14 Δεκ 2009

"Είμαστε ο Νίκος και η Αγγελική Παπαδάκη και ζούμε στα Aνω Λιόσια", άλλο ένα hoax e-mail που ταλαιπωρεί τα γραμματοκιβώτιά μας


Ένα ακόμη ηλίθιο μήνυμα, λάβαμε, με καμιά εκατοσταριά χιλιάδες άλλους χρήστες του διαδικτύου, το οποίο λέει:
«Είμαστε ο Νίκος και η Αγγελική Παπαδάκη και ζούμε στα Aνω Λιόσια. Eχουμε δύο παιδιά, την Ελένη, 11 ετών και τη Μαίρη, η οποία είναι δύο. Η Μαίρη γεννήθηκε με καρδιακή ανεπάρκεια αλλά από τη γέννησή της μέχρι τώρα δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και γι’ αυτό δεν γνωρίζαμε ότι έχει αυτή την πάθηση. Τώρα, όμως, παρουσιάζει αρκετά προβλήματα. Εχει βρεθεί κάποια καρδιά για να γίνει μεταμόσχευση, αλλά αυτό πρέπει να γίνει στην...

Washington και εμείς δεν έχουμε την οικονομική άνεση να πάμε το κοριτσάκι μας εκεί. Δεν μπορούμε να πάρουμε δάνειο, ζούμε με νοίκι, οπότε δεν έχουμε ακίνητα να πουλήσουμε.
Ο Δήμος Ανω Λιοσίων και το Χαμόγελο του Παιδιού δίνουν μαζί ένα ολόκληρο ευρώ για κάθε φορά που αποστέλλεται αυτό το email. Σας παρακαλούμε, βοηθήστε την κορούλα μας. Σας ευχαριστούμε».

Αυτό το e-mail έλαβε ο Δήμος Ανω Λιοσίων, πέρυσι (2008) καθώς επίσης και αρκετοί δημότες της περιοχής λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Αγνωστο μέχρι στιγμής το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε, άγνωστοι και οι παραλήπτες, καθώς έπειτα από έρευνες αποδείχθηκε ότι η οικογένεια αυτή δεν υπάρχει στα Ανω Λιόσια.
Οπως ανέφερε ο δήμαρχος Ανω Λιοσίων κ. Χρήστος Παππούς, «πρόκειται για κομπίνα. Δεν υπάρχει τέτοια οικογένεια στον δήμο μας και φυσικά είναι απίθανο και να βρεθούν αυτοί που έστειλαν το email».H ελεημοσύνη μέσω Ιντερνετ είναι μία πρόσφατη μορφή ηλεκτρονικής απάτης στην Ελλάδα. «Στο εξωτερικό έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις. Παρ’ ότι μπορούν να εντοπιστούν ηλεκτρονικά οι δράστες, ο νόμος δεν δίνει το δικαίωμα για άρση απορρήτου, οπότε κατά κάποιον τρόπο είμαστε με δεμένα χέρια», εξηγεί στην «Κ» ο διευθυντής του Tμήματος Δίωξης Hλεκτρονικού Eγκλήματος κ. Μάνος Σφακιανάκης.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, έχουν καταγγελθεί στη χώρα μας οκτώ περιπτώσεις απάτης στο Διαδίκτυο με τη μορφή έμμεσης ελεημοσύνης, δηλαδή κάποιος επιχειρεί να πουλήσει ένα προϊόν (π.χ. μια τηλεόραση ή ένα κινητό τηλέφωνο) σε χαμηλή τιμή. Το θύμα καταβάλλει το ποσό με πιστωτική κάρτα ή μέσω τράπεζας, αλλά το προϊόν δεν καταλήγει ποτέ στα χέρια του. Μάλιστα, σε μία περίπτωση, ο αγοραστής αντί να λάβει το κινητό που παρήγγειλε, έλαβε μία πέτρα!

πληροφορίες από Καθημερινή

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη