Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

26 Νοε 2009

Δεν έπρεπε να γίνουν πρόωρες εκλογές κ. Σαμαρά (και κ. Λιάπη)?

Με αφορμή απόσπασμα από τη σημερινή ομιλία του Σαμαρά, που επιτέθηκε σε όσους εισηγήθηκαν τις πρόωρες εκλογές στον Κ. Καραμανλή (φωτογραφίζοντας την κα. Μπακογιάννη) αλλά και το "ξέσπασμα" του κ. Λιάπη προ ολίγων ημερών κατά της Μπακογιάννη για το ίδιο θέμα, θα ήθελα να εκθέσω κάποιες απλές σκέψεις.
Τυπικά, εκλογές γίνονται κάθε 4 χρόνια και ο έχων την κοινοβουλευτική πλειοψηφεία θα πρέπει να συμπληρώσει την 4ετία πριν διεξάγει εκλογές. Στην πράξη βέβαια βλέπουμε ότι σπάνια συμβαίνει αυτό, για διαφορετικούς όμως λόγους κάθε φορά.
Η ουσία είναι όμως πως όταν το κυβερνών κόμμα έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη των πολιτών είναι ΗΘΙΚΩΣ επιβεβλημένο να παραδόσει την εξουσία σε αυτούς που τώρα προτιμά ο λαός, ανεξαρτήτως του χρόνου. ΑΥΤΟ λέγεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και σεβασμός της θέλησης του λαού.
Ακόμα κι αν οι 2 εν λόγω κύριοι (και πολλοί περισσότεροι φαντάζομαι) θεωρούν ότι ήταν λάθος η προκήρυξη των εκλογών ας μην το διατυμπανίζουν τουλάχιστον. Είναι ντροπή να λες ότι έπρεπε να κάνουν γαργάρα την θέληση του λαού και να παραμείνουν στην εξουσία ως το τέλος της 4ετίας, μετά από μία τέτοια συντριβή και λαϊκή αποδοκιμασία! Είναι όπως όταν κάποιος άνδρας ας πούμε γνωρίζει πως η γυναίκα του του τα "φοράει" αλλά το κάνει γαργάρα και το τρενάρει...ώσπου να του το πει η ίδια... γιατί δεν έχει που να παέι. Το αποτέλεσμα των εκλογών πράγματι δικαίωσε ΗΘΙΚΑ των Κ. Καραμανλή.
Και κάτι άλλο κύριοι... τι θα πει "όσοι εισηγήθηκαν εκλογές στον Καραμανλή..."? Γιατί δεν στρέφεστε ευθέως εναντίον του Καραμανλή? Τι είναι δηλαδή ο Καραμανλής? Μικρό παιδί που το παρασύρανε? Χαζός που τον ξεγελάσανε?
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη