2 Δεκ 2009

Τώρα, ούτε το παρασκήνιο δε μένει κρυφό.


Οι οργανωτές των τυχαίων συναντήσεων και οι “σπόνσορες” του πολιτικού σκηνικού.

Στην πολιτική σκηνή είναι συνηθισμένο φαινόμενο να συνωστίζονται “διάφοροι” γύρω από τα ηγετικά πρόσωπα ή τους ομόκεντρους κύκλους που περιβάλλουν την οσμή της εξουσίας. Η περίπτωση του Αντώνη Σαμαρά δεν θα μπορούσε να...

αποτελεί εξαίρεση. Είδαμε ότι μετά την στήριξη Αβραμόπουλου και το ξαφνικό Momentum στις δημοσκοπήσεις (που τον έδιναν στην τρίτη θέση!), άρχισε μία συσώρευση προσώπων και οι συνήθισμένες κωλοτούμπες. Άνθρωποι που τα ονόματα τους φιγουράριζαν γύρω από τη Ντόρα, έσπευσαν να διαψεύσουν τις υπογραφές τους, τις δηλώσεις τους κλπ. Υπήρχαν και οι αρχικοί υποστηρικτές που έκαναν εξ αρχής δημόσιες τοποθετήσεις και ανέλαβαν την υπεράσπιση της υποψηφιότητας του Σαμαρά στα τηλεπαράθυρα.


Όλοι αυτοί λοιπόν ευαγγελίζονται και διατυμπανίζουν ότι έκαναν τη διαφορά. Η πραγματικότητα δυστυχώς τους διαψεύδει οικτρά. Αρκεί μία επαφή στο “αντίπαλο” στρατόπεδο για να καταλάβουν που ακριβώς κρίθηκε το παιχνίδι. Η νίκη Σαμαρά ήταν επίτευγμα της κινητοποίησης μεγάλου μέρους του εκλογικού σώματος με αιχμή του δόρατος τα ιστολόγια.


Όποιος τρέφει οποιαδήποτε αυταπάτη, ας εξηγήσει τη μη εκλογή της Ντόρας που διέθετε άφθονο τηλεοπτικό χρόνο και διαχρονική ασυλία από τα ΜΜ”Ε”.


Το εκλογικό σώμα της ΝΔ όπως είχε γραφεί στην πρωτοβουλία των “Αδέσμευτων Bloggers” είχε γυρίσει προ πολλού την πλάτη στα τηλεπαράθυρα. Αντίθετα, όσο περισσότερο εκτίθεντο οι υπερασπιστές του Σαμαρά, τόσο μεγαλύτερη ζημιά έκαναν, δίνοντας ακόμα και λαβές για ασυναρτησίες τύπου “οι διαπλεκόμενοι στηρίζουν Σαμαρά”. Αυτό το εκλογικό σώμα είχε ήδη στραφεί στα ιστολόγια πριν ακόμα από τις εκλογές. Το ίδιο μάλιστα (οι φίλοι bloggers το γνωρίζουν) είχαν κάνει αρκετοί υποψήφιοι με τη στοιχειώδη οξυδέρκεια και μας βομβάρδιζαν με μηνύματα και συνεχείς απόπειρες επαφής για να εξασφαλίσουν φανερή ή κρυφή στήριξη.


Ο Σαμαράς λοιπόν εξελέγει από την πρώτη Κυριακή γιατί έδωσε την απαιτούμενη βαρύτητα στην προσέγγιση του διαδικτύου, αντρίκια επιλέγοντας να δώσει μία μαραθώνια συνέντευξη στους bloggers που στην ουσία είναι η ίδια η εκλογική βάση. Αυτή η συνέντευξη με χιλιάδες αναφορές στο διαδίκτυο ήταν ότι καλύτερο για να ενημερωθεί ο ψηφοφόρος, να κρίνει αλλά και να κινητοποιηθεί.

Για να μην αρχίσουμε αφορισμούς ή αγιοποίηση, ο Σαμαράς (όπως και ο Καραμανλής) είναι μεγάλα παιδιά και υπεύθυνοι για τις πράξεις τους. Το “τυχαίο” όμως της συνέντευξης στο Άλτερ έχει την εξήγηση που θα παραθέσουμε. Εμείς την θεωρούμε λάθος απλούστατα (1) γιατί δόθηκε σε ένα κανάλι που είχε πάρει σαφή θέση υπέρ της κυρίας Μπακογιάννη (μέσω του κυρίου Χατζηνικολάου), ενός φιλικού σταθμού (realFM) με μεγάλη στήριξη από τον όμιλο Βασιλάκη. Τα πρόσφατα επεισόδια μεταξύ Βγενόπουλου – Μπακογιάννη με αφορμή την Aegean είναι FIRSTSECONDενδεικτικά. Δεν υπάρχουν πλέον ηλίθιοι σε αυτή τη χώρα για να μην καταλαβαίνουν τις συνέργειες ΜΜ”Ε”, Πολιτικών και Επιχειρήσεων.

(2) θεωρούμε λάθος την επιλογή του δημοσιογράφου, χωρίς να έχουμε απωθημένα μαζί του, ίσα – ίσα που τον στηρίξαμε στο θέμα με τις κάμερες, γιατί ο Τριανταφυλόπουλος και το VETO, αποτέλεσαν το ισχυρότερο όπλο της κυρίας Μπακογιάννη λόγω του εξόφθαλμα συκοφαντικού και προσβλητικού άρθρου προς το πρόσωπο της. Το άρθρο αυτό έδωσε μοναδική ευκαιρία στην κυρία Μπακογιάννη να μιλήσει για την “συκοφαντική επίθεση” που δέχεται και να εμφανιστεί ως θύμα. Δηλαδή, αφήνουμε στην άκρη τα πραγματικά επιχειρήματα, γράφουμε μία εμετική συκοφαντία και αυτόματα δημιουργούμε “κατατρεγμένο”, διαμαρτυρόμενο και συμπάθεια.


Αυτή η τακτική λοιπόν χρησιμοποιήθηκε ευρέως στην Αμερική του ‘50 και κάποιοι θεωρούν τον Έλληνα πολίτη τόσο πρωτόγονο ώστε να την εφαρμόσουν εδώ τον 21 αι.


Ο κύριος Μαρκόπουλος λοιπόν, που διατηρεί εξαίρετες σχέσεις με το Άλτερ και τον κύριο Χατζηνικολάου, θα πρέπει να κατανοήσει ότι τηλεπαράθυρα και “τυχαίες” συνεντεύξεις δεν προσφέρουν τίποτε παρά μόνο φθορά. Όπως δεν προσέφεραν και οι εμφανίσεις στα τηλεπαράθυρα. Όπως δεν προσέφερε και η διαχρονική του παρουσία πριν τις Εθνικές εκλογές ως μόνιμος καλεσμένος του κυρίου Χατζηνικολάου. -10% η διαφορά για να θυμήσουμε, καμωμένη σε μεγάλο βαθμό από τα ΜΜ”Ε” που τα τροφοδοτούσαν αφειδώς με επιβαρυντικά στοιχεία κάποιοι Υπουργοί, εις βάρος κάποιων άλλων συναδέλφων τους. Ένας εσωκομματικός κανιβαλισμός που εμείς τον γνωρίζουμε από πρώτο χέρι και δεν “παίξαμε”. Αντίθετα, όταν κάποιοι “έδιναν” τα στοιχεία για τον προσωπικό Σεφ του κυρίου Σπηλιωτόπουλου, εμείς φροντίζαμε να “φωτογραφίζουμε” τους εσωκομματικούς γενιτσαρισμούς γιατί πρωτίστως μας αρρωσταίνει η “ρουφιανιά”.


Ούτε βεβαίως η εκλογικη νίκη του κυρίου Σαμαρά οφείλεται στις βόλτες κάποιων κυρίων στο Κολωνάκι.


Είπαμε ότι ο Σαμαράς δεν είναι παιδάκι, αλλά καλά θα κάνουν κάποιοι να σταματήσουν να μπακαλεύονται για να πουλήσουν εκδούλευση στους “φίλους” τους και να αφήσουν αυτές τις τυχαίες συναντήσεις που δεν πείθουν πλέον κανέναν.


Να διευκρινήσουμε ότι δεν έχουμε εμπάθεια στο πρόσωπο του κυρίου Μαρκόπουλου, εμείς άλλωστε εντοπίσαμε τα “τεχνολογικά” εγχειρήματα του συντοπίτη του κυρίου Κεδίκογλου που λογικά συντάχθηκε με τον πολιτικό αυτισμό της προσωπικής ιστοσελίδας και του Facebook της κυρίας Μπακογιάννη.


Εμείς, πιστεύω και οι υπόλοιποι φίλοι bloggers δεν χρωστάμε σε κανέναν γι’ αυτό και δεν χαριζόμαστε σε κανέναν. Εδώ θα είμαστε.


olympia

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη