21 Νοε 2009

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΞΙΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Αντινομάρχης Ποιότητας Ζωής και Τροφίμων Γιώργος Τσαμασλής, ο Δήμαρχος Αξιού Νικόλαος Γιουτίκας και η φωτογραφική ομάδα “f14 – ΚΟΙΝΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ” σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας:
«Αξιός: Περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα του ποταμού Αξιού και η προστασία του από τους πολίτες», τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009, στις 20.00, στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Α΄θέσεως).
Η έκθεση φωτογραφίας θα διεξαχθεί από τις 23 Νοεμβρίου μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου 2009 στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης και από τις 21 Δεκεμβρίου 2009 έως τις 24 Ιανουαρίου 2010 στον Κρατικό Αερολιμένα «Μακεδονία», με ελεύθερες ώρες λειτουργίας.
Μέσα από την παρουσίαση εικόνων του φυσικού περιβάλλοντος του Δέλτα Αξιού, η έκθεση στοχεύει να λειτουργήσει ως εργαλείο ευαισθητοποίησης των πολιτών και κυρίως των παιδιών. Οι διοργανωτές εξηγούν το σκεπτικό της έκθεσης: «Εκτός από την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης για τη διασφάλιση της λειτουργίας του οικοσυστήματος, θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους συμπολίτες μας να γνωρίσουν τη φυσική ομορφιά που βρίσκεται δίπλα τους καθώς και να αναδείξουμε την περιοχή ως τουριστικό προορισμό».
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει δυνατότητα οργανωμένων επισκέψεων σχολείων στην έκθεση, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές για το ζήτημα της προστασίας του υγροβιοτόπου. Στους μικρούς επισκέπτες θα μοιραστούν οικολογικά δώρα, με την ευγενική χορηγία των εταιριών ΜΕΛ Α.Ε.- Χαρτοβιομηχανία και Coca Cola – 3 ΕΨΙΛΟΝ.
Χορηγοί επικοινωνίας της έκθεσης είναι η ΕΤ3, η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV-100 και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί FM 102, FM 9,58 και FM 100.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη