16 Δεκ 2009

ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2010


Κυκλοφορεί και φέτος, για 24η χρονιά, το Οικολογικό Ημερολόγιο (τσέπης, τσάντας κτλ) του 2010. Πρόκειται για τον γνωστό ετήσιο θεσμό του οικολογικού κινήματος της χώρας μας, που συντροφεύει την καθημερινότητα κάθε ευαίσθητου πολίτη.
Μέσα στις 288 καλαίσθητες σελίδες του (12x16,5 εκ.) μπορεί κανείς να βρει, εκτός από τις κλασσικές πληροφορίες ενός ημερολογίου (γιορτές, πανσέληνους κτλ), τις επετείους με οικολογικό, ειρηνιστικό και εναλλακτικό κοινωνικό-πολιτικό περιεχόμενο, το ημερολόγιο της...
γυναικείας περιόδου, επιλεγμένες προτάσεις για τα οικολογικά και περιβαλλοντικά βιβλία που κυκλοφορούν, όλα τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων, υγιεινής διατροφής κτλ στην Ελλάδα, τις οικολογικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις κ.α.
. Η Οικολογία είναι ένα εργαλείο ανάλυσης και κριτικής, που επεκτείνεται στην κριτική του τρόπου ζωής, παραγωγής και κατανάλωσης και αντιπροτείνει ένα νέο μοντέλο κοινωνίας, απελευθερωμένο απ’ τις εντάσεις, που σήμερα υποδουλώνουν τον άνθρωπο. Στην εποχή της γενικευμένης σύγχυσης, του θρυμματισμού των αξιών και των ιδεολογιών, της υποτίμησης της κοινής δράσης των ανθρώπων, προτάσσουμε ένα νέο ουτοπικό όραμα. Μικρές δόσεις από αυτό το όραμα προσπαθήσαμε να αναδείξουμε με την παρούσα έκδοση, μέσα από κείμενα που επιλέξαμε από όλες τις προηγούμενες εκδόσεις του Οικολογικού Ημερολογίου και σας τα παρουσιάζουμε, μαζί με όλα τα παλιότερα εξώφυλλα αυτής της έκδοσης -θεσμού για το οικολογικό κίνημα στην Ελλάδα.
Το Οικολογικό Ημερολόγιο κυκλοφορεί σε 4.000 αντίτυπα και διατίθεται στα βιβλιοπωλεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων, στα καταστήματα υγιεινής διατροφής καθώς και μέσα από το δίκτυο των οικολογικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων και των υποστηρικτών της πολιτικής οικολογίας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη