28 Δεκ 2009

Το αμάρτημα της ..Πόπης Τσαπανίδου


Πολύς ντόρος έγινε για τις "προκλητικές" αμοιβές των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

Συνάδελφοί τους δημοσιογράφοι, ακολούθησαν μια...
γκεμπελίστικη τακτική, δημοσιοποιώντας τη λίστα με τις αμοιβές, κάτι που δεν προσφέρει τίποτε ουσιαστικό, παρά μόνο εντυπώσεις.

Εμείς, δεν "τσιμπήσαμε" στη λίστα, παρά το "εμπορικό" του θέματος, μένοντας πιστοί στη σοβαρότητα και την εντιμότητα. Όπως είπαν οι συνάδελφοι του taxalia, η ΕΡΤ έχει προϊσταμένους κι αν νομίζουν ότι κάποιοι παίρνουν πολλά, ας τους τα κόψουν (πράγμα που έγινε ήδη, εδώ και μήνες). Και στα ιδιωτικά κανάλια υπήρχαν τεράστια συμβόλαια, οι ιδοκτήτες τους κάλεσαν τους υψηλά αμοιβόμενους και συμφώνησαν σε αναπροσαρμογές, χωρίς να διαρρεύσουν το payroll τους.

Διαβάζω την αποκάλυψη της εφημερίδας του Θέμου Αναστασιάδη "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ". Η Πόπη Τσαπανίδου, το ν.1 εμπορικά της ΕΡΤ, παίρνει μικτά 143.514 ευρώ. Να σημειωθεί ότι τα ποσά που εμφανίστηκαν είναι τα ¨μικτά". Για όσους δε θέλουν να είναι χαχόλοι, τα 143.514 μικτα, σημαίνει : -16% ικα= 22.000 για ΙΚΑ περίπου, οπότε απομένει ποσό 121.000, στα οποία ο φόρος που αναλογεί και παρακρατείται είναι 39.910 σύμφωνα με την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος, οπότε απομένουν καθαρά 81.000 ευρώ το χρόνο.

Επαναλαμβάνουμε : 81.000 ευρώ το χρόνο. Πείτε τα πολλά, πείτε τα λογικά, πείτε τα λίγα.

Δεν είναι αυτό το θέμα.

Το ..ΘΕΜΑ είναι ότι ο Θέμος Αναστασιάδης, όταν κλήθηκε να δικαιολογήσει το πόθεν έσχες της περίφημης κατάθεσης των 5.000.000 ευρώ στην PNB PARIBAS, προσκόμισε ανακεφαλαιωτική κατάσταση ποσού των 7.150.345,75 ευρώ .

Δήλωσε δηλαδή, ότι από τη δημοσιογραφική του καριέρα, αποταμίευσε το ποσό των 7.150.345,75 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώην συνεταίρος του Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, δήλωσε ότι δεν έπαιρναν μέρισμα από τις εκδοτικές τους προσπάθειες (φαίνεται και στους ισολογισμούς άλλωστε) και ότι όλα αυτά γίνονται πριν από οποιαδήποτε εταιρική μεταβολή στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Και ρωτάμε:

Η Πόπη Τσαπανίδου παίρνει 81.000 ευρώ το χρόνο ως δημοσιογράφος.

Πόσα χρόνια χρειάζονται για να συγκεντρώσει τα 7.150.345,75 ευρώ που μάζεψε ο κ.Αναστασιάδης;

Ξέρετε τι δίνει η διαίρεση; 88 χρόνια!!!

Αυτά, για να βάζουμε τα πράγματα στις σωστές τους βάσεις.

Από εμάς, που ούτε δημοσιογράφοι είμαστε, ούτε "μπροστινοί" εκδοτών, ούτε γλείφουμε κανέναν, ούτε λασπολογούμε για να διασωθούμε !

Απλά και έντιμα όπως πάντα. Κι εσείς το ξέρετε. Βγάλτε μόνοι σας, ψύχραιμα, τα συμπεράσματά σας (ιδιάιτερα μετά την ..τιμητική επίθεση λάσπης, που δεχθήκαμε, από "bloggers", που έκαναν ...τουμπεκί ψιλοκομένο στο σκάνδαλο Θέμου, επειδή δεν συνεργήσαμε σε αυτή την ξεφτίλα και είπαμε απλά "αν είναι να μειώσετε κάποιους μισθούς μειώστε τους, γιατί μας πρήζετε;;;;;" Προς τι οι διαρροές;;;;)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη