5 Νοε 2009

Στο πλευρό των stagiaires ο Παν. Ψωμιάδης


Στο πλευρό των συμβασιούχων έργου και των εργαζομένων στα προγράμματα stage της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης βρέθηκε σήμερα ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το πρωί ο Σύλλογος Εργαζομένων Συμβασιούχων Έργου της ΝΑΘ, στην είσοδο του νομαρχιακού μεγάρου.

«Στη Νομαρχία μας εργάζονται άνθρωποι που προσλήφθηκαν με συμβάσεις από το 1998 και ακόμη είναι αδιόριστοι. Έχουμε παιδιά με stage, παιδιά με συμβάσεις. Εγώ από το 2005 που ζήτησα μόνιμο προσωπικό, το προσέλαβα πριν μερικούς μήνες. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν γιατί λέω ότι βρίσκονται σε ομηρία αυτά τα παιδιά», τόνισε ο Νομάρχης και πρόσθεσε:

«Εγώ δεν διαφωνώ μ’ αυτό που λέει η κυβέρνηση. Όμως οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ διαρκούν τρία με τέσσερα χρόνια. Τι θα κάνουν αυτά τα παιδιά; Θα πεταχτούν στο δρόμο; Αυτά τα παιδιά κράτησαν όρθια τη Νομαρχία μας και τους ευχαριστώ δημόσια μέσα από την καρδιά μου.

Αν αλλάξουν οι διαδικασίες και πάμε για ένα εξάμηνο, θα έλεγα ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Όμως, και πάλι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα της κυβέρνησης, ώστε να αποκατασταθούν επιτέλους οι συμβασιούχοι έργου. Επίσης, ένα μεγάλο ποσοστό μοριοδότησης πρέπει να δοθεί και στα παιδιά με τα stage, γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες», είπε ο κ. Ψωμιάδης.

Σε ό,τι αφορά το μόνιμο προσωπικό, ο Νομάρχης διευκρίνισε ότι «στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης το 65% των οργανικών θέσεων είναι κενές. Από 2.500 οργανικές θέσεις εργάζονται 850 άτομα. Τα παιδιά που θα φύγουν το επόμενο διάστημα είναι 400-450 άτομα. Αυτό σημαίνει “αντίο ευρωπαϊκά κονδύλια, δύσκολα θα πληρώνονται οι επιδοτήσεις για τους αγρότες, δεν θα μπορούν να γίνονται έλεγχοι περιβαλλοντικοί και έλεγχοι για τη δημόσια υγεία, δεν θα μπορούν να γίνονται έλεγχοι στην αγορά, που φέρνουν έσοδα στο κράτος. Τα χρήματα των συμβασιούχων χρεώνονται στον προϋπολογισμό της Νομαρχίας και όχι στον κρατικό κορβανά. Αυτό σημαίνει ότι δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτά είναι αλήθειες που πρέπει να λέγονται!», τόνισε ο Νομάρχης.

«Με πολύ περίσκεψη θα πρέπει η Πολιτεία, η σημερινή κυβέρνηση, να σκύψει στο πρόβλημα. Το θέμα αφορά όλα τα κόμματα. Πρέπει να ξεκινήσει ένας ειλικρινής διάλογος, διότι εμείς θα σταθούμε δίπλα σ’ αυτά τα παιδιά. Και είναι παιδιά του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΚΚΕ. Είναι καιρός να πετάξουμε τις ταμπέλες, είναι παιδιά του ίδιου Θεού. Εμένα δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες. Τα παιδιά αυτά ανήκουν στην Ελλάδα. Είναι Ελληνόπουλα και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να τα μεταχειρίζεται σαν να είναι λαθρεπιβάτες», κατέληξε ο Νομάρχης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη