2 Δεκ 2009

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ Α. ΣΑΜΑΡΑ: Στην Κύπρο θα κριθεί το μπόι μας ως Ελληνισμός


Αγαπητέ Αντώνη Σαμαρά,

Αν και δεν είχαμε το δικαίωμα του εκλέγειν, ως Έλληνες θεωρήσαμε ότι έχουμε το δικαίωμα του λέγειν, κι έτσι βρήκαμε το θάρρος να απευθυνθούμε στους Νεοδημοκράτες και να τους καλέσουμε να σας στηρίξουν. Βρήκαμε και το “θράσος” να το πράξουμε, όντες πολλοί εξ ημών, φίλα προσκείμενοι και σε άλλους χώρους. Γιατί ανάμεσά μας, θα συναντήσετε ποικίλων καταβολών και αποχρώσεων ανθρώπους. Θα συναντήσετε ακόμη κι αυτούς που συμπαθούν τη στάση του Α. Σαμαρά

αλλά αναμένουν κάτι τώρα που εκλεγήκατε για να πειστούν απόλυτα. Αναμένουν να δουν πως η ελπίδα που επαγγελθήκατε δεν ήταν φρούδα, πως ο Σαμαράς δεν είναι ένας ακόμη χολιγουντιανός Ομπάμα!

Σήμερα, μετά την ευτυχή κατάληξη της πανηγυρικής εκλογής σας στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απευθύνομαι προς το πρόσωπό σας. Προσθέτοντας ένα ακόμη ‟συγχαρητήρια” και τις ευχές μου για καλή πορεία για το καλό της Ελλάδας, ένιωσα την ανάγκη να γράψω και δυο λόγια παραπάνω.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κύπρο και ως Κύπριος πολίτης βίωνα πάντοτε την Ελλάδα χωρίς ψήφο. Ουδέποτε όμως ένιωσα την Ελλάδα ξένη. Ακόμη κι όταν προκλητικά ξεχνάει τα παιδιά της. Άλλωστε, θα πει κι ο ποιητής “Έλληνες -τι άλλο- είμαστε κι εμείς” και πονάμε τη χώρα. Πονέσαμε εξίσου στις πυρκαγιές όταν σας έζωναν οι φλόγες, χαρήκαμε και στις νίκες -αθλητικές μεν- αλλά νίκες. Συγκινηθήκαμε για την επιστροφή των Ολυμπιακών στην κοιτίδα τους. Ριγήσαμε στο άνοιγμα του νέου Μουσείου της Ακρόπολης και στην επανάληψη της δίκαιης απαίτησης για επαναπατρισμό των μαρμάρων. Νοιαζόμαστε για τη Μακεδονία μας, αγωνιούμε για τη Θράκη και το Αιγαίο μας. Πονάμε τον Ελληνισμό που εγκαταλείφθηκε στη Βόρεια Ήπειρο. Μαραζώνουμε όταν κοιτάμε τους μασκοφόρους να καίνε τα ιερά μας: την ελληνική σημαία μας, την ψυχή μας!

Το αποτέλεσμα στις εσωκομματικές εκλογές μας γέμισε χαρά και ελπίδα. Γιατί ελπίζουμε πως σ’ αυτά τα ζητήματα θα τοποθετείστε με εθνική αξιοπρέπεια και τη μεγαλόνησο που διέρχεται κρίση δεν θα την ξεχνάτε. Έχετε και ρόλο και λόγο! Μη νίπτετε τας χείρας σας όπως πολλοί άλλοι στην Ελλάδα. Μην αποτραβιέστε... τάχα ευγενικά. Μη μας ξεχνάτε και προπαντός μην αισθάνεστε την Κύπρο σαν βαρίδι ή εμπόδιο. Χρήσιμο να το θυμάστε: Στην Κύπρο κρίνεται το Αιγαίο και η Θράκη. Στην Κύπρο θα κριθεί το μπόι μας ως Ελληνισμός.

Σημειώνω επιγραμματικά. Στις διεξαγόμενες συνομιλίες του Κύπριου προέδρου και του κατοχικού ηγέτη έχουν προταθεί ή αποδεχτεί από την ελληνική κυπριακή πλευρά πολλά άκρως απαράδεκτα σημεία:
α) Νομιμοποίηση 50 000 εποίκων. β) Εκ περιτροπής προεδρία γ) Σταθμισμένη ψήφος για να εξισωθεί το 20% με το 80% δ) Δέσμευση ότι το έκτρωμα που θα συμφωνηθεί δεν θα εφεσιβληθεί στα ευρωπαϊκά και διεθνή δικαστήρια.

Κάποιες άλλες ενδείξεις για τον εκτροχιασμό των συνομιλιών είναι η συζήτηση επί τη βάσει των όρων «μετανάστες» αντί «έποικοι», η αποδοχή κατηγοριοποίησης των προσφύγων που θα δικαιούνται να επιστρέψουν, η μη επαρκής ενημέρωση του λαού για τα τεκταινόμενα κλπ

Δημιουργείται στην Κύπρο δηλαδή ένα νέο σκηνικό Σχεδίου Ανάν. Προλειαίνεται το έδαφος για να θεμελιωθεί ένα προτεκτοράτο. Με δύο «κυρίαρχες» βρετανικές βάσεις και με την Τουρκία να κρατά τον έλεγχο της διακυβέρνησης του νέου συν-ομόσπονδου κράτους. Η Ελλάδα θα μείνει απαθής; Η Νέα Δημοκρατία; ΕΣΕΙΣ;

Περιμένουμε πολλά. Περιμένουμε από εσάς ιδιαιτέρως ακόμη περισσότερα. Γιατί ήσαστε εκεί όταν το χρέος σας κάλεσε, αντίθετα στο ρεύμα και αντίθετα στην κομματική γραμμή, αλλά και γιατί το θυμηθήκατε προεκλογικά ζητώντας τις ψήφους των Νεοδημοκρατών. Φοβόμαστε ότι η νέα ελλαδική κυβέρνηση μαζί με κάποια άλλα κομματίδια (ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγους) θα χρησιμοποιηθούν σαν μοχλός πίεσης κατά των δικαιωμάτων των Ελλήνων Κυπρίων. Στο μίζερο σκηνικό θα είναι ελπιδοφόρο να ακουστεί η δική σας διαφορετική άποψη. Να είστε σίγουρος ότι εμείς, όπως το πράτταμε πάντοτε στην ιστορία μας, θα είμαστε κοντά όποτε το καθήκον και η μητέρα Ελλάδα μάς προστάξει. Αλλά απαιτούμε ως Έλληνες (και δεν επαιτούμε) να είστε κι εσείς παρόντες στον αγώνα για τη λευτεριά της νήσου μας!

Για την Επιτροπή για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο και το christofias-watch,

ΑΡΚΑΣ

http://christofias-watch.blogspot.com/


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη