24 Δεκ 2009

Μπράβο Αντώνη! Αυτοί ακριβώς ήταν οι λόγοι που σε στηρίξαμε.

Από το olympia.gr
Για το θέμα του περιβάλλοντος είπε ότι η λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη» δεν αρκεί να είναι «πράσινη». Πρέπει να είναι και «ανάπτυξη»: «Δεν θέλουμε ανταγωνιστικότητα που καταστρέφει το περιβάλλον. Δεν θέλουμε περιβαλλοντικά έργα χωρίς ανταγωνιστικότητα. Θέλουμε και τα δύο. Και το ελληνικό περιβάλλον επιτρέπει να συνδυάσουμε και τα δύο. Αυτό εμείς δεν το ονομάζουμε «πράσινη ανάπτυξη». Το ονομάζουμε Αειφορία» είπε ο κ. Σαμαράς. Διαβάστε σχετικά: Πράσινη Ανάπτυξη, η Ολέθρια απάτη.

Για το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής: «Είναι και θέμα αφομοίωσης...
τους στο σώμα και τον πολιτισμό της χώρας. Των ίδιων και, κυρίως, των παιδιών τους που γεννήθηκαν εδώ» καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να μην παίρνει νομοθεσίες άλλων χωρών και να τις μεταφέρει «αποσπασματικά στην Ελλάδα» καθώς στις ΗΠΑ για να πολιτογραφηθούν «πρέπει να περιμένουν χρόνια και να δώσουν κι εξετάσεις γλώσσας, γνώσης της ιστορίας της χώρας και στάθμισης της ψυχολογικής τους ένταξης» ενώ στη Γερμανία, τα παιδιά των μεταναστών μπορούν να γίνουν Γερμανοί πολίτες αφού ταυτόχρονα απορρίψουν την ιθαγένεια από τη χώρα καταγωγής των γονιών τους.

Για το θέμα της εξωτερικής πολιτικής και τον γελοίο όρο “Κόκκινες γραμμές”: όταν μιλάμε για «κόκκινες γραμμές» στην Εξωτερική Πολιτική, εννοούμε τις έσχατες γραμμές υποχώρησης μας σε κάποιο μεγάλο θέμα. «Αλλά η Εξωτερική Πολιτική δεν αφορά μόνο τις «κόκκινες γραμμές», αφορά πρωτίστως και τις «γαλάζιες γραμμές»: Δηλαδή τις μέγιστες ρεαλιστικές επιδιώξεις μας! Τι θέλουμε, ποιο ρόλο διεκδικούμε για την Ελλάδα στον υπόλοιπο κόσμο και σε κάθε ξεχωριστό τομέα. Και πώς οι επιδιώξεις μας στην Εξωτερική Πολιτική συνδέονται με την Ανάπτυξη, τη σταθερότητα της δημοκρατίας μας και την ευημερία του λαού μας. Εξωτερική πολιτική, είπε ο κ. Σαμαράς, «είναι αυτή η δυναμική ισορροπία ανάμεσα στις «κόκκινες» και τις «γαλάζιες» γραμμές. Κι εμείς τις «γαλάζιες» γραμμές τις έχουμε παραμελήσει τελείως. Κάποτε πρέπει να τις συζητήσουμε».

Και τέλος για το σχέδιο Ανάν: «το αλήστου μνήμης, Σχέδιο Ανάν δεν είχε καμία σχέση με το Κοινοτικό κεκτημένο. Κι αν τέτοιο ή ανάλογο μας φέρουν πάλι, να το ξέρουν από τώρα, ότι και το καινούργιο θα πάει να συναντήσει το παλιό: Στο καλάθι των αχρήστων»


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη