9 Δεκ 2009

Όσα δε φτάνει η αλεπού, το λένε "τεκμηριωμένος ετεροπροσδιορισμός"

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει για το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, όταν μιλάμε για μειονότητες εθνικές ή εθνοτικές κυρίως? Οι "Τούρκοι" της Θράκης, οι "εθνικά Μακεδόνες"... Φυσικά και είναι θεμελιώδες το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού άσχετα αν πίσω από μια διεκδίκηση μειονοτικών δικαιωμάτων, κρύβονται συμφέροντα λιγότερο "ρομαντικά"? Πολιτική, διεκδικήσεις αποζημιώσεων και άλλα.
Έχουμε στην Ελλάδα ένα κόμμα που δρασηριοποιείται εδώ και δεκαπέντε χρόνια, με πενιχρά αποτελέσματα σε επιρροή στους πολίτες στους οποίους (υποτίθεται) ότι απευθύνεται. Το κόμμα αυτό, το Ουράνιο Τόξο, σε τακτική βάση επιπλήττει την Ελλάδα για την καταπάτηση του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού.
Φαίνεται όμως ότι στους κόλπους τον "μειονοτικών" αναπτύσσεται ένα είδος αντιπολίτευσης, αν μπορούμε να το αποκαλέσουμε έτσι, μια νέα τάση. Η τάση αυτή περιφρονεί ουσιαστικά το θεμελιώδες δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμό και εισάγει και υιοθετεί τον "τεκμηριωμένο" ετεροπροσδιορισμό.


Αναδημοσιεύω από το μπλόγκ του καλού μου φίλου του abecedar, για τον οποίο παρά το χάσμα των απόψεων μας, ωφείλω να του αναγνωρίσω τον πολιτισμένο του τρόπο, μιά δημοσίευση ενός "Ανώνυμου"


Anonymous said...

Το μέγεθος της γλωσσικής αλλά και εθνοτικής μακεδονικής κοινότητας της χώρας μας είναι γνωστό στις αρχές και στους ακτιβιστές και μη μακεδόνες.
Απλά το μεν ελληνικό κράτος το αποκρύπτει οι δε μακεδόνες το αναφέρουνε...
Ο ακριβής υπολογισμός όμως δεν μπορεί να γίνει μέσω απογραφής, όχι μόνο από το ελληνικό κράτος αλλά ακόμα και από όργανα της Ε.Ε, διότι για ιστορικούς κυρίως λόγους που δυστυχώς κρατάνε μέχρι σήμερα , οι ανύπαρκτοι Μακεδόνες κατά τον Πρωθυπουργό δύσκολα θα εκδηλωθούν...
Η καταγραφή μπορεί να γίνει από ανεξάρτητη επιστημονική ομάδα ,με ευθύνη του ΟΗΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης , της Ε.Ε
Η επιστημονική μέθοδος θα βασίζεται σε στοιχεία τεκμηριωμένου ετεροπροσδιορισμού με βάση γραπτά αλλά κυρίως προφορικά μαρτυρικά ευρήματα.
Η βοήθεια των μακεδόνων ακτιβιστών θα είναι βέβαια ιδιαίτερα πολύτιμη.

Σαφώς και τα στοιχεία του μεγέθους των 200 χιλιάδων όπως προκύπτουν από την ιστοσελίδα της Ε.Ε , τα οποία βρίσκονται στο λήμμα euromosaic και αφορούν τους ομιλητές της μακεδονικής γλώσσας στην ελλάδα , είναι υποτιμημένα.
Διότι δεν περιλαμβάνουν τους εθνικά μακεδόνες οι οποίοι για τους γνωστούς λόγους-συνδεδεμένους με τη συνεχιζόμενη πολιτιστική γενοκτονία του ελληνικού κράτους δεν ομιλούν την μακεδονική αλλά την καταλαβαίνουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό (πολλοι εθνικά έλληνες της διασποράς δεν γνωρίζουν την ελληνική,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι εθνικά αλλά και γλωσσικά έλληνες...).
Στη μακεδονική γλωσσική κοινότητα ελλάδος ανήκουν όλοι οι μακεδόνες με καταγωγή από την νότια/αγαιατική μακεδονία,άσχετα αν σήμερα ζούνε εκεί ή στις άλλες περιφέρειες της ελλάδος αλλά και στο εξωτερικό-συνέπεια της εθνοκάθαρσης του ελληνικού κράτους.
Το ίδιο και όλοι οι γηγενείς κάτοικοι της ιδιαίτερης πατρίδας-Εδεσσας/Βόντεν του αντιμακεδόνα αλλά εθνικά μακεδόνα κ. Κωφού, του ειδικού για το θέμα στο ΥΠΕΞ.
Οπως επίσης οι γηγενείς κάτοικοι του βόρεια της Θεσσαλονίκης μακεδονικού χωριού Όσσα/Βυσσώκα , του οποίου όλοι οι κάτοικοι ομιλούν ή κατανοούν τη μακεδονική γλώσσα συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου αντιμακεδόνα αλλά εθνικά μακεδόνα κ. Στέλιου Παπαθεμελή...
Οι μακεδόνες της ελλάδος ήδη είναι αναγνωρισμένοι από όλη την ανθρωπότητα, με εξαίρεση την εθνικιστική ελληνική πολιτεία.
Απο την οποία δεν διεκδικούν το νόμιμο καθεστώς της
εθνοτικής κοινότητας/μειονότητας αλλά την παραχώρηση όλων των αναγνωρισμένων διεθνώς δικαιωμάτων τους , με επίκεντρο την μακεδονική γλώσσα.
Εαν όμως επιπλέον η μακεδονική κοινότητα είναι ολιγάριθμη σύμφωνα με την "επίσημη" αναφορά του ελληνικού κράτους τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος ανασφάλειας και φόβου και συνεπώς η άμεση παραχώρηση των δικαιωμάτων της θα πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα για το ελληνικό κράτος!!!



Με λίγα λόγια, επειδή τα κουκιά δεν τους βγαίνουνε, καθώς είναι λίγο πολύ γνωστό, ότι οι αυτόχθονες Μακεδόνες, ακόμα και οι ομιλούντες την "Μακεδονική", στη συντριπτική τους πλειονότητα, έχουν ξεκάθαρη και ακλόνητη Ελληνική εθνική συνείδηση, πρέπει να βρουν άλλο τρόπο. Δηλαδή, θα φέρουμε τους "ειδικούς" από τον ΟΗΕ για να μας πουν τι είσαι. Ποσώς και μας ενδιαφέρει αν βροντοφωνάζεις ότι είσαι Έλληνας. Οι ειδικοί του ΟΗΕ θα μας πούν αν είσαι "Μακεδόνας", Αλβανός, Βλάχος, Τούρκος ή Πόντιος (ναι, και οι Πόντιοι είναι ιδιαίτερη εθνοτική ομάδα).
Είναι απίστευτοι! Η έννοια που με τόσο κομψό τρόπο συστήνεται ως "τεκμηριωμένος ετεροπροσδιορισμός" είναι μία από τις χειρότερες μορφές ΦΑΣΙΣΜΟΥ.
Το ρεύμα αυτό, έχει εκπρόσωπους ακτιβιστές που υποτίθεται ότι είναι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολέμιοι του εθνικισμού ενώ πρακτικά είναι αυτοί εθνικιστές και φασίστες, όπως ο Ρίστο Στέφοβ και η εντόπια Βοντένκα.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά προ ετών στο φόρουμ του maknews, τον κύριο Στέφοβ, που όταν του είπα ότι Έλληνας είναι αυτός που αυτοπροσδιορίζεται ως Έλληνας μου απάντησε "Κι αν ένας Κινέζος δηλώσει Έλληνας, θα είναι Έλληνας"? Έχει μάλιστα συγγράψει άρθρο με τα "αντικειμενικά κριτήρια" με τα οποία ξεχωρίζει κάθε έθνος. Είναι αυτός που εκτός από το Ελληνικό θεωρεί και το Βουλγαρικό έθνος ως ανύπαρκτο ή πλαστό (fake).
Η δε Βοντένκα μου εξηγούσε τα διεθνή στάνταρντ (κατά ISO μάλλον) που διαχωρίζουν τα έθνη.

Ποιο καλό παιδί θα τους εξηγήσει ότι ο ετεροπροσδιορισμός των ανθρώπων είναι τόσο φασιστική πράξη που ούτε ο Χίτλερ την αποτόλμησε για να μην τον πουν υπερβολικό?
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη