23 Δεκ 2009

Αναβρασμός στο ΠΑΣΟΚ Σταυρούπολης-Ηλιούπολης, παραιτήθηκε ο Νίκος Ιωαννίδης

στη φωτο: ο Δήμαρχος Σταυρούπολης Σάββας Σερασίδης
Είναι γνωστό στους ασχολούμενους με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ της Θεσσαλονίκης, ότι η Τοπική Οργάνωση Σταυρούπολης του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται σε εμφύλιο. Κερασάκι στην τούρτα, υπήρξε η επιτυχημένη συνεστίαση της Τ.Ο. στην οποία όμως, αντιδεοντολογικά δεν έδωσαν το λόγο στον (Πασόκο) δήμαρχο Σάββα Σερασίδη, ο οπόιος εξελέγη με ...61%. Η παρέα του κ.Σερασίδη αποχώρησε από το κέντρο, αλλά...
ο εμφύλιος συνεχίζεται.
Το διακύβευμα βεβαίως είναι ο δημαρχιακός θώκος και το χρίσμα αυτού.
Έτσι πήραμε προ ολίγου, τη δήλωση παραίτησης του Νίκου Ιωαννίδη, ο οποίος επιτίθεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς στην τοπική

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
ΠΡΟΣ: Σ.Ε- Τ.Ο ΠΑ.ΣΟ.Κ Σταυρούπολης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
· Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ Πόλης Ά Θεσσαλονίκης
· Γραμματέα Εθνικού Συμβουλίου
· Ε.Κ.Α.Π
· Συνήγορο του Μέλους και του Φίλου

Τα τελευταία χρόνια στα δρώμενα του ΠΑ.ΣΟ.Κ Σταυρούπολης-Ηλιούπολης δυστυχώς δεν επικράτησε κλίμα ενότητας στην βάση και στα στελέχη που συμμετείχαν στα αποκεντρωμένα όργανα των Τοπικών Οργανώσεων κυριάρχησαν οι λέξεις: μηχανισμοί, τραμπούκοι, πισώπλατα συντροφικά μαχαιρώματα αποστασίες.. κτλπ,
Σύντροφοι που αφιέρωσαν πραγματικά την ζωή τους στο Κίνημα ανιδιοτελώς παραμερίστηκαν, Αγωνιστές απωθήθηκαν στο περιθώριο, ο πολιτικός λόγος έγινε κενός, επικράτησαν η μικρότητα της κομματικής γραφειοκρατίας, οι αυθεντίες των Βουλευτικών γραφείων και η μισαλλοδοξία των προσωπικών επιδιώξεων. Οι Σύντροφοι που βλέπουν όλα αυτά τα χρόνια αυτήν την παρασιτική κατάσταση μπορούν και πρέπει να αντιδράσουν, να αντισταθούν σε μια ισοπεδωτική λογική και διαλυτική συνάμα πορεία, να αντιδράσουν ακόμα και στις προθέσεις όποιων κύκλων κινούνται σε άλλες ιδιοτελείς τροχιές.. Ο στρουθοκαμηλισμός δεν βοηθά, τα προβλήματα τα βλέπουμε μπροστά μας είναι πρακτικά και συστημικά , στην πολιτική έχει σημασία να μπορείς να τα βλέπεις, Κι' ακόμη να τα βλέπεις έγκαιρα και σωστά. Αν αρνηθείς τα προβλήματα η κοινωνία σε προσπερνά και η ιστορία έχει μια άτεγκτη νομοτέλεια: να τιμωρεί!.

Παρακολουθούμε λοιπόν ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια φαινόμενα έλλειψης συντονισμού και συνοχής, αμφισβήτησης και αδιαφορίας προς τους Θεσμούς με τελευταίο ακραίο παράδειγμα την αντιμετώπιση που είχε ο Δήμαρχος Σάββας Σερασίδης στην Συνεστίαση της Τ.Ο όπου κλήθηκε στο βήμα και έλαβε τον λόγο Σύντροφος από την Πρωτεύουσα και δεν κλήθηκε να απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ! παρακολουθούμε επίσης την συνεχή (ηθελημένη? ) ασύνδετη πορεία της Σ.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Σταυρούπολης με την Εκλεγμένη Παράταξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην Σταυρούπολη, δεν υπάρχει κοινή πορεία της Σ.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ και της νομιμοποιημένης με 61% του λαού της Σταυρούπολης παράταξης, αντιθέτως παρακολουθούμε ιδιότυπα και ευκαιριακά φλερτ.. ακόμα και Μελών της Σ.Ε με πρόσωπα και Παρατάξεις οι οποίες προσπαθούν να επιφέρουν πλήγμα στην συνοχή του ΠΑ.ΣΟ.Κ Σταυρούπολης με αποστατικές-αντάρτικες πρακτικές. Επίσης παρακολουθούμε την απόλυτη προσωποποίηση της πολιτικής δράσης, αντί να παρακολουθούμε αντιπαράθεση ιδεών και θέσεων για τα πραγματικά προβλήματα του Τόπου μας τα οποία είναι ούκ ολίγα., εν τούτοις παρακολουθούμε αντιπαραθέσεις ομάδων και φέουδων ανταρτών και τυχοδιωκτών μια αντιπαράθεση «Ηγετίσκων» δηλαδή ποιος θα ελέγξει τη «πίτα» που λέγεται ΠΑ.ΣΟ.Κ Σταυρούπολης-Ηλιούπολης.
Διδάχθηκα σε μικρή ηλικία να πορεύομαι με πυξίδα το Ήθος, είμαι όμως και εκ φύσεως παρορμητικός ενίοτε και εκρηκτικός χαρακτήρας όταν βλέπω την αδικία να επικρατεί, βλέποντας να επικρατεί η θεσιθηρία, η αυτοπροβολή, ο αμοραλισμός και τα περίεργα παιχνίδια με παρέες που αμφισβητούν την εκλεγμένη Δημοτική Διοίκηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην Σταυρούπολη η οποία επιλέχθηκε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες του Κινήματος. Βλέποντας να χάνεται η ζεστασιά της συντροφικότητας και η ευθύτητα της ανθρώπινης σχέσης, ενώ ήδη πλησιάζοντας στις Δημοτικές Εκλογές, χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για τον Καποδιστρία ΄Β, έχουν αρχίσει τα υπόγεια παιχνίδια ακόμα και από μέρους Μελών της Σ.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Σταυρούπολης, οι ομάδες φτιάχνονται, τα κεφάλια μέτριουνται, την ώρα που υπάρχει αδιαμφισβήτητος Δήμαρχος ΠΑ.ΣΟ.Κ με τη νομιμοποίηση του 61% των Σταυρουπολιτών.

Πιστεύω πως η παρούσα Σ.Ε του ΠΑ.ΣΟ.Κ Σταυρούπολης δεν έχει πλέον πολλά να προσφέρει, διαθέτει έλλειμμα αξιοπιστίας και κομματικού πατριωτισμού, έχει καταλήξει μια Οργάνωση φατριών και γκρουπούσκουλων που οργιάζουν για μία θέση στον πράσινο Ήλιο.. ακόμα-ακόμα και ένα καλό.. φωτογραφικό ενσταντανέ τους αρκεί για την προσωπική τους.. «Αγωνιστική Ολοκλήρωση».

Η Σ.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Σταυρούπολης χρειάζεται επειγόντως Ριζική Ανανέωση Εδώ και Τώρα! Ανανέωση σε πρόσωπα, σε σκέψεις , σε διαδικασίες, σε πρακτικές, σε λειτουργία , σε Ήθος, μια Σ.Ε που θα σέβεται τους Θεσμούς και δεν θα τους θυμάται μόνο όταν έρχεται η ώρα να εισπράξει από αυτούς χρήματα για την κάλυψη των Χρεών της.
Επειδή δεν μπορώ να συνυπάρξω πλέον με αυτές τις πρακτικές και πιστεύοντας ότι εκφράζω όλους αυτούς που με στήριξαν και με εξέλεξαν σε αυτή τη θέση τιμής και προσφοράς, αναλαμβάνω το μερίδιο που μου αναλογεί για αυτήν την κατάντια.
( μάλιστα και πολύ άντεξα..)
1) Δηλώνω λοιπόν την παραίτηση μου, κάνοντας το απαραίτητο πρώτο βήμα για την Άμεση Εκλογή νέας Σ.Ε μέσω νέων εκλογών που θα προκύψουν εφόσον παραιτηθεί 1 τουλάχιστον ακόμη Μέλος της Σ.Ε έτσι ώστε να κινηθούν οι προβλεπόμενες από το Καταστατικό αυτονόητες διαδικασίες.

2) Καλώ ως απλό Μέλος του Κινήματος τον Γραμματέα της Σ.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Σταυρούπολης Απόστολο Βάσιο, να καταθέσει και αυτός την παραίτηση του. Σε περίπτωση που δεν το πράξει θα ασκήσω το νόμιμο δικαίωμα μου σαν Μέλος του Κινήματος και θα καταθέσω πρόταση μομφής και αίτημα διαγραφής εναντίον του σύμφωνα με το Άρθρο 6. Παράγραφοι 1,2,3 και 4 του Κώδικα Δεοντολογίας και Διαφάνειας καταθέτοντας στην Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος όλες τις απαραίτητες αποδείξεις για την στοιχειοθέτηση Διαγραφής από το ΠΑ.ΣΟ.Κ για θέματα Δεοντολογίας Βάση του Άρθρου 3. Παράγραφοι 1,2 και 3 του Κανονισμού της Ε.Κ.Α.Π.
Να είστε όλοι σίγουροι πως η Κοινωνία και τα Μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ Σταυρούπολης-Ηλιούπολης γνωρίζουν την προσφορά της καθεμίας και του καθένα ξεχωριστά, πως έχουν και μνήμη και κρίση καθώς όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου αξιολογούν, κρίνουν και.. κατακρίνουν. Όσον αφορά την προσωπική μου στάση από εδώ και πέρα, να είστε βέβαιοι πως θα είναι η ίδια που ακολουθώ από τότε που ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα κοινά, θα είναι στάση ευθύνης, ήθους, εντιμότητας και Αγώνα-Αγώνα-Αγώνα. Σίγουρα όμως δεν θα είναι στάση σιωπής, διότι μέσα στην σιωπή επωάζεται το «αυγό του φιδιού» με οποιαδήποτε μορφή.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 18-12-2009
Ο Υπογράφων
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη