27 Νοε 2009

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


Τόσο γρήγορα ξέχασε η «πράσινη» Κυβέρνηση τα όσα έλεγε περί διαφάνειας;
ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΙΕΤΑΞΕ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ;
40 ημέρες μετά κι αυτή η υπόθεση παραμένει μέσα στο απόλυτο σκοτάδι…
Από το blog www.kalimera-arkadia.blogspot.com :
Στις 22 Οκτωβρίου 2009 γράφαμε σε αυτή τη στήλη: «… ξαφνιαστήκαμε όλοι θετικά που η Ξενογιαννακοπούλου νοιάστηκε αμέσως για..
τις πλημμύρες στο Νοσοκομείο. Δεν το περιμέναμε. Είχαμε συνηθίσει να μην ασχολείται κανείς μαζί μας.

Αλλά, αυτή η έρευνα που διέταξε η Ξενογιαννακοπούλου δεν αρκεί. Αν θέλουν πραγματικά να πάψουν να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα στο Νοσοκομείο της Τρίπολης, τότε οφείλουν να δώσουν στην δημοσιότητα το πόρισμα αυτής της έρευνας. Να πουν στον κόσμο ποιος ευθύνεται για αυτή την κατάσταση. Δεν μπορεί πάντα να μην ευθύνεται κανένας. Και φυσικά να επιβάλλουν κυρώσεις, εκεί που πρέπει. Θα το κάνουν; Περιμένουμε…».

Αυτά που γράφαμε τότε αποδεικνύουν ότι δεν είναι στόχος μας να κάνουμε στείρα κριτική στην Κυβέρνηση. Δεν διστάσαμε να γράψουμε ότι είναι θετική η κίνηση της Ξενογιαννακοπούλου, συμπληρώσαμε όμως ότι «δεν αρκεί»… Ουσιαστικά, τότε εκφράζαμε το φόβο μας ότι –όπως γίνεται συνήθως- το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας δεν θα γίνει ποτέ γνωστό.

Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες μας. Από τότε που πλημμύρισε το Νοσοκομείο, έχουν περάσει περίπου 40 ημέρες. Είδατε εσείς το Υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει το πόρισμα της προκαταρτικής έρευνας; Όχι. Η έρευνα βέβαια έχει ολοκληρωθεί. Τουλάχιστον, αυτό κυκλοφορεί στους διαδρόμους του Νοσοκομείου. Αν λοιπόν είναι έτσι, γιατί δεν ανακοινώνει τι προκύπτει μέσα από αυτή την έρευνα για τις πλημμύρες;

Για ποιο λόγο λοιπόν το Υπουργείο Υγείας δεν δίνει στη δημοσιότητα το πόρισμα της προκαταρτικής εξέτασης; Για να μάθει όλος ο κόσμος αν μέσα από αυτή την έρευνα προκύπτουν ευθύνες ή όχι. Κι αν προκύπτουν ευθύνες, σε ποιους; Ποιο είναι το ονοματεπώνυμό τους; Θα τους επιβληθούν κυρώσεις; Κι αν ναι, τι κυρώσεις;

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί από τη μία να επικαλείται τη διαφάνεια και από την άλλη να αποφεύγει να πει στον κόσμο ποιος φταίει (αν κάποιος φταίει) για τις πλημμύρες στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο… Καθαρές κουβέντες.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη