11 Δεκ 2009

Πρόεδρος Σ.Ε.Β. στο Ράδιο ΔΕΘ: "Απαιτούνται θυσίες..."


Θυσίες και αλλαγή του τρόπου σκέψης μας απαιτούνται για να βγούμε από τα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας, σύμφωνα με τα όσα σημείωσε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σε...
συνέντευξη του στο ΡάδιοΔΕΘ 104,9 και στην εκπομπή του δημοσιογράφου Λεωνίδα Λιάμη «Στο… Money Money».

«Οι αριθμοί της δημοσιονομικής μας κατάστασης δεν βγαίνουν πια. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ελπίζουμε πως, δανειζόμενοι, μπορούμε να έχουμε περισσότερα από όσα παράγουμε ή περισσότερα από όσα δικαιούμαστε δουλεύοντας…», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, για να προσθέσει πως πρέπει να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις που επί δεκαετίες αναβάλαμε, σε τομείς όπως το ασφαλιστικό ή το φορολογικό». Ο ίδιος χαρακτήρισε το 2010 «κρίσιμο έτος», υπεραμύνθηκε της συνεισφοράς των ελληνικών επιχειρήσεων στην οικονομία, επανέλαβε την ανάγκη σύναψης κοινωνικού συμβολαίου μεταξύ ΣΕΒ και ΓΣΕΕ και εκτίμησε ότι η ταχύτητα εξόδου της χώρας από την κρίση θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα δράσουμε.

Για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας, της προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ή της εφαρμογής του μοντέλου της Ιρλανδίας, ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε ότι οι συνθήκες είναι δραματικές, αλλά όχι απελπιστικές και εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν δυνατότητες ώστε να μη φθάσουμε στα χειρότερα. Ανέφερε επίσης πως περιμένει από τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα να δει αποφασιστικότητα και σταθερότητα στην εφαρμογή των λύσεων και των αποφάσεων που απαιτούνται και τάχθηκε, εκ νέου, υπέρ της επίτευξης ελάχιστης συναίνεσης από τα δύο μεγάλα κόμματα τουλάχιστον στις βασικές επιλογές στην οικονομία. «Δε φθάνει η πολιτική βούληση, δεν φθάνει η θέληση μιας κυβέρνησης. Χρειάζεται όλοι μαζί να συμπορευτούμε και για αυτό κάθε τόσο αναδύονται τέτοιες ιδέες», σημείωσε χαρακτηριστικά ερωτηθείς για τα περί ανάγκης κυβέρνησης εθνικής ανάγκης και συμπλήρωσε: «Αυτό που ζητείται οπωσδήποτε είναι να υπάρξει σύγκλιση σε βασικούς άξονες. Στις κεντρικές κατευθύνσεις πολιτικής πρέπει να υπάρξει συμφωνία, ώστε η κοινωνία να καταλάβει το πρόβλημα, να το αποδεχθεί και να είναι έτοιμη να συνεισφέρει».

Όλο το κείμενο της συνέντευξης του κ. Δασκαλόπουλου είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΡάδιοΔΕΘ 104,9, (http://www.1049.gr/ ή http://www.radio1049.gr/ ).
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη