18 Δεκ 2009

Κίνηση εργαζομένων για το δικαίωμα στη δουλειά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταυτόχρονα τρεις συμβολικές διαμαρτυρίες, αποκλεισμοί & καταλήψεις
από νέους εργαζόμενους της κίνησης «ΔΙΚΑΙΩΜΑ» σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου εκατοντάδες εργαζόμενοι της κίνησης ΔΙΚΑΙΩΜΑ προχωρήσαμε την ίδια ώρα σε συμβολικό αποκλεισμό στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους στη...

Θεσσαλονίκη στο κέντρο μηχανογράφησης του ΙΚΑ στην Αθήνα και στον ΟΑΕΔ της Πάτρας για να διαμαρτυρηθούμε για την εργασιακή ανασφάλεια και την ανεργία.

Το ΔΙΚΑΙΩΜΑ είναι κίνηση εργαζομένων. Κινητοποιεί κυρίως νέους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας. Το ΔΙΚΑΙΩΜΑ προτείνει συντονισμό και ενιαία κινητοποίηση όλων των συμβασιούχων, ωρομίσθιων, άνεργων, εργαζόμενων με stage, ενοικιαζόμενων, ανασφάλιστων. Όλοι αυτοί είμαστε περίπου 2.000.000, μπορούμε να ενωθούμε και να διεκδικήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους:
1. Πλήρη - σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους
2. Όχι στην ελαστική και μαύρη εργασία
3. Μαζικές προσλήψεις και κάλυψη όλων των κενών στο δημόσιο
4. Να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας
5. Κανείς ανασφάλιστος. Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους

Θέλουμε να γίνουμε Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 22:
«Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών… Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας… Το Κράτος μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων…» (άρθρο 22 του Συντάγματος)
18/12/2009
ΔΙΚΑΙΩΜΑ
www.dikaioma.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη