18 Νοε 2009

Γιατί τον Αντώνη Σαμαρά;

Όπως συμβαίνει από την αρχαιότητα, πολλές φορές οι άνθρωποι της ηγεσίας παρασύρονται από αρνητικά συναισθήματα, κάνουν επιπόλαιες κινήσεις και διαπράττουν λάθη τέτοια που η κοινή λογική δεν τα προσεγγίζει.
Και υπήρξαν λάθη, ατυχώς αρκετά, στον χώρο της Ν.Δ. όπου πρωτοστάτησαν «ορισμένοι» με τις απαράδεκτες συμπεριφορές τους. Παρέλασαν σκάνδαλα ιδιαίτερης βαρύτητος των απερχόμενων «ειδικών» όπου η άμετρη φιλοδοξία, τους έκανε να μην σεβαστούν τίποτα: Ήθελαν το μέλι… χωρίς να συντηρούν τις μέλισσες.
Αν παραδεχθούμε πως η πολιτική είναι ευμετάβλητη (σαν τις τύχες των ανθρώπων) τότε τα λάθη κάποιων εξουσιαστών, έστω κι αν διαφωνούμε σε αυτό, συμφωνούμε πως είναι ανθρώπινα. Αρκεί να μην είναι σημαντικά και σκόπιμα.
Μα αν τελικά απέχουν από τα φλέγοντα ζητήματα της οργανωμένης κοινωνίας, από την «συμφωνία» των αναγκών και το πολιτικό οριοθέτημα, γιατί τότε...
οι πολίτες χάνουν την υπομονή τους; Τα συσσωρευμένα «νέφη απελπισίας» τους κόβουν την ανάσα, χαράζουν στην μνήμη τους ανεξίτηλα σημάδια.
Εκ των γεγονότων και στην καταγραφή των συμβάντων, όταν προκλήθηκαν οι εκλογές η παράταξη της Ν.Δ. (με τις θυελλώδεις αντιδράσεις ουκ ολίγες και το αφάνταστο φορτικό κλίμα) υπέστη μια συντριπτική ήττα. Οι ψηφοφόροι της λιποτάκτησαν. Αρκετοί μάλιστα, στράφηκαν προς άλλες κατευθύνσεις ενώ άλλοι παρέμειναν «κλινήρεις» στα σπίτια τους. Μια γνώριμη οφθαλμοφανής αμφιβολία μαζική, και το πολιτικό σκηνικό άλλαξε… Εν ολίγοις, άφησαν έκθετο τον «πόλο έλξης», τον Κώστα Καραμανλή και μη πειθόμενοι της θλιβερής ανοχής του, τον τοποθέτησαν νωρίς στην λίστα των «απόμαχων».
Τι έφταιξε; Λίγο πολύ είναι γνωστά φίλοι μου: μόλις οι αμφισβητήσεις άρχισαν να αποκτούν οπαδούς… ήλθε η Αποτυχία.
Και ενώ εκείνος βάδιζε με το «χαρτί» στο χέρι καλοπροαίρετα, κάποιοι της κλίκας έπαιρναν αποφάσεις υπό το φως του κλεφτοφάναρου κρίνοντας ακαταλληλότητα; Μα αυτό ήταν! Είχαν κάνει σλόγκαν πως «το αυθαίρετο είναι και το αποδεκτό…» και δίχως τις απαιτούμενες εξηγήσεις, μας έκαναν και σκύψαμε το κεφάλι. Απροσάρμοστη αν συνεχισθεί από τον νέο αρχηγό μια τέτοια πολιτική. Τα Μ.Μ.Ε. θα ξεφωνίζουν στεντορίως: «Δεν πάει άλλο…το λέμε και εμείς ως γνήσιοι ερμηνευτές, δυσάρεστες οι αλήθειες».
Μάλιστα κύριοι, τώρα που άρχισε μια αδυσώπητη πάλη, η ψυχραιμία συμβάλλει στην προάσπιση του κόμματος… και τα παθήματα να γίνουνε μαθήματα. Τούτη την εποχή, αρχίσαμε να προσδοκάμε το αύριο, το στήσιμο της ΕΛΠΙΔΑΣ. Και τούτο διακρίνεται από την νέα ζωηρή εικόνα –εκείνων που πιστεύουν σε ιδεώδη – σε ΙΔΑΝΙΚΑ «Οι καιροί το επιτάσσουν».
Έτσι λοιπόν, με τις επικρατούσες συνθήκες ας αποδεχθούμε, χωρίς υπόνοιες και με αντικειμενικότητα, το νέο πρόσωπο, εκείνον που θα κάνει όντως «την αλλαγή» αμυνόμενος για τα ιερά όσια του τόπου μας. Και με το Ηθικόν Δέος του Πλάτωνα, καλούμεθα αύριο να ψηφίσουμε όλοι μας, και οι ομογενείς ακόμα, για τον νέο αρχηγό. Η απουσία του καθενός θα έχει κόστος. Και επειδή οι καλοί φίλοι σέβονται πάντα τους φίλους, στο στάδιο τούτο ας φανούν συνεπείς λίγο πριν καταρρεύσει η Ν.Δ.
Μπροστά στην κάλπη να διαλέξουμε τον πιο κατάλληλο στην αποδοχή του λαϊκού αισθήματος. Και ποιος μπορεί να είναι; Ο πρώτος που θα έχει δυνατή φωνή ώστε να ερεθιστεί το ενδιαφέρον του νεόκοσμου και όχι μόνο… Επιζητούμε με αγωνία τον «συνήγορο του έθνους», τον ευθυτενή, που θα μας απομακρύνει από την Διηνεκή Στασιμότητα, τον υπεύθυνο της «συντροφιάς» που παίρνοντας δυναμικές αποφάσεις θα γεφυρώσει το χάσμα Πολίτη-Κράτους. Και που θα δει τον Έλληνα σαν άνθρωπο κι όχι σα μαζάνθρωπο. Να επιλέξουμε αυτόν της πειθαρχημένης αγωγής και το έχει ο ένας.
Νόημα και λόγος και μήνυμα μαζί!
Καθώς ο πυρήνας του Στόχου είναι το άτομο, δανείστηκα τον φακό της επικαιρότητας και κατάφερα φανερά και μη· να «τσιμπήσω» νούμερα ασυνήθιστης οπτικής εμβέλειας, με ένα προβάδισμα απρόσμενο του κυρίου Αντώνη Σαμαρά. Και αυτός ο ενθουσιασμός ήταν πέραν του νομού μας, σε ολόκληρη την χώρα, δίχως να προπαγανδίζω μηχανευόμενη τα μεγάλα ποσοστά προς ιδίον όφελος. Άκουσα το λαό, παρά τις συνηθισμένες αντιθέσεις, να διαμορφώνει γνώμη ξεκάθαρη, κρίνοντας απαραίτητη και οριστική την δική του παρουσία στα πολιτικά δρώμενα. Στην επίμονη ανίχνευσή μου και δοθείσης της ευκαιρίας θα δικαιολογήσω το γιατί η ζυγαριά έκλεινε στη σωστή κατεύθυνση. Είπαν «ναι» γιατί κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, και πως αν εκλεγεί δεν θα επιτρέψει καινούργια ΛΑΘΗ στην εικόνα του «λαχανιασμένου» οδοιπόρου όπως είναι η Ν.Δ.
Και γιατί να τον πιστέψουμε; γιατί οι «περγαμηνές» του προσκομίζουν το θετικόν και ουδέν άλλο. Παρουσιάζει ατόφιες και υπεύθυνες αντιλήψεις, ισορροπημένες, υπερτερεί σε διορατικότητα, έχει φιλελεύθερες σκέψεις – ότι πιο καλό για την διόρθωση των «κακών» καταστάσεων και ακόμα Νουν Ευρύ όπως ακριβώς είχε ο Ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας.
Δώσατε φίλοι την μάχη… για ειρηνικό σκοπό και δίχως πολυβόλα. Τολμήσατε μακριά από τα «κρατούντα» κοινωνικοπολιτικά τερτίπια και τις φαρισαϊκές νοοτροπίες. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς εξασφαλίζει την συγκατάβαση των πολλών, έχει το κύρος το υπολογίσιμο. Αυτό χρειάζεται η Ελλάδα, μια κάθαρση ριζική. Το φθαρμένο ημερολόγιο της πολιτικής πρέπει να αλλάξει σελίδα. Τώρα που οι χαλεπές ημέρες επιζητούν αχτίνα φωτός. Αγωνιούμε για τον τόπο! Και δεν θέλει κανείς μας ποτέ να φθάσει στην ανάγκη και να χρειασθεί Σκοπιανό διαβατήριο για να μπει στην Ελληνική Μακεδονία(;)
Και βέβαια, εσείς έχετε τον πρώτο λόγο – εμείς οι απλοί πολίτες σε λίγες μέρες…
Και αν έγιναν πολλά, προσέχτε μην γίνουν κι άλλα λάθη. Προσέχτε… την Καρδιά μας.
Και ‘σεις οι παλαιοί ιδεολόγοι, κάνετε έγκαιρη την παρέμβασή σας, πείτε το και σε άλλους αυτό που πρότεινα ως προς την κοινολόγηση του ενός προσώπου... να κλείσει το θέμα πολιτισμένα, όπως ακριβώς αρμόζει στην ιστορική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.
Ξέρω πως και αν ακόμα διαφωνείτε …
Χαιρετίζεται φιλικά η απόφασίς σας …
Μόνο μην αδικήσετε- ψηφίστε με την ΛΟΓΙΚΗ και όχι με την αντοχή.
«ο έχων – ώτα, ακούειν, ακουέτω»

Ν.Κ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη