29 Δεκ 2009

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΤΟΛΜΑ...

...στα λόγια!!! Από αποδείξεις όμως τι γίνεται ;

Τον Απρίλιο ο Πανσερραϊκός έδινε τα τελευταία του παιχνίδια στην superleague. Τα πράγματα λίγο πολύ είχαν κριθεί και η ομάδα μας που πήγαινε από το κακό στο...

χειρότερο, επέστρεφε στην Β’ Εθνική. Ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας έψαχνε να βρει το τι έφταιγε. Άλλοι πίστευαν πως για όλα ήταν υπεύθυνος ο προπονητής, άλλοι θεωρούσαν πως οι παίκτες δεν έπαιζαν καλά και σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, ενώ κάποιοι άλλοι κατηγορούσαν την διοίκηση για τις μεταγραφές που έγιναν ή μάλλον για αυτές που… δεν έγιναν. Υπήρχαν φυσικά και αυτοί που προσέθεταν σε όλα τα παραπάνω και κάποιες αρνητικές διαιτησίες για την ομάδα μας, που τη στέρησαν κάποιους βαθμούς. Υπήρχε όμως και κάποιος που αναμφισβήτητα είχε το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τον υποβιβασμό, αλλά ποτέ δεν παραδέχτηκε τα μεγάλα του λάθη. Κάποιος πρόεδρος που όπως έγραψαν κάποτε, «απομεινάρι ενός παλαιοπαραγοντίστικου κάδρου» με τις ίδιες «απαρχαιωμένες» τακτικές. Αυτός λοιπόν εφάρμοζε την παλιά καλή ρήση “άλλα λόγια ν’αγαπίομαστε” ή το “δώσε στο λαό συνομωσιολογία” και αποποιήσου τις δικές σου ευθύνες. Ο λόγος για τον Πέτρο Θεοδωρίδη!!!

«Στέκι» του Θεοδωρίδη είναι ο ραδιοσταθμός της Θεσσαλονίκης “Metropolis Radio 95,5”. Πιθανότατα ο εν λόγω σταθμός θέλοντας να κεντρίσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων του Ηρακλή, φιλοξενεί συχνά τον πρόεδρο του Πανσερραϊκού. Αυτό είναι και το οξύμωρο. Είναι κοινό μυστικό πως δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον του σταθμού για την ομάδα μας. Προς τι τότε η συνεχής παρουσία Θεοδωρίδη εκεί; Η «παντοτινή αγάπη» των φιλάθλων του Ηρακλή γι’αυτόν, είναι πιθανότατα ο βασικός λόγος που τα μικρόφωνα του Μετρόπολις, του είναι πάντα ανοιχτά.

Θυμόμαστε λοιπόν τον Μάρτιο που μας πέρασε και εν μέσω μεγάλης αγωνιστικής κρίσης στον Πανσερραϊκό μας, τον Θεοδωρίδη να δηλώνει μεταξύ των άλλων στο “Metropolis Radio”. «Αισθάνομαι μία αηδία για αυτά που βλέπω. Στη Σούπερ Λίγκα τους ενδιαφέρει πως θα μοιράσουν τα λεφτά για τα τηλεοπτικά του χρόνου. Για το ποδόσφαιρο και αυτό που παρακολουθεί ο κόσμος δεν ενδιαφέρονται; Η ομάδα πέφτει κατηγορία και ο επόπτης ζητούσε συγνώμη. Βάλανε έναν επόπτη από τη Θεσσαλονίκη και έναν από την Αρκαδία. Φαίνεται ακόμα κάνει κουμάντο ο Μποροβήλος στη διαιτησία!». Στην ίδια συνέντευξη είπε ακόμα, «…Σ΄ αυτή την κοινωνία έχουν πέραση τα λαμόγια και όχι οι τίμιοι. Γιατί δε με καλεί κανένας να μου πει, πως έκανα μία δήλωση, τι εννοώ για αυτό που είπα. Αλλά εγώ δεν είμαι ο Πατέρας, να είμαι συνέχεια στη δημοσιότητα. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχει ηγεσία η Σούπερ Λίγκα. Δε λέω ότι ο Πηλαδάκης δεν είναι ικανός, αλλά δεν έχει δείξει και κάτι ιδιαίτερο μέχρι τώρα».

Ήταν πολλοστή φορά που ακούγαμε παρόμοιες «καταγγελίες» από τον πρόεδρο της Π.Α.Ε. Ειδικά την περασμένη σεζόν ακόμα και αυτός είχε καταφέρει να ξεπεράσει τον εαυτό του. Το καινούργιο που προσέθετε όμως πλέον ήταν η αποστροφή του λόγου του που αναφερόταν πως δεν τον έχει καλέσει κανένας. Ουσιαστικά δηλαδή προκαλούσε ο ίδιος την δικαιοσύνη να του ζητήσει να καταθέσει όσα ξέρει. Και επειδή πιθανόν να μην έγινε και πάλι τίποτα, λίγες μέρες αργότερα (9 Απριλίου) επανερχόταν στον ίδιο σταθμό και δήλωνε: «…Όλα με το κομπιούτερ γίνονται. Δεν είναι τυχαία ορισμένα πράγματα. Εγώ μίλησα και παλιότερα για συνεννοημένα παιχνίδια. Δεν μίλησα για στημένα, μίλησα για συνεννοημένα παιχνίδια, για μαγειρέματα, αλλά δεν με κάλεσε κανείς…»

Φυσικά όλα έχουν κάποια όρια και έτσι μαθαίναμε λίγες μέρες αργότερα από δημοσιεύματα για την κλήση του Θεοδωρίδη. Σύμφωνα λοιπόν με αυτά, οι δηλώσεις του προέδρου του Πανσερραϊκού, απασχολούσαν πλέον και τη δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ιωάννης Σακελάκος, διέταξε προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί αν προκύπτει αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα, για τις δηλώσεις Θεοδωρίδη. Ο καιρός πέρασε, ο Πανσερραϊκός έπεσε, ο κόσμος έψαχνε να βρει αν ευσταθούν αυτά που έλεγε ο Θεοδωρίδης και … ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

“Μάθε τέχνη κι’ αστηνε ” λένε στην πατρίδα μας και αυτό το ξέρουν κάποιοι πολύ καλά. Επίσης γνωστό και το “ουδέν καινόν υπό τον ήλιον” που μπορεί να το παραφράσουμε και ως “ουδέν καινόν υπό των… Σερραίων φιλάθλων”. Έτσι και πάλι ήρθε η κατρακύλα για τον Πανσερραϊκό και κάποιοι πάλι ανασύρανε τις «θεωρίες συνομωσίας». Δευτέρα 21 Δεκέμβρη και ο γνωστός Θεοδωρίδης φιλοξενείται από το γνωστό Μετρόπολις. «Πάντα είμαι με τον εκάστοτε διοικούντα, είναι τα μεγαλύτερα κορόιδα. Οι μ……. τελείωσαν από το ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η κατάντια. Όταν ακούς από τον επικεφαλής της ΕΠΟ για ονόματα και δεν υπάρχουν ονόματα. Κάποιοι παίζουν στην πλάτη μας και οικονομάνε» δήλωσε. Και συνέχισε ακάθεκτός, «Το λιγότερο είναι ένα στημένο παιχνίδι την εβδομάδα. Όταν παίζει ο Εθνικός Αστέρας με τον Πιερικό και βλέπουν όλοι τι γίνεται, δεν ασχολείται όμως κανείς. Όταν γίνονται φραγές σε παιχνίδια και η Πολιτεία είναι αμέτοχη. Τόσο δύσκολο είναι να επέμβει ο εισαγγελέας; Θα πρέπει να περιμένουν τον φάκελο; Το ποδόσφαιρο πεθαίνει γιατί δεν παίρνουν αποφάσεις, εδώ και τώρα.».

Πολλοί φίλαθλοι, πιο «υποψιασμένοι» ίσως, γνωρίζοντας καλύτερα τον Θεοδωρίδη ίσως, δεν δίνουν και μεγάλη σημασία στα λεγόμενα του πια. Ξέρουν πως ο στόχος μάλλον είναι ο αποπροσανατολισμός των Σερραίων από τις υπαρκτές του ευθύνες, παρά αυτά που καταγγέλλει. Αυτό όμως φαίνεται πως δεν το ξέρουν στον Εθνικό Αστέρα και στον Πιερικό και πως δεν αστειεύονται. Η αντίδραση ήταν άμεση και από τις δυο Π.Α.Ε. και εν μέσω Χριστουγέννων, τα εξώδικα έφτασαν.

"Ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και πάσης Αρχής

Της εδρεύουσας στην Κατερίνη, Πλατεία Ελευθερίας 1, ανωνύμου ποδοσφαιρικής εταιρίας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ» , νόμιμα εκπροσωπούμενης
ΚΑΤΑ
1.-Πετρου Θεοδωρίδη του Κατοίκου Σερρών
2.-Της εδρεύουσας στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών ανωνύμου ποδοσφαιρικής εταιρίας με την επωνυμία «ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ ΜΓΣ ΠΑΕ» νόμιμα εκπροσωπούμενης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:
1.-Προεδρο της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλαβιο
2.-Προεδρο ΕΠΑΕ Β-Γ Εθνικής Κατηγορίας κ. Καλογιάννη Σπυρίδωνα

Κατερίνη 23/12/2009

Την 22/12/2009, ο πρώτος των καθων στρέφεται η παρούσα - πρόεδρος της δεύτερης των καθων -προέβη σε δηλώσεις του σε αθλητικό ραδιόφωνο της Βορείου Ελλάδος, τις οποίες στη συνεχεία αναπαρήγαγαν το σύνολο των αθλητικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και δη ραδιόφωνα, αθλητικές εφημερίδες, αθλητικοί ιστοτοποι του διαδικτύου. Σ' αυτές τις δηλώσεις του που κατά περίπτωση -ανά ΜΜΕ- τιτλοφορούνται ως « οι μ@λ@ακες τελείωσαν» , ως «το ποδόσφαιρο πεθαίνει γιατί δεν παίρνουν αποφασεις», ως «ένα παιχνίδι την εβδομάδα είναι στημένο» επιχειρεί απρόκλητα αήθη επίθεση κατά της ποδοσφαιρικής μας ομάδος «ΠΙΕΡΙΚΟΣ» που μετέχει στο Πρωτάθλημα της Εθνικής Επαγγελματικής κατηγορίας και βλάπτει βάναυσα και άμεσα την ποδοσφαιρική μας ηθική και εντιμότητα.-

Ειδικότερα θέλοντας ο Πέτρος Θεοδωρίδης να καταγγείλει «στημένα» παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας και να καταγγείλει το δήθεν βρώμικο πρωτάθλημα της, φυσικά τονίζοντας ότι αυτός δεν μετέχει αυτού του δήθεν βρώμικου παρασκηνίου στοχοποιει το ΠΙΕΡΙΚΟ ως δήθεν παράδειγμα ομάδας που συμμετείχε σε «στημένο» ποδοσφαιρικό αγώνα και δη στον αγώνα της ομάδας μας με τον ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ.-
Ξεκαθαρίζουμε οριστικά τα πράγματα.

1.-Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ουδέποτε οργάνωσε ή συμμετείχε σ' αγώνα που είχε προσυμφωνημένο αγωνιστικό αποτέλεσμα έναντι χρημάτων ή χάριν του στοιχήματος - ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ. -Όποιος έχει την παραμικρή ένδειξη, πληροφορία ή υπόνοια να την καταθέσει με δημόσιο λόγο για να έχει τις νόμιμες συνέπειες, όπως θα συμβεί και στην περίπτωση κατά την οποία ο κ. Πέτρος Θεοδωρίδης δεν ανακαλέσει τις δηλώσεις του δημόσια ζητώντας συγγνώμη από τον ΠΙΕΡΙΚΟ.-

2.-Οι πάσης φύσεως τραπεζικοί λογαριασμοί των μετοχών του ΠΙΕΡΙΚΟΥ κκ Ντουμου Γιάννη και Ελευθεριάδη Δημητρη, καθως και των πλέον μακρινών οικείων τους, ακόμη - ακόμη και των μικρών μετόχων, στελεχών, υπαλλήλων και αθλητών του ΠΙΕΡΙΚΟΥ είναι πάντοτε στη διάθεση τόσο της διοργανώτριας αρχής όσο και αν χρειαστεί των εισαγγελικών αρχών.

3.-Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ και κατ' επέκταση οποιαδήποτε ομάδα δεν είναι δυνατόν να ευθύνεται για τις κινήσεις διαφόρων οργανωμένων ή μη κερδοσκόπων σχετικά με ποδοσφαιρικούς αγώνες και τον στοιχηματισμο σ' αυτούς. Το γεγονός ότι στον αγώνα με τον ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ συνομολογήθηκαν στοιχήματα μεγάλου χρηματικού ποσού, θα μπορούσε να έχει ηθική απαξία για τον ΠΙΕΡΙΚΟ αν αυτά τα χρήματα τα τοποθετούσαν άνθρωποι της οικογενείας του ΠΙΕΡΙΚΟΥ. Αυτό όμως όπως προανέφερα ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ.-

Τέλος πρέπει να γνωρίζει ο κ. Θεοδωρίδης ότι η επίκληση του καθήκοντος κάθε παράγοντα ποδοσφαίρου για καθαρούς ποδοσφαιρικούς αγώνες ή ακόμη το δικαίωμα άσκησης κριτικής δεν περιλαμβάνει «το δικαίωμα» προσβολής της τιμής και υπόληψης είτε προσώπων είτε ιστορικών σωματείων όπως ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ.-

Η ομάδα μας με παρουσία για 17 αγωνιστικές χρονιές στην Εθνική κατηγορία, με κατά καιρούς 12 ποδοσφαιριστές της στην Εθνική Ελλάδος, με γιγαντιαία προσπάθεια να επανέλθει από τον αγωνιστικό μαρασμό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στις επαγγελματικές κατηγορίες του ποδοσφαίρου, έχοντας απόλυτη συνέπεια στους κανόνες του fair play, στις οικονομικές μας υποχρεώσεις απέναντι σε τεχνικούς, ποδοσφαιριστές, δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς δεν προσφέρεται για κακόβουλη κριτική.

Ο κάθε "κύριος" Θεοδωρίδης πρέπει «να πλύνει το στόμα του» πριν βάλει στο στόμα του τον ΠΙΕΡΙΚΟ. - Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ, Η ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ, Ο ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ, Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, Η ΒΕΡΟΙΑ, τα ΤΡΙΚΑΛΑ και άλλες ομάδες της Βόρειας Ελλάδος ήταν καμάρι για εμάς τους Βορειοελλαδίτες. Λυπούμαστε γιατί Θέλησε ο κ. Θεοδωρίδης να αντιπαρατεθεί με τον Πιερικό. Έσπειρε ανέμους και θα θερίσει θύελλες.

Αυτά επί του παρόντος.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει την παρούσα στους καθων απευθύνεται προς γνώσιν τους και δια τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας ολόκληρη την παρούσα στην έκθεση επιδόσεως του.
Για την εξωδίκως δηλούσα ΠΑΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ιωάννης Ντουμος".

Και ο Εθνικός Αστέρας κινήθηκε στο ίδιο ύφος…

«Σχετικά με τις δημόσιες δηλώσεις του Πέτρου Θεοδωρίδη με ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου 2009 στον Τύπο, καθώς και σημερινών δημοσιευμάτων, έχουμε να σημειώσουμε:

Η ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας ουδέποτε οργάνωσε ή συμμετείχε σε αγώνες με προσυμφωνημένο αγωνιστικό αποτέλεσμα. Οι πρόσφατοι αόριστοι, αβάσιμοι και εντελώς σαθροί υπαινιγμοί εκ μέρους του Πέτρου Θεοδωρίδη, περί του αντιθέτου, υπηρετούν άλλους σκοπούς και στόχους, και πάντως όχι την αλήθεια και την αποκατάσταση της νομιμότητας στο πρωτάθλημα.

Δεδομένου όμως ότι οι υπαινιγμοί αυτοί βάλλουν και προσβάλλουν την τιμή, την υπόληψη και την αξιοπρέπεια των διοικούντων και εκπροσωπούντων την Ομάδα μας, και αυτή την ίδια την Ομάδα του Εθνικού Αστέρα, ενός Ιστορικού Συλλόγου, των αθλητών και της τεχνικής ηγεσίας, δηλώνουμε ότι άμεσα ο Πέτρος Θεοδωρίδης θα κληθεί ενώπιον των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων και Αρχών, προκειμένου να λογοδοτήσει για τα όσα αυθαίρετα και συκοφαντικά άφησε να αιωρούνται σε βάρος μας ήδη από την 21 Δεκεμβρίου 2009 και εξακολουθεί να πράττει το ίδιο μέχρι και σήμερα.

Το λιγότερο που ο Πέτρος Θεοδωρίδης οφείλει να πράξει, είναι να αποκαταστήσει την αλήθεια αίροντας τους εντελώς απρόκλητους και άκρως συκοφαντικούς και δυσφημιστικούς για την Ομάδα μας υπαινιγμούς του που έλαβαν το φως της δημοσιότητας, να καταθέσει και να διευκρινίσει στις αρμόδιες Αρχές ότι ο Εθνικός Αστέρας ουδεμία σχέση, εμπλοκή ή συμμετοχή έχει με στημένα παιχνίδια, και όχι να διοχετεύει σενάρια και μυθεύματα στον τύπο, θίγοντας υπολήψεις.

Ο Εθνικός Αστέρας δηλώνει απερίφραστα ότι θα αναμείνει και θα σεβαστεί την ήδη ανοιγείσα (κατά πληροφορίες στον τύπο) δικαστική έρευνα, και θα συνδράμει παντιοτρόπως στην καταπολέμηση της όποιας διαφθοράς καθώς και στα πλαίσια αυτής της δικαστικής έρευνας, θα αναμείνει και τον Πέτρο Θεοδωρίδη να διευκρινίσει τους υπαινιγμούς που διατύπωσε σε βάρος μας και ανάλογα θα κινηθεί δικαστικά για την προάσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας.

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος, Ιωάννης Αλετράς»

Και επειδή δεν μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει χωρίς στοιχεία, μάθαμε από τα Μ.Μ.Ε. πως όπως ήταν σχεδόν βέβαιο, θα υπήρχε παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση των καταγγελιών του Θεοδωρίδη για το ματς Εθνικός Αστέρας - Πιερικός. Ήδη, από την Δευτέρα ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου και ξεκίνησε έρευνα για το ματς μεταξύ της ομάδας της Καισαριανής και της Κατερίνης προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχει κάτι μεμπτό στην ομαλή διεξαγωγή του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώτος που έχει κληθεί να καταθέσει είναι ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού, Πέτρος Θεοδωρίδης. Όμως ο ίδιος, όπως τόνισε σε αθλητικό site το βράδυ της Δευτέρας, δεν είχε λάβει καμία κλήση, ούτε είχε κάποια ενημέρωση: "Δεν γνωρίζω κάτι για παρέμβαση εισαγγελέα. Εμένα δεν με έχει καλέσει κανένας. Και το θέμα είναι πως και να με καλέσει δεν έχω να πω κάτι περισσότερο από ό,τι είπα στη διάρκεια της ραδιοφωνικής μου συνέντευξης" τόνισε ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού και συνέχισε: "Είχα πει ότι είναι αδιανόητο ο ΟΠΑΠ να φράζει παιχνίδια ομάδων Β' Εθνικής και να μην δίνει εξηγήσεις. Με ρώτησαν για ποιο ματς μιλούσα και απάντησα πως το πιο πρόσφατο που είχε τεθεί σε διαδικασία φραγής από τον Οργανισμό ήταν το Εθνικός Αστέρας - Πιερικός". Τώρα εμάς είναι αίσθηση μας ή πραγματικά ο Θεοδωρίδης κάνει τα λόγια του «τσίχλα»;;;

www.panserraikos.net
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη