30 Δεκ 2009

Δώρο ζωής και από... καρδιάς στον γαμπρό

Doujon Zammit δεν ξεχνάμε !
Ο Όλιβερ Ζάμιτ, πατέρας του Ντουζόν και κουμπάρος του ομογενή Κώστα Γκριμπίλα
30 Dec 2009
«Είναι ο φύλακας άγγελός μου», είχε πει τον περασμένο Ιούλιο για τον Ντουζόν Ζάμιτ, ο νέος που δέχτηκε το μόσχευμα της καρδιάς του αδικοχαμένου νέου.
Με την καρδιά του «φύλακα αγγέλου» του να χτυπά στο στήθος του, ο Κώστας Γκριμπίλας παντρεύτηκε την αγάπη της ζωής του την περασμένη Κυριακή.
Δίπλα του, κουμπάρος, ήταν ο Όλιβερ Ζάμιτ, ο πατέρας του «άγγελου».
Ήταν ένας γάμος που δε θα γινόταν ποτέ χωρίς...
το πνεύμα γενναιοδωρίας του γιού του Ντουζόν, του αδικοχαμένου νέου που τον περασμένο Ιούλιο, ενώ έκανε διακοπές στη Μύκονο, δέχτηκε τα θανατηφόρα χτυπήματα τεσσάρων αντρών.
Ακολουθώντας την τελευταία επιθυμία του ετοιμοθάνατου παιδιού τους, ο Όλιβερ και η Ροζμαρί, δώρισαν τα όργανά του για να γίνουν μοσχεύματα σε σοβαρά ασθενείς.
Την εποχή εκείνη η τεχνητή καρδιά του Κώστα είχε αρχίσει να μη λειτουργεί κανονικά. Το τέλος πλησίαζε και ο Κώστας το ήξερε. Παντρεύτηκε την αγαπημένη του Πόπη στο δημαρχείο και άρχισε να αποχαιρετά τους δικούς του.
Όμως η ζωή του επιφύλασσε την πιο μεγάλη έκπληξη. Την τελευταία στιγμή η καρδιά του Ντουζόν, του αδικοχαμένου, αλλά ανθρωπιστή, νέου, ήλθε να τον σώσει. Η μεταμόσχευση πέτυχε και η συγκίνηση και ανακούφιση των γονιών του Ντουζόν ήταν απερίγραπτη. Έχασαν το παιδί τους, η καρδιά του όμως εξακολουθούσε να χτυπά στο στήθος ενός άλλου νέου. Ήλθαν κοντά του, δέθηκαν μαζί του και ο Κώστας είδε στο πρόσωπό τους δύο άλλους αγαπημένους γονείς.
Ο Κώστας και η Πόπη, δείχνοντας δημόσια την ευγνωμοσύνη τους, στο γάμο τους την περασμένη Κυριακή επέλεξαν τον ΌΛιβερ Ζάμιτ για κουμπάρο.
Γύρισαν πίσω στο Σίδνεϊ, όπου είναι και οι δυο γεννημένοι και παντρεύτηκαν στην εκκλησία του Αγίου Στεφάνου. Πάνω από 100 συγγενείς και φίλοι έζησαν τις μοναδικές αυτές στιγμές, όπου τα δάκρυα χαράς, πόνου και συγκίνησης γίνονταν ένα.
«Ποιος να το πίστευε, ότι ένα παιδί 20 χρόνων, από την άλλη άκρη της γης θα μου έσωζε τη ζωή την τελευταία στιγμή. Σήμερα αναπνέω χάρις στην καλοσύνη και τη γενναιοδωρία του», θα πει ο Κώστας. Και έχει δίκιο. Δεν είναι πολλοί που την ώρα που αποχαιρετούν τη ζωή, σκέφτονται τους άγνωστους συνανθρώπους τους. Ο Ντουζόν Ζάμιτ, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έδειξε σπάνια αισθήματα ανθρωπιάς και γενναιότητας.
Για τον θάνατο του Ντουζόν, ο 26χρονος μπράβος Μάριος Αντωνόπουλος, θα αντιμετωπίσει ενώπιον του δικαστηρίου την κατηγορία της δολοφονίας του νέου στις 13 Ιανουαρίου.
http://neoskosmos.com/news/el/node/5382
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη