σιγά σιγά τα μαθήματα σταθεροποιούνται

ακόμα παραπονούνται για ελλιπή υποδομή σε θρανία και καθίσματα και οτι είναι κατεστραμμένα ( απο την σχολή μας είπαν οτι υπάρχει υπερεπάρκεια και είναι όλα αποθηκευμένα σε χώρους έως να τοποθετηθούν ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών )

ακόμα υπάρχουν και αλλα λιγότερο σπουδαία θέματα που θέτονται απο τους μαθητές όπως οτι δεν ακούγεται το κουδούνι σε όλη την αυλή του ΕΠΑΛ οτι υπάρχουν ληγμένοι πυροσβεστήρες οτι δεν υπάρχουν καθηγητές , θέτουν θέμα απολύμανσης σωστής διδασκαλίας έλλειψη ωρών μαθημάτων επαρκούς χώρου στάθμευσης και αλλα διάφορα

όπως είπαμε και πριν αλλα αιτήματα έχουν κάποια βάση συζήτησης και κάποια αλλα είναι εκτός καθε λογικής απλά για να λέμε οτι έχουμε θέμα να συζητάμε , η λύση είναι μια ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

εν τω μεταξύ έχει προγραμματισθεί για αύριο συγκέντρωση καθηγητών - μαθητών - γονέων για να συζητηθεί το θέμα και να βρεθεί μια λύση πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις και συμβούν διάφορα αλλα παρατράγουδα !

Την είδηση έχει το ειδησειογραφικό bno.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη