20 Νοε 2009

ΠΑΣΟΚ vs Γιώργου, προκαλούν τα Chosen boys

Από τα GOLDEN BOYS, τα "Χρυσά παιδιά" της Ν.Δ. περάσαμε στα CHOSEN BOYS, τα "Διαλεχτά παιδιά" ή τα επιλεγμένα μέσω διαδικτύου.
Προβληματισμένος για το αν ιστορία με τα βιογραφικά των Chosen boys είναι μια ρομαντική αφέλεια του όλου πακέτου ΟΜΠΑΜΑ με τα σηκωμένα μανίκια και το yes we can, ή ένα απίστευτο χάος ανοργανωσιάς και η απάντηση έρχεται από εδώ:
Το «βαθύ ΠαΣοΚ» έχει παράπονα.

Πρόκειται για ένα απίστευτο χάος ανοργανωσιάς, κακή αντιγραφή του πακέτου ΟΜΠΑΜΑ, πασπαλισμένο με ρομαντική αφέλεια στο οποίο γίνεται απλώς επικοινωνιακή διαχείριση.

Διαχείριση που στηρίζεται στο απλοϊκό συμπέρασμα ότι:

Όσο εμφανίζεται αντίδραση του οργανωμένου ΠΑΣΟΚ στον τρόπο και τα κριτήρια επιλογής Γ.Γ. τόσο το σύστημα επιλογής των Chosen boys θα περνά στην κοινωνία ως αδιάφθορο αξιοκρατικό και καινοτόμο. Για να περάσει αυτή η εικόνα επιστρατεύεται το άσχετο χρονικά αποτέλεσμα της εκλογής του νέου γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και η δράση του βαθέως ΠΑΣΟΚ που φαίνεται στο άρθρο.

Ας πούμε λίγα πράγματα προς του κυρίους που απαξιώνουν βάναυσα το ΠΑΣΟΚ και ίσως αμείβονται για αυτό. Στους κυρίους που εμφανίζουν αστόχαστα το ΠΑΣΟΚ ως μέρος του προβλήματος, ως συντηρητική δύναμη, ως οργανωμένο συμφέρον το οποίο ο μάχεται ο απομονωμένος ηρωικός Γιώργος .

Η υποτιθέμενη μάχη του Γιώργου εναντίων του κόμματος ίσως αποδίδει στον Γιώργο οφέλη σε επίπεδο κοινωνίας. Ωστόσο η πρακτική αυτή διχάζει το ΠΑΣΟΚ σε ρηχό και βαθύ ή ακόμη χειρότερα σε ΠΑΣΟΚ και Γιώργο.

Είναι γνωστό ότι καμιά διχαστική πρακτική δεν βγήκε σε καλό. Το οφέλη που προκύπτουν για τον πρωθυπουργό είναι πρόσκαιρα ανοργάνωτα και συγκυριακά. Όσο ο Γιώργος δεν φτιάχνει νέο κόμμα κύριοι, τα όποια οφέλη από μια υποτιθέμενη κόντρα του με το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να θεωρούνται μόνιμα.

Πρόκειται λοιπόν για αφελή επικοινωνιακή στρατηγική που «τραβάει» για την ώρα γιατί στην αντίπερα όχθη η ΝΔ σφάζεται. Για την ακρίβεια δεν υπάρχει σταθερή αντίπερα όχθη με αποτέλεσμα πολύς κόσμος και από εκεί να είναι γοητευμένος. Ο μεσαίος χώρος έχει διευρυνθεί από τα δεξιά και στηρίζει αυτή την πρακτική. Είδαμε και Δημοσκοπήσεις επιδοκιμασίας με την ΝΔ 20 μονάδες πίσω.

Την ίδια στιγμή όμως ο μέσος ΠΑΣΟΚΟΣ ενοχοποιείται, απογοητεύεται απαξιώνεται και στρέφει την πλάτη. Δεν καταδικάζει μεν άλλα και δεν έχει καλή διάθεση.

Η κακή διάθεση δεν είναι καλός σύμβουλος. Ξέρω το κλίμα και τον μέσο ΠΑΣΟΚΟ. Δεν θα ψηφίσει ΝΔ με τίποτα και ούτε θα την στηρίξει, αλλά θα λείψει από τα δύσκολα που έχουμε μπροστά μας εκδικούμενος κυρίως για το δημόσιο φτύσιμο.

Αν η ΝΔ αποκτήσει αρχηγό, με το κλίμα βεβαρημένο εντός ΠΑΣΟΚ τότε το πρόσκαιρο όφελος θα εξατμιστεί.

Και επειδή δεν φαντάζομαι κανένα Chosen boy στο αγώνα για τις Δημοτικές εκλογές. Επειδή πρόσφατα η ΝΔ έχασε τις εκλογές γιατί οι Δεξιοί δεν πήγαν να ψηφίσουν, προτείνω να κόψετε τις χαζομάρες και το χτίσιμο του προφίλ του “καινοτόμου Γιώργου” γιατί την τελευταία δεκαετία οι κυβερνήσεις έπεσαν όχι όταν έχασαν τον μεσαίο χώρο αλλά όταν απογοήτευσαν την κομματική τους βάση.

Σε κάθε περίπτωση ακόμη και στα δύσκολα στις ήττες το μοναστήρι πρέπει να είναι καλά. Ηγούμενους θα βρούμε.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη