24 Δεκ 2009

Αυτό το ποστ δεν μοιάζει με τα άλλα που κάνουμε…



Χρόνια Πολλά σε ΟΛΟΥΣ
σήμερα μέρα που είναι…




Αυτές τις γιορτές, εκτός από τους εαυτούς μας και τους κοντινούς φίλους και γνωστούς, ας σκεφτούμε και τα δισεκατομμύρια των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΤΩΧΩΝ ανθρώπων.

Μιλάμε για τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων που ζούνε με ελάχιστα χρήματα (συνηθίζουμε να λέμε ένα δολάριο την ημέρα, αλλά μπορεί να είναι και παρακάτω…). Είναι αυτοί οι άνθρωποι, που γεννιούνται σε έναν αφιλόξενο κόσμο, σε έναν κόσμο που τους αγνοεί, τους έχει βάλει χρόνια τώρα την ταμπέλα «τρίτος».

Για μας εδώ στο TaXalia, χωρίς να το παίζουμε οι προστάτες των αδυνάτων, όσο μπορούμε, θα γράφουμε για αυτήν την αδικία.
Σήμερα βλέπετε, ένα νέο......είδος σκλαβιάς έχει πλέον καθιερωθεί.
Οι μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, παράγουν τα προϊόντα που καταναλώνουμε, στις χώρες του τρίτου κόσμου. Στην πραγματικότητα αυτό ισοδυναμεί με την απόλυτη εκμετάλλευση τους. Σαν να μην φτάνει αυτό, δεν χάνουμε την ευκαιρία να τους κατηγορήσουμε, ότι μας μολύνουν κιόλας. Αυτό και αν είναι υποκρισία!

Το ελάχιστο λοιπόν, που έχουμε να κάνουμε, είναι σε αυτές τις γιορτές… ξετυλίγοντας ένα από τα πολλά προϊόντα που θα καταναλώσουμε και θα προέρχονται από τις χώρες αυτές… να στείλουμε μία ευχή και σε αυτά τα παιδιά…
… τα παιδιά που δεν απολαμβάνουν τα στοιχειώδη. Γεννιούνται άρρωστα, μεγαλώνουν στην πείνα χωρίς παιδεία και πεθαίνουν (άνδρες πλέον) από εμφύλιους πολέμους ή εξαθλιωμένοι – ισοπεδωμένοι.

ΥΓ
Ελπίζουμε να μην σας πικράναμε… μέρες που είναι… αλλά κάποιος πρέπει να γράφει και για αυτόν τον κόσμο.

Η Φωτογραφία από το: http://www.inout.gr/showthread.php?t=47615

Χρόνια Πολλά σε όλη την Ελλάδα*…
στην Μακεδονία, στην Ήπειρο, την Θράκη, στην Θεσσαλία, στα νησιά μας (σε Αιγαίο και Ιόνιο και ιδιαίτερα στην λεβεντογέννα Κρήτη), στην Πελοπόννησο, στην στερεά Ελλάδα και τέλος στην πολυεθνική πλέον Αθήνα!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη